Sluiten

Hoe werkt de tado° thermostaat?

De tado° is een zeer gebruiksvriendelijke slimme thermostaat die je helpt te besparen op je gasverbruik. Je kunt 'm los als 'gewone thermostaat' gebruiken, geheel naar wens instellen en op afstand bedienen met de app, maar ook gebruiken in combinatie met de tado° slimme radiatorknoppen. Als je dat laaste doet, kun je in elke kamer waar je een slimme radiatorknop hebt hangen de temperatuur onafhankelijk van elkaar regelen. Ideaal als je het op de badkamer een paar graden warmer wil hebben dan in de woonkamer, en in de slaapkamer net wat kouder.

De app is zeer overzichtelijk en bovendien kun je tado° koppelen aan Google Assistant, zodat je je verwarming ook met je stem kan bedienen. "Hey Google, zet de verwarming op 20 graden!" Zo verwarm je efficiënter, win je aan comfort én is het gemakkelijker je verwarming te bedienen.

Geofencing

Het tado°-systeem weet wanneer je thuis bent en wanneer er niemand is. Het past de verwarming daarop aan, zodat je niet onnodig stookt en dat bespaart energie en geld.

Auto-assist

Kies zelf de uren waarop je slaapt per dag, welke temperaturen je op welk moment wil hebben ik welke ruimte en de tado°-thermostaat regelt de rest.

Klimaatassistent

De geintegreerde klimaatassistent helpt je om het comfort te vergroten, het klimaat in huis te verbeteren en gebruikt externe weersinformatie om het energieverbruik te verminderen.

Open raam detectie

tado° detecteert open ramen door plotselinge temperatuurwisselingen. Daarop wordt op die locatie (als je zoneregeling hebt) de verwarming automatisch uitgezet om verspilling te voorkomen.

tado° zoneregeling | bespaar tot 31%

tado° biedt thermostatische radiatorkranen om je radiatoren slim te maken. Dit zijn knoppen waarmee je de radiatoren afzonderlijk kunt bedienen en zo de temperatuur per kamer kunt instellen. Als je de tado° thermostaat hebt, kun je op elke radiator in huis een slimme knop plaatsen.

Je kunt zo voor iedere kamer de ideale temperatuur instellen, afhankelijk van de behoeften. De badkamer kan bijvoorbeeld warmer zijn dan de rest van het huis. Je stelt de gewenste temperatuur in en het huis zal op de juiste tijd comfortabel zijn. Of je nu in de woonkamer of in de keuken bent. Op deze manier staat nergens onnodig een verwarming aan als je de thermstaat hoger zet en bespaar je op je energierekening.

Je hebt voor de installatie van slimme radiatorknoppen echter wel thermostatische ventielen nodig. 50five kan je helpen als je zoneregeling van tado° wil aanschaffen. Neem hiervoor contact op met één van onze experts.

tado° multizone producten

tado° aanwezigheidsdetectie

tado° weet wanneer je het huis verlaat en wanneer je weer onderweg bent naar huis. Het verlaagt de temperatuur in je afwezigheid en verhoogt het geleidelijk en efficient wanneer het systeem opmerkt dat je weer bijna thuis bent. Hoe verder je van huis bent, hoe lager de verwarming wordt gezet. Dit kun je overigens geheel zelf instellen in de tado° app.

Op deze manier bespaar je op je gasverbruik, omdat je verwarming niet onnodig aanstaat. Aan de andere kant, kom je wel altijd in een warm huis thuis. tado° zorgt er namelijk voor dat je huis weer op temperatuur is zodra je binnenstapt.

Zo helpt tado° je tot 31 procent besparen op je energierekening, zonder op comfort in te leveren.

 

tado° V3+ slimme aircobediening

Waar de tado° thermostaat je in staat stelt om meer controle hebben over je verwarming, maakt de tado° V3+ aircobediening je airco slimmer. Bedien van overal en altijd je airco met de app, laat deze volgens een bepaald schema draaien en zorg dat je niet onnodig verkoeld als je niet thuis bent. De aircobediening meet de temperatuur in huis en zorgt dat het altijd aangenaam koel is in huis.

tado° V3+ aircobediening is geschikt voor alle airco's die een infrarood afstandsbediening hebben. Je installeert deze gemakkelijk in enkele minuten zonder te boren. Koppel de app aan de aircobediening, laat je afstandsbediening pairen en klaar ben je. tado° V3+ aircobediening werkt met Google Assistant, Amazon Alexa en Apple Homekit.

tado° connectiviteit

Koppel je tado° producten gemakkelijk aan diverse smart home platformen.

Heb je een Google Home, Google Home Mini of andere slimme speaker die Google Assistant ondersteunt? Dan kun je tado° daaraan koppelen. Zo kun je Google vragen om de temperatuur in huis omhoog of omlaag te zetten.

iOS gebruikers die gebruik maken van Apple Homekit, kunnen tado° producten daar ook aan toevoegen. Zo bedien je tado° op al je iOS apparaten en met behulp van de spraakassistent Siri.

Ook als je slimme speakers hebt die Amazon Alexa ondersteunen, kun je tado° producten aansturen met je stem. Of centraal in de Alexa app, stel schema's en timers om je huis altijd op de juiste temperatuur te hebben.

Over tado°

tado° ontwikkelt nieuwe technologieën en verbetert oude technologieën, zonder dat dit ten koste gaat van comfort. Kies je voor tado° dan kies je voor een gemeenschap die bijdraagt aan een duurzame en groene manier van leven. De producten van tado° worden ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. De gebruiksvriendelijkheid is daarbij een prioritet, want de producten zijn intuïtief en eenvoudig te gebruiken.