Sluiten

Brand- en CO-beveiliging

Een slimme rookmelder of CO-melder is perfect om snel te weten of er brand is of koolmonoxidegevaar. Of je nu thuis bent of niet, je krijgt direct een melding op je smartphone om mogelijk hulp in te schakelen of je huis te ontruimen. Lees meer...

Welke oplossing zoek je?

Inspiratie en advies

Brandveiligheid in huis

Slimme rook- en koolmonoxidemelders zorgen ervoor dat je met een gerust hart van huis kunt gaan. Met de slimme functies word je namelijk direct gewaarschuwd, ook wanneer je niet thuis bent.

Rookmelder, CO-melder of beide?

In ons assortiment hebben we verschillende rookmelders, koolmonoxidemelders én melders die beide combineren. Deze laatste melders zijn zo ontworpen dat ze zowel rook als koolmonoxide vroegtijdig signaleren. Koolmonoxide eist jaarlijks tientallen slachtoffers en minder dan één op de drie huishoudens heeft een koolmonoxidemelder in huis. Daarom is het zeker verstandig om een rook- en koolmonoxidemelder in één aan te schaffen als je op zoek bent naar een slimme rookmelder.

Op netstroom of batterij

Je hebt melders die werken op batterijen en op netstroom. We raden daarom aan om eerst goed na te denken over waar je de rookmelder of CO-melder wil hangen. Wil je bijvoorbeeld je oude rookmelder vervangen die op netstroom is aangesloten? Dan is het natuurlijk makkelijk om daar weer een variant op netstroom te hangen. Wil je de melder hangen waar (nog) geen aansluitmogelijkheid is, dan kun je ervoor kiezen een versie op batterijen aan te schaffen.

Slimme brandveiligheid

Maar waarom zou je kiezen voor een slimme rook- of koolmonoxidemelder? Bijvoorbeeld omdat de ‘normale’ variant weleens op de meest ongelukkige momenten (’s nachts!) kan gaan piepen, wanneer de batterijen bijna op zijn. Een slimme melder test zichzelf en de batterijen meerdere malen per dag, zonder dat je daar iets van hoort. Zijn de batterijen bijna op? Dan krijg je een push-melding op je telefoon. Zo weet je altijd dat de melder het doet! Ook weet je met een slimme rookmelder ook direct als er alarm geslagen wordt, omdat je een melding krijgt via de app. Of je thuis bent of niet, je weet altijd of er brand(gevaar) is. Met een oude rookmelder is dat niet het geval.

Vals alarm

Neem je een warme douche en komt er daardoor wat stoom in de hal terecht? Dan wil je daar natuurlijk niet met een omgeslagen handdoekje naartoe moeten rennen, omdat de rookmelder afgaat. Gelukkig zijn er een aantal slimme rookmelders die stoom kunnen onderscheiden van rook. Ook zijn er slimme rookmelders die eerst een rustig gesproken melding geven wanneer er een beetje rook gevormd wordt, bijvoorbeeld omdat je tosti aangebrand is.

Samenwerking met andere apparaten

Je kunt slimme rook- en koolmonoxidemelders vaak ook aan elkaar koppelen. Wanneer er dan één rook detecteert, gaan alle rookmelders in huis af. Zo weet je zeker dat je het waarschuwingssignaal hoort. Daarnaast zijn sommige rooksensors ook te koppelen aan andere apparaten. De Nest Protect kun je bijvoorbeeld koppelen aan de Nest Thermostaat. Als er brand of koolstofmonoxide wordt waargenomen, schakelt de thermostaat de ketel uit. Ook Philips Hue kan samenwerken met de Nest Protect: zo kun je instellen dat de verlichting fel aangaat, zodat een vluchtroute goed zichtbaar is.