Sluiten

Streaming

Start nu met streamen. Bekijk jouw favoriete films en series direct op je TV, zonder te hoeven wachten tot deze klaar zijn met downloaden. Dit kan makkelijk met externe streamers zoals Google Chromecast of Apple TV. Lees meer...

Inspiratie en advies

Start met streamen

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van streamen eindeloos. Stream media zoals films, muziek en zelfs foto’s op je TV. Zo’n beetje elk denkbaar populair platform biedt de mogelijkheid om te streamen. Denk hierbij aan platformen als Spotify, YouTube, Netflix en nog veel meer. Als je nieuw bent op het gebied van streamen vraag je je waarschijnlijk af wat dit precies inhoudt. Wat heb je precies nodig? En hoe zorg je voor een stabiele verbinding zodat je onverhinderd je media kan bekijken?

Wat is streamen?

Met streamen wordt bedoeld: het draadloos versturen van media via een netwerk naar een media-apparaat. Dit kan bijvoorbeeld een video- of audiosysteem zijn. Door middel van een buffer die wordt aangemaakt tijdens het streamen, wordt de media zonder haperingen afgespeeld. Het ideale aan streamen is dat de media kan worden afgespeeld op een ander apparaat, zonder dat eerst de volledige inhoud van deze media moet worden gedownload. Je kan dus direct genieten van een serie of film.

Ik wil gaan streamen, wat heb ik nodig?

Om media te kunnen streamen heb je een stabiel wifi-netwerk nodig en een media-apparaat dat streamen ondersteunt of een externe streamer. Denk bij externe streamers aan een Google Chromecast of Apple TV. Wanneer de streamer en je telefoon verbonden zijn met de wifi kan je beginnen met streamen!

Stream je favoriete muziek

Als jij zoekt naar een oplossing om je muziek te streamen, kijk dan naar ons aanbod van internetradio’s. Hiermee kan je niet alleen muziek streamen via Spotify, maar ook luisteren naar duizenden verschillende radiostations. Dit beperkt zich niet alleen tot radiozenders in Nederland, maar van over de hele wereld. Al in het bezit van fraaie radioapparatuur? Koppel deze dan aan een muziekstreamer om je favoriete audio door de gehele woning te beluisteren zonder kabels te gaan trekken.