Veiligheid voor kinderen

Veiligheid voor kinderen

Niets is belangrijker dan de veiligheid van onze kinderen. Er zijn allerlei middelen om de veiligheid in en om huis te vergroten en om af en toe over de schouder van onze kinderen mee te kijken. Denk bijvoorbeeld aan slimme babyfoons, GPS-trackers of internetfilters.

Bekijk beveiligingsproducten voor kinderen

Kindveiligheid met smart home oplossingen

Veilig kunnen wonen is voor iedereen van groot belang. Dat dit vaak boven aan de prioriteitenlijst staat is dan ook erg vanzelfsprekend. Veiligheid is voor ons niet alleen het voorkomen van inbraken en ongewenst bezoek, of het tijdig opmerken van en waarschuwen voor brand, maar ook het optimaliseren van het binnenklimaat of zorgen dat je kind altijd het huis in kan bijvoorbeeld. Bovenal staat de veiligheid van kinderen voorop en smart home oplossingen kunnen daarin veel betekenen!

Veiligheid in huis

Al vanaf de geboorte hebben kleine kinderen behoefte aan geborgenheid en veiligheid. Het liefst ben je als ouder natuurlijk 24/7 aan de zijde van je kind om hem/haar in de gaten te houden, maar dat kan helaas niet altijd. Slimme babyfoons kunnen hier de oplossing bieden!

Tegenwoordig zijn babyfoons met camera geen uitzondering meer en kun je gemakkelijk via een extern scherm je kind horen en zien. De babyfoons van onder andere iBaby en Netgear gaan echter nog een paar stappen verder! Wat dacht je van lichtprojecties op het plafond om je kind rustig in slaap te laten vallen, meldingen als je kind geluid maakt of onrustig beweegt of het kunnen monitoren van luchtvochtigheid en temperatuur? Je kunt met de Netgear Arlo Baby zelfs een eigen slaapliedje inzingen en deze vervolgens afspelen.

Als baby kun je je kinderen met smart home oplossingen goed in de gaten houden, maar ook als ze wat ouder worden en je huis rondrennen hebben we bij 50five genoeg opties: indoor IP-camera’s.

Lees ook: Netatmo Welcome vertelt je wie er thuis is

Je laat je kind niet zomaar alleen als je even langs de buren of naar boven moet, maar soms moet het. Dan is het toch fijn als je je kinderen toch in de gaten kan houden. Onze indoor IP-camera’s zijn daar uitermate geschikt voor: ze nemen beweging waar, laten je real-time meekijken en soms kun je je kinderen zelfs via de camera toespreken. Dus als ze iets ondeugends uithalen, kun je ze direct waarschuwen.

Brandveiligheid

De nachtmerrie van elke ouder is dat er brand uitbreekt ’s nachts, terwijl de kids liggen te slapen. Slimme rookmelders en koolmonoxidemelders zijn hierin een goede investering. Allereerst zijn er slimme rookmelders die zichzelf checken, dus je kunt erop vertrouwen dat ze werken!

Ten tweede geven ze naast een traditionele auditieve waarschuwing, een visueel signaal en een gesproken signaal over waar het gevaar zich bevindt. Bovendien kun je meerdere melders aan elkaar koppelen, zodat elke melder afgaat als er gevaar voordoet. Tenslotte stelt bijvoorbeeld de Nest Protect je in staat om ook slimme verlichting te koppelen aan een alarm, zodat direct overal alle lampen aangaan en je gemakkelijk je weg kan vinden in huis.

Veiligheid buitenshuis

Kinderen spelen graag buiten en het komt wel eens voor dat zij de weg naar huis niet meer weten of in slaap zijn gevallen bij een vriendje, waardoor zij niet op tijd thuis zijn. Dan is het als ouder geruststellend als je met een druk op de knop kan achterhalen waar ze zich bevinden. Of dat als ze zijn verdwaald en nog geen telefoon hebben, dat ze je alsnog een bericht kunnen sturen. GPS-trackers bieden hier de oplossing!

Bekijk GPS-trackers

Veiligheid online

Tegenwoordig zijn kinderen op jonge leeftijd al online aanwezig, op zoek naar leuke spelletjes of filmpjes op het internet. Het nadeel is dat je hier als ouder bijna geen controle op hebt en de kans bestaat dat kinderen online content zien die niet geschikt is voor hen. Met een slim internetfilter kun je het online gedrag van je kinderen monitoren, beperken en zelfs bepalen hoe lang ze online mogen zijn!

Bekijk internetfilters

Populaire producten

 1. iBaby M7 Baby Monitor
  Uitverkocht
  iBaby M7 Baby Monitor
  • Met mooie lichtprojecties
  • Dag en nacht scherp beeld
  • Luier- en voedingsalarm
   259,-
 2. One2Track Connect Touch 2-telefoonhorloge Zwart
  Uitverkocht
  One2Track Connect Touch 2-telefoonhorloge Zwart
  • Geïntegreerde simkaart
  • Betrouwbaar en veilig
  • GPS/wifi-tracker
   89,95
 3. Disney Meet Circle Internetfilter
  Uitverkocht
  Disney Meet Circle Internetfilter
  • Internetfilter
  • Tijdsbegrenzing
  • Afstandsbediening
   119,-
 4. Netatmo Welcome Camera
  Netatmo Welcome Camera
  • Gezichtsherkenning
  • Alarmdetectie
  • Gratis opslag
   179,-

Brand- en inbraakbeveiliging

Brandveiligheid

De nachtmerrie van elke ouder is dat er brand uitbreekt ’s nachts, terwijl de kids liggen te slapen. Slimme rookmelders en koolmonoxidemelders zijn hierin een goede investering. Allereerst zijn er slimme rookmelders die zichzelf checken, dus je kunt erop vertrouwen dat ze werken!

Ten tweede geven ze naast een traditionele auditieve waarschuwing, een visueel signaal en een gesproken signaal over waar het gevaar zich bevindt. Bovendien kun je meerdere melders aan elkaar koppelen, zodat elke melder afgaat als er gevaar voordoet. Tenslotte stelt bijvoorbeeld de Nest Protect je in staat om ook slimme verlichting te koppelen aan een alarm, zodat direct overal alle lampen aangaan en je gemakkelijk je weg kan vinden in huis.

Lees meer over: brandveiligheid

Nest protect

Inbraakveiligheid

Naast het gebruik van indoor IP-camera’s kun je je huis ook goed beveiligen tegen inbraak met alarmsystemen en outdoor IP-camera’s. Je wilt natuurlijk niet dat een inbraak plaatsvindt als je tieners en de oppas thuis liggen te slapen, en jij op een feestje staat. Met slimme buitencamera’s krijg je direct een melding als er buiten beweging wordt waargenomen. Daar kun je dan direct op reageren door de buren of hulpdiensten te bellen. Ook slimme alarmsystemen waarschuwen direct als een inbraak dreigt plaats te vinden, sensoren kunnen beweging, het openen van een raam of zelfs het gerinkel van glas waarnemen en het alarm laten afgaan. Het mooie is dat je bijvoorbeeld alleen de sensoren op de benedenverdieping kan activeren als de kinderen boven zijn, zo activeren ze het alarm niet zelf als ze boven nog rondlopen.

Lees meer over: inbraakpreventie