De 5 pluspunten van de Netatmo Slimme Rookmelder

Met deze batterij kan het apparaat tien jaar vooruit. 

30 november 2018

Een kleine brand ontwikkelt zich razendsnel tot verwoestende vuurzee. Het is daarom enorm belangrijk om snel en adequaat te reageren op het moment dat er brand uitbreekt. Een slimme rookmelder detecteert snel brand en waarschuwt je meteen, zodat je in actie kunt komen. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het ophangen van rookmelders redt levens. Lees in deze blog hoe de Netatmo Slimme Rookmelder jou veiliger laat wonen en je beschermt tegen brand.

De slimme rookmelder van Netatmo is een foto-elektrische (optische) rooksensor. Het apparaat heeft enkele belangrijke eigenschappen om jouw woning te beveiligen tegen brand. We zetten de grootste pluspunten voor je op een rij:

1. De batterij werkt altijd

Veel ongelukken gebeuren, omdat batterijen van rookmelders leeg zijn of eruit zijn gehaald tegen het piepen. Deze slimme rookmelder werkt op twee niet-herbruikbare 3V lithiumbatterijen met een levensduur van tien jaar. Het apparaat werkt dus gedurende de hele aanbevolen levensduur, zonder dat je de batterij hoeft te verwisselen. En als je de batterij toch leeg dreigt te raken, krijg je een melding op je smartphone en weet je dat het tijd is om de batterij of de rookmelder te vervangen. Het apparaat controleert ook automatisch de status van de rooksensor en wifi-verbinding.

2. Ook een melding als je niet thuis bent

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten dat er brand uitbreekt als je niet thuis bent. Deze slimme rookmelder laat een luid alarm van 85 decibel horen bij brand én stuurt tegelijkertijd een melding naar je smartphone. Je kunt daardoor ook maatregelen nemen als je niet thuis bent, zoals het bellen van de brandweer om te voorkomen dat je huis wordt verwoest.

3. Alarmvrij koken

Heb jij wel eens gehad dat je staat te koken en dat daardoor de rookmelder af gaat? Het ligt niet altijd aan je kookkunsten hoor, het is een veelgehoord probleem bij rookmelders. De slimme rookmelder van Netatmo heeft een tijdelijke hush-functie. Je kunt met je telefoon aangeven dat er geen brand is en daarmee stopt ook het alarm. Je hoeft dus geen halsbrekende toeren uit te halen door op een stoel te klimmen om het alarm op de rookmelder zelf af te zetten. Het apparaat gaat daarna vanzelf weer terug in de waakfunctie.

4. Eenvoudig te koppelen met andere apparaten

Een slimme rookmelder is pas echt slim als het kan samenwerken met andere apparaten. De Netatmo slimme rookmelder ondersteunt HomeKit van Apple en IFTTT. Je kunt het apparaat ook met je stem bedienen door tegen Siri te praten als je de rookmelder koppelt aan HomeKit. Vraag bijvoorbeeld aan Siri of de batterijen nog werken of dat er rook in de kamer is en de rookmelder geeft het antwoord. Met IFTTT kun je bepaalde vervolgacties maken door apparaten aan elkaar te koppelen. Stel bijvoorbeeld een regel in dat de slimme verlichting aan gaat als je slimme rookmelder rook detecteert  zodat je veilig buiten kunt komen.

5. Eenvoudig te installeren

De slimme rookmelders van Netatmo werken op batterijen en hebben dus geen stroomkabel nodig. Je kunt deze rookmelders eenvoudig aan het plafond bevestigen, met de bijbehorende schroeven en pluggen. Je download de app en je bent klaar om je huis te beveiligen tegen brand. Het is slim om meerdere rookmelders op te hangen, zodat je optimaal bent beveiligd. Hang ze bijvoorbeeld ook op in de slaapkamers, de hal, de woonkamer en op zolder, zodat je snel wordt gewaarschuwd als er brand uitbreekt. In deze video wordt uitgelegd hoe je de rookmelder ophangt:

Het mooie van deze Netatmo Slimme Rookmelder is dat het apparaat doet waar het voor is gemaakt. Het waarschuwt bij brand op een heel efficiënte manier, terwijl de batterij lang mee gaat. En als er geen wifi-verbinding is, werkt het alarm nog steeds. De rookmelder met én zonder slimme functies zorgt dus voor veel meer veiligheid.

Bekijk hier de Netatmo Slimme Rookmelder: