Sluiten

Slimme
verlichting

Of het nu voor de sfeer, werk of iets anders is: verlichting speelt een steeds grotere rol in ons huishouden. Slimme verlichting is volledig af te stemmen op je activiteit en het moment van de dag. Van startpakketten tot losse lampen en ledstrips tot accessoires, wij hebben het!

Hoeveel lumen heb je nodig?

Wat is lumen? En waar moet je nog meer op letten als je slimme verlichting aanschaft voor een ruimte? Wij leggen het uit!

5 slimme led-lampen getest en vergeleken

We testten vijf verschillende slimme led-kleurenlampen op gebruiksgemak en kwaliteit, met verrassende resultaten tot gevolg.

Verlichting aansturen via stembediening

Leer nu eenvoudig je Philips Hue verlichting bedienen met je stem, dankzij het vernuft van Google Assistent en de Google Home speaker.

Heading

Room for text room for text room for text room for text room for text room for text room for text 

Button

Heading

Room for text room for text room for text room for text room for text room for text room for text 

Button

Heading

Room for text room for text room for text room for text room for text room for text room for text 

Button

Heading

Room for text room for text room for text room for text room for text room for text room for text 

Button

De veelzijdigheid van slimme verlichting

Er zijn vele mogelijke redenen waarom je aan de slag zou willen met slimme verlichting. Bij 50five hebben we altijd wel een oplossing voor je, of je nu op zoek bent naar kleurrijke sfeerverlichting die altijd een perfecte stemming verzorgt in de woonkamer, of simpelweg een stukje extra veiligheid wilt door je tuin beter te verlichten. Het mooie is dat je nieuwe, moderne lampen vrijwel altijd minder stroom verbruiken dan hun voorgangers. Bovendien zul je met slimme verlichting een tal van nieuwe mogelijkheden ervaren waarmee je leven aangenamer en makkelijker wordt gemaakt.

Voor elke situatie een oplossing

Als je net begint met je huis voorzien van slimme verlichting, is een startpakket een ideale oplossing. Met een dergelijk pakket kun je doorgaans één of twee ruimtes voorzien van de door jou gekozen slimme lampen. Zo kun je rustig de gemakken van dimbare lampen leren kennen of je eerste set leds met kleur uitproberen, terwijl je de zekerheid hebt van producten die zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Hierna kun je er nog altijd voor kiezen om je startpakket uit te breiden met andere sets, losse ledlampen of een energiezuinige ledstrip voor wat leuke accenten in je verlichtingsplan.

Bij 50five hebben we een uitgebreid aanbod aan ledverlichting van verschillende merken, zowel met kleurtinten als met wit licht. Daarnaast kun je bij ons zowel terecht voor je binnenverlichting als voor al je behoeftes wat tuinverlichting betreft. Er zal dus ook altijd wel een product tussen zitten dat net in jouw straatje valt.

Slimme verlichting als onderdeel van je smart home

Daarnaast zijn er nog veel meer onderdelen en accessoires die van pas komen bij slimme verlichting, ook als je je smartphone even niet bij de hand hebt. Denk bijvoorbeeld aan sensoren die ervoor zorgen dat het licht alleen aan- of uitgaat op het moment dat er iemand gesignaleerd wordt. Zo kun je ’s nachts met een gerust hart naar het toilet zonder een lichtknop te hoeven zoeken en blijft het licht nooit meer onnodig aan in een ruimte.

Ook kun je met een dimmer switch (een handige kleine afstandsbediening) met een druk op de knop je verlichting dimmen naar je gewenste helderheid, zonder dat je naar de app hoeft op je telefoon.

Indien je over andere slimme apparaten beschikt, dan kun je er vaak voor kiezen om deze in één systeem samen laten werken met je slimme verlichting (bijv. via Apple HomeKit). Zo kun je eenvoudig scènes instellen om jouw verlichting volledig te automatiseren of van afstand te bedienen. De mogelijkheden met slimme verlichting zijn dus vrijwel eindeloos!