Slim witgoed is altijd een goed idee

We zetten de handige voordelen voor je op een rijtje

20 november 2018

De opmars van slimme apparaten in huis is niet meer te stoppen en ook wordt hun rol steeds groter. Slimme apparaten waren tot voor kort vooral kleine elektronica en gadgets, maar tegenwoordig zijn zelfs je stofzuiger, koelkast en vaatwasser verbonden met het internet en slim. Welke rol kan slim witgoed spelen in jouw huishouden?

Waarom kiezen voor slim witgoed?

Je huishoudelijke apparaten behoren tot de belangrijkste en meest gebruikte apparaten in je huis. Er zijn maar weinig andere machines die 24 uur per dag en 7 dagen per week draaien, zoals je koelkast. Een vaatwasser en wasmachine worden ook dagelijks gebruikt en soms wel meerdere keren per dag. Dit zijn grote en complexe machines met een flink prijskaartje. Er valt dus veel te overwegen voordat je zo’n apparaat koopt.

Bij het vervangen van deze producten ligt de focus meestal op energiezuinigheid. Een lager water- en elektriciteitsverbruik leidt tot grote besparingen en heeft veel minder negatieve impact op het milieu. Een slimme wasmachine met een app of een koelkast met wifi-verbinding, kan echter nog veel meer betekenen voor je.

We zetten de voordelen van de verschillende slimme witgoed-apparaten voor je op een rijtje, zodat je kunt zien wat ze kunnen en wat ze betekenen in jouw huishouden.

Slimme koelkasten

Een koelkast met een wifi-verbinding kun je vanaf iedere locatie met een app op je smartphone of tablet bedienen. Met een slimme koelkast van Bosch of LG kun je de temperatuur regelen en eventuele storingen verhelpen, voordat ze een probleem worden.

Sommige slimme koelkasten hebben ook ingebouwde camera’s waarmee je de inhoud van de koelkast vanaf je smartphone kunt kijken. Dat voorkomt dat je nooit meer hoeft te twijfelen in de supermarkt of je melk op is. De Bosch KGN36HI32 en KGN56HI3P hebben deze functie.

We hebben allemaal wel eens een tijdje voor een geopende koelkast gestaan, wachtend op culinaire inspiratie. Met de LG door-in-door koelkasten kun je makkelijk bij veel gebruikte producten door een kleinere deur in de deur en ontsnapt er niet zoveel koude lucht. Sommige modellen hebben zelfs een transparant venster, zodat je naar binnen kunt kijken door op de koelkastdeur te kloppen. Dit instaview-venster minimaliseert de energieverspilling.

Onze slimme koelkasten hebben ook een optie om de verkoeling te ‘boosten’. Dat is handig als je iets nieuws in de koelkast legt dat je snel wilt koelen, zonder dat de rest van de koelkastinhoud opwarmt. Met de Bosch-koelkasten kun je de verkoeling in de koelkast en vriezer tijdelijk versnellen. Bij LG kan dat alleen in de vriezer, maar bij dit merk kun je dat via de bijbehorende app doen.

Al onze koelkasten hebben een heldere, energiezuinige ledverlichting en een akoestisch alarm dat waarschuwt als de deur te lang open staat. Ze voorkomen ijsvorming, zodat regelmatig ontdooien niet langer nodig is. Ze hebben ook temperatuursensoren en luchtcirculatie om te zorgen dat de temperatuur overal optimaal is.

We hebben zes koelkasten vergeleken om je te helpen bepalen welke koelkast het beste bij jouw levensstijl past.

Vergelijking slimme koelkasten

Slimme wasmachines

De nieuwste generatie wasmachines van LG heeft een aantal geweldige eigenschappen. Ze hebben bijvoorbeeld een directe aandrijfmotor met zes richtingen. Deze richtingen creëren verschillende waterstromingen, zodat je was zo schoon mogelijk wordt. Ze hebben ook een optie om tussentijds kledingstukken toe te kunnen voegen en een kinderslot houdt nieuwsgierige kinderen veilig.

Er zijn wasmachines met een wifi-verbinding om de machine op afstand te bedienen met een app op je smartphone. Met NFC-connectiviteit kun je extra schoonmaakprogramma’s downloaden en problemen vaststellen, zonder de technische ondersteuning te bellen.

Elke wasmachine heeft een aantal standaardprogramma’s, maar met de app kun je programma’s uitvoeren die specifiek zijn afgestemd op je behoeften. Je kunt bijvoorbeeld het programma ‘enkelvoudig kledingstuk’ downloaden, zodat je snel en efficiënt nog dat favoriete jurkje of shirt kunt schoonmaken voor het feestje die avond. Het babykleding-wasprogramma wast zelfs de meest vervuilde lading voorzichtig. Er zijn zelfs speciale programma’s voor het verwijderen van zweetvlekken of het reinigen van je sportkleding.

Ken je TWINWash al? Volgens ons echt een nuttige innovatie. De kleine TWINWash machine is geïnstalleerd onder je normale wasmachine, zodat je twee ladingen wasgoed tegelijk kunt laten draaien.

We hebbe hieronder drie van onze populaire wasmachines vergeleken om een idee te geven van de mogelijkheden. Neem een kijkje en bepaal welke wasmachine jij kunt gebruiken.

Vergelijking slimme wasmachines

Slimme vaatwassers

Zelfs vaatwasmachines zijn slim tegenwoordig. De nieuwe serie van Bosch-vaatwassers zijn verbonden met het internet en kun je bedienen met een app. Deze vaatwassers hebben allerlei innovatieve functies om je vaat zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te reinigen. Een sensor meet hoeveel vaatwerk in de rekken staat en de machine past het waterverbruik daarop aan. Een watersensor geeft aan hoeveel vuil er nog over is en bepaalt hoe lang de machine nog moet spoelen.

De vaatwassers hebben ledverlichting en geven bepaalde standen aan. Een kinderslot houdt kinderen veilig. Een hygiëne programma spoelt vaatwerk af in water tot 70 graden en dat is perfect voor babyflessen of mensen met allergieën. Een glasprogramma spoelt met 40 graden, zodat je glazen sprankelend en zonder vlekken in de kast kunnen.

Een slimme vaatwasser zonder app is niet slim. Met de Bosch Home Connect app kun je de vaatwasser op afstand bedienen, de stroom beheren en diagnoses uitvoeren, zodat je vaatwasser altijd in de beste staat blijft.

Bekijk de mogelijkheden van onze slimme vaatwassers hieronder.

Vergelijking slimme vaatwassers