Sluiten

Slim
tuinonderhoud

Een prachtige tuin en gazon zonder bloed, zweet en tranen te steken in het onderhouden ervan? Het is mogelijk met onze oplossingen voor slim tuinonderhoud. Neem hiervoor een kijkje bij onze robotmaaiers en geautomatiseerde tuinbewatering.

Op zoek naar een robotmaaier?

Wij helpen je de beste keus te maken, zodat jij kunt genieten terwijl de maaier het werk doet.

Wat is een slim irrigatiesysteem?

Een slim irrigatiesysteem bespaart je de moeite van zelf je tuin bewateren.

De Gardena Smart Sensor Control Set

Ontdek het slimme irrigatiesysteem van Gardena dat je bewatering automatiseert en water bespaart.

Heading

Room for text room for text room for text room for text room for text room for text room for text 

Button

Heading

Room for text room for text room for text room for text room for text room for text room for text 

Button

Heading

Room for text room for text room for text room for text room for text room for text room for text 

Button

Heading

Room for text room for text room for text room for text room for text room for text room for text 

Button

Slim tuinonderhoud

Dankzij de snelle opkomst van smart home oplossingen hoeft de tuin onderhouden absoluut niet zo veel werk te zijn als vroeger. De bewatering van je planten kan geautomatiseerd worden met een slim irrigatiesysteem en met de juiste robotmaaier houd je het gras eenvoudig op de voor jou gewenste lengte.

Slimme irrigatiesystemen

Een irrigatiesysteem is een systeem dat je langs je planten en bloemen aanbrengt voor bewatering. In de meeste gevallen betreft dit een irrigatieslang die om de paar centimeter gaatjes bevat. Het systeem is aangesloten op een kraan, een pomp waarmee je water kunt hergebruiken of een regenton. De constante stroom met water wordt door geleidelijk druppelen toegevoegd aan de grond in je tuin.

Dit proces beschrijft een eenvoudig irrigatiesystem, maar in onze webshop webshop vind je uiteraard zeer intelligente irrigatiesystemen zoals de Gardena Smart Sensor Control Set. Met een dergelijk systeem hoef je niet meer je tuin in de gaten te houden op warme dagen. Je kan via de app instellen in welke tijdvensters de tuin bewaterd moet worden en dankzij de slimme sensor weet het systeem precies hoeveel water de planten nodig hebben. Zo kun jij lekker achterover zitten terwijl je irrigatiesysteem de tuin in piekfijne conditie houdt.

Robotmaaiers

Bij een mooie tuin hoort natuurlijk ook een strak gemaaid gazon. Grasmaaien is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij ons brede assortiment aan robotmaaiers. Na de aankoop zijn de afbakening van je maaigebied (veelal met begrenzingsdraad) en het instellen van de maaier de enige klusjes die nog je aandacht vereisen.

Na het instellen rijdt de robotmaaier op geprogrammeerde tijden de tuin in vanaf zijn laadstation om het gras te maaien. Met het begrenzingsdraad bepaal je exact tot waar de robotmaaier mag komen. Ook perkjes, borders en eventueel bomen omring je met een begrenzingskabel. De maaier zelf heeft ook botssensoren en zal daarom automatisch omkeren als er een muur of boom in de weg staat.

Bij 50five hebben we een uitgebreid assortiment aan robotmaaiers, waardoor je altijd wel een geschikte vindt voor de grootte van je tuin en jouw soort gazon. Één ding hebben ze wel gemeen; je hoeft zelf niets meer hoeft te doen en kan het de robotmaaier toevertrouwen om je gazon volgens schema in orde te houden.