Tips van onze experts

Tips van onze experts

Onze smart home experts kennen alle ins en outs van onze slimme beveiligingsproducten. Op basis van hun kennis, gecombineerd met algemene tips van brandweer en politie omtrent veiligheid in en om het huis, geven zij tips over slimme beveiliging en stellen ze producten voor om die veiligheid te verhogen.

Bekijk alle beveiligingsproducten

Tip 1

Slimme brandpreventie. Schakel apparatuur automatisch in en uit met een slimme stekker. Veel branden ontstaan door kortsluiting in elektronische apparaten. Door slim schema’s in te stellen doen je apparaten of lampen het alleen als het nodig is. Zo verminder je de kans op kortsluiting en bespaar je ook nog eens op je energierekening.

Producttip: slimme stekkers

Tip 2

Inbrekers breken minder snel in bij huizen die goed zijn verlicht als het donker is, ook al is er niemand thuis. Met slimme verlichting kun je vaste tijden instellen waarop je lampen aan- en uitgaan. Als je er écht bedreven in bent, zorg je dat je ook op de bovenverdieping de verlichting in verschillende kamers afwisselend aan en uit laat gaan. Dan lijkt het alsof er iemand boven is!

Producttip: slimme lampen

Tip 3

Rookmelders zijn onmisbaar in een huis, het liefst minimaal 1 per verdieping om ervoor te zorgen dat brand snel wordt waargenomen. Bepaalde slimme rookmelders kun je aan elkaar koppelen, zodat als één rookmelder brand waarneemt, dat alle alarmen afgaan. Buiten het feit dat je een pushmelding krijg, weet je ook zeker dat je het alarm hoort als je thuis bent.

Producttip: Nest Protect

Tip 4

Zorg dat je huis opvallend is beveiligd met IP-camera’s om inbraak te voorkomen. Hang in de voor- en achtertuin IP-camera’s op om inbrekers af te schrikken. Zou jij ergens inbreken waar camera’s hangen? Hang deze ook het liefst buiten bereik van de inbrekers om te voorkomen dat de camera’s worden gesloopt of onklaar worden gemaakt. Al zijn de meeste camera’s hiertegen beveiligd.

Producttip: outdoor IP-camera's

Tip 5

Koolmonoxide (CO) is een zeer gevaarlijk gas dat jaarlijks tientallen slachtoffers eist. Plaats daarom altijd een CO-melder of een rookmelder die ook CO-kan waarnemen in de buurt van je CV-installatie of boiler.

Producttip: CO-melder

Tip 6

Buiten het feit dat inbrekers niet van licht houden, vinden ze het ook niet fijn als ze door een hard geluid worden gestoord tijdens het inbreken. Schaf daarom een alarmsysteem aan met sensoren die beweging waarnemen, het openmaken van een raam detecteren of zelfs reageren op glasgerinkel. Als je ze écht wil verrassen, plaats je een indoor IP-camera waarmee je zelfs kunt communiceren met ongewenst bezoek!

Producttip: starterset alarmsysteem

Tip 7

Het grote voordeel van slimme beveiliging is dat je meerdere oplossingen aan elkaar kan koppelen. Binnen één merk is de kans meestal groot dat dat zonder problemen kan, zoals het plaatsen van een extra raam-/deursensor van een alarmsysteem. Wil je verschillende merken/producten aan elkaar koppelen, bekijk dan eerst of dit kan. Niet alle slimme producten zijn namelijk compatibel met elkaar. Of maak gebruik van apps van derde partijen zoals IFTTT of Olisto, die het mogelijk maken om verschillende merken producten alsnog te koppelen.

Tip 8

Houd altijd in de gaten wie er aan je deur staat met een slimme deurbel. Professionele inbrekers willen nog wel eens je huis in de gaten houden om te kijken of je op vakantie bent en soms zelfs aanbellen om dat te checken. Om hier vroegtijdig al lucht van te krijgen, schaf dan een slimme deurbel aan met camera die ook beweging kan waarnemen. Als iemand aanbelt kun je die persoon namelijk zien! Ook als je op vakantie bent.

Producttip: Ring deurbellen