Starterkits slimme verlichting

Starterkits slimme verlichting

De beste manier om te beginnen met slimme verlichting is het aanschaffen van een starterkit. Hierin vind je alles om een begin te maken met slimme verlichting. Later kun je je verlichting nog uitbreiden met losse lampen, strips of andere typen slimme verlichting om uiteindelijk al je verlichting in huis slim te maken. Op deze pagina lees je alles over starterkits.

Bekijk alle starterkits

Kies je merk

Begin met slimme verlichting

Je wil beginnen met slimme verlichting in je huis? Dan bieden starterkits van slimme verlichting een goede uitkomst. Deze voordeelpakketten bevatten alles om je slimme lampen aan te sluiten en naar behoren te laten werken. Het is belangrijk om goed te bedenken welke starterkit juist is voor jou, afhankelijk van wat je al in huis hebt op het gebied van smart home.

Waar moet je op letten als dit je eerste smart home oplossing is?

Allereerst moet je eerst goed nagaan wát je precies wil. Wil je kleurenlampen in huis? Of denk je dat toch niet te gebruiken en is wit of warm wit ook voldoende? Kleurenlampen kunnen overigens ook warm wit of wit licht weergeven, maar deze lampen zijn doorgaans wel wat duurder. Het is de vraag of je wil investeren in kleurenlampen of niet. Let er ook op dat je een starterkit kiest waar een bridge of hub bij zit. Deze heb je namelijk nodig om de lampen met de app te bedienen (tenzij je wifi-lampen hebt).

Ook moet je letten op de fitting van de lampen die je wil gaan vervangen voor de slimme variant. De gewone E14 en E27 lampen kun je één op één vervangen door de E14 en E27 slimme lampen. Bij GU10 spots ligt het iets anders: de GU10 slimme lampen van Philips zijn bijvoorbeeld iets langer dan de standaard GU10 lampen. Dit betekent dat ze niet zomaar in elk armatuur passen. Doe hier eerst onderzoek naar, voordat je een startpakket met GU10 lampen koopt.

Ben je van plan om in de toekomst ook andere smart home oplossingen aan je verlichting te koppelen? Zoals bijvoorbeeld een rookalarm of je slimme thermostaat? Let er dan op dat het merk lampen wordt ondersteund door een breed scala aan andere smart home oplossingen. Philips Hue zou in dit geval een goede keuze zijn.

Starterkits white ambiance

Je wil je bestaande slimme verlichting uitbreiden?

Als je al slimme lampen in huis hebt is een starterkit met bridge meestal niet nodig (mits je geen wifi-lampen hebt). Dan kun je denken aan een uitbreidingsset met extra lampen en wellicht een afstandsbediening of andere accessoires, zoals een bewegingssensor.

Heb je een Philips Hue bridge in huis om je lampen aan te sturen? Dan kun je ook lampen van andere merken bedienen met de Philips Hue app, zoals Innr en Osram.

Let op! De kleurweergave van verschillende merken lampen wijkt af. Gebruik deze bij voorkeur dus niet in dezelfde ruimte. Heb je bijvoorbeeld Hue-lampen in je woonkamer, maar wil je extra Innr lampen koppelen aan de Hue bridge om meer lampen in huis te vervangen? Zorg dan dat je deze in een andere ruimte gebruikt, zoals bijvoorbeeld in de slaapkamer. Ook reageren deze lampen anders als je ze gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld Ambilight of andere entertainmentsystemen.

Populaire starterkits

 1. Philips Hue Color E27 Starter Kit met dimmer
  Uitverkocht
  Philips Hue Color E27 Starter Kit met dimmer
  • Creëer de perfecte sfeer
  • Complete starter kit
  • Uitbreidbaar
  Speciale prijs  119,-
  Adviesprijs Normale prijs  159,99 -€ 40,99 Je bespaart 26%
 2. Nanoleaf Aurora Rhythm Smarter Kit (9-pack)
  Nanoleaf Aurora Rhythm Smarter Kit (9-pack)
  • Zelf vormgeven
  • Inclusief Rhythm
  • Unieke lichtsfeer
  Speciale prijs  187,-
  Adviesprijs Normale prijs  249,- -€ 62,00 Je bespaart 25%
 3. Philips Hue White Ambiance E27 Starter Kit met dimmer
  Philips Hue White Ambiance E27 Starter Kit met dimmer
  • Alle tinten wit
  • Inclusief Hue Bridge
  • Draadloos
  Speciale prijs  99,-
  Adviesprijs Normale prijs  109,- -€ 10,00 Je bespaart 9%
 4. Trust Zigbee E27 Color Starter Set
  Trust Zigbee E27 Color Starter Set
  • Voorkom inbraken
  • Bespaar energie
  • Breng sfeer in huis
  Speciale prijs  84,99
  Adviesprijs Normale prijs  89,- -5% Je bespaart 5%

Wat zit er in starterkits?

Er zijn verschillende soorten starterkits, maar ook uitbreidingssets verkrijgbaar van diverse merken. Wat zit er in deze bundels voor slimme verlichting?