Sluiten

Smart home

Je huis automatiseren met smart home oplossingen brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je besparen op je energierekening, maar ook genieten van het gemak van automatiseren. Bovendien kun je met smart home ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.  Lees meer...

Inspiratie en advies

Smart home

De laatste jaren heeft het ‘slim’ maken van je huis meer en meer aan populariteit gewonnen. Home automation, zoals smart home ook wel eens wordt genoemd, en de innovaties daarbinnen gaan eveneens in een sneltreinvaart. Op dit moment is er meer mogelijk dan ooit en kun je je hele huis automatiseren en via één centraal punt bedienen. Zelfs stembediening is geen toekomstmuziek meer.

Smart home oplossingen

Waar je een aantal jaren geleden sporadisch een Nest thermostaat aan de muur zag hangen bij mensen thuis, vind je nu bij miljoenen huishoudens wel één of meer smart home oplossingen. Dan gaat niet alleen om een slimme thermostaat, maar denk aan alles wat je in huis tegenkomt: beveiliging, verlichting, netwerk, huishouden, tuin en ga zo maar door. Voor bijna elke toepassing in huis is een slimme variant beschikbaar.

Het voordeel van smart home

Smart home is meer dan een slechts een gadget die je met een app kan bedienen. Een slim ecosysteem zorgt ervoor dat je meer comfort in huis ervaart, op je energieverbruik bespaart, je huis een stuk veiliger kan maken en dat je alles gemakkelijk kan bedienen en controleren.

Denk bijvoorbeeld aan het automatisch aan laten gaan van je verlichting als je de hal in loopt. Of dat je thermostaat je huis verwarmt net voordat je thuiskomt. Laat je rookmelder direct een melding sturen dat er rook wordt waargenomen als je niet thuis bent. Je IP-camera schakelt de lampen fel aan en laat een sirene afgaan als er wordt ingebroken. Je kan de pakketbezorger vragen het pakketje bij de deur te zetten als je niet thuis bent door middel van je videodeurbel. En ga zo nog maar even door…

Smart home platformen

Als je een huis hebt met meerdere smart home apparaten, dan is het fijn om deze via één centraal punt aan te sturen. Eén app waar je alles kan instellen en regelen. Een aantal van die platformen zijn Google Assistant, Apple HomeKit en Amazon Alexa. Bovendien hebben deze platformen ook een spraakassistent waarmee je door middel van je stem smart home apparaten kan bedienen. Wat je vroeger alleen in films zag is nu werkelijkheid geworden en smart home heeft nog veel meer te bieden dan dat in de toekomst!