Sluiten

Verwarming

Slimme verwarmingsproducten helpen je niet alleen om duurzamer te wonen en geld te besparen, maar ze maken je huis ook comfortabeler. Altijd direct de juiste temperatuur in elke kamer en geen verspilling, dat wil je toch? Lees meer...

Inspiratie en advies

Slim verwarmen, zo doe je dat

Of je nu graag geld wil besparen door minder energie te gebruiken, duurzaam bezig wil zijn met je huis of comfort op de eerste plaats hebt staan: ga slim verwarmen! Misschien heb je al een slimme thermostaat, maar haal je er nog niet het maximale uit. Of ben je geheel nieuw en weet je nog niet wat deze producten doen of voor je kunnen betekenen. Hoe dan ook: je bent bij ons aan het juiste adres.

De basis van slim verwarmen

Over het algemeen begint slim verwarmen met de thermostaat. Een slimme thermostaat op zichzelf kan al flinke besparing opleveren als je deze goed instelt en gebruikt. Zo kun je logischerwijs schema’s instellen, zodat je niet verwarmt op momenten dat niemand thuis is. Wil je nog een stapje verdergaan, dan kun je gebruik maken van geofencing. Hiermee kijkt de thermostaat naar je GPS-locatie. Ga je het huis uit? Dan gaat de verwarming uit. Ga je weer richting huis? Dan zorgt de thermostaat dat het huis weer op temperatuur is als je terug bent. Sommige thermostaten waarschuwen je ook als er ergens een raam open staan, zodat er niet onnodig wordt verwarmt.

Een stap verder

Wil je meer uit je thermostaat halen? Dan kun je een paar dingen overwegen. Je kan ten eerste overwegen om Speedcomfort radiatorventilatoren te plaatsen op je radiatoren. Dit zijn kleine ventilatoren die de warme lucht van je radiator als het ware ‘wegblazen’ waardoor deze zich sneller door de ruimte verspreidt. Zo hoeven je radiatoren minder lang te branden en bespaar je energie.

Een andere toevoeging kan zijn om slimme radiatorknoppen te plaatsen. Elke radiator kan dan afzonderlijk worden open- en dichtgedraaid door je slimme thermostaat. Wil je je woonkamer warmer hebben dan je hal? Stel het in en je thermostaat regelt de rest. Het grote voordeel is dat je alleen verwarmt waar je het wil. Je kan dus nergens een radiator per ongeluk open hebben staan, waardoor je bijvoorbeeld je zolder onnodig verwarmt als je je thermostaat hoger zet. De voorwaarde is dan wel dat je op elke radiator een slimme knop hebt zitten.