Philips Hue installeren

Philips Hue is één van de populairste smart home toepassingen van dit moment. En dat is niet zonder reden! Het aantal toepassingen en de mogelijkheden die de Philips Hue app biedt, zijn bijna eindeloos. Wil je beginnen met Philips Hue, of heb je een Hue startpakket dat je wil aansluiten? Dan loodsen wij je door de installatie heen met onderstaande stappen!

Bekijk alle Philips Hue producten

De installatie van je Hue systeem

1. Plaats de lampen

Philips Hue biedt verschillende typen lampen met elk hun eigen fitting of aansluiting. De meest gebruikte Hue-lampen hebben een E27, E14 of GU10 (spotje) fitting. Deze draai je gemakkelijk in een armatuur, zoals je ook met ieder andere lamp zou doen.  Heb je een zogenaamde ‘integrated LED’ Hue lamp, zoals een Hue GO, Hue BLOOM of een Hue Ledstrip? Plaats deze dan waar je wil en doe de stekker in het stopcontact.

Belangrijk!

De Hue-lampen of spots moeten altijd voorzien zijn van stroom. Schakel deze in als je de lamp hebt geïnstalleerd en schakel deze niet uit. Als je de stroomtoevoer uitzet, kun je deze niet meer bedienen met de app en werken timers en routines niet meer. De verlichting schakel je uit via de app of een Hue afstandsbediening, dus niet meer met de lichtschakelaar.

2. Sluit de Hue Bridge aan

De Hue Bridge zorgt ervoor dat je lampen met het internet worden verbonden. Plaats de bridge dichtbij de router en doe de stekker in het stopcontact. Neem nu de meegeleverde netwerkkabel, doe deze in de bridge en in een UTP-poort in je router. Wacht tot de drie lampjes op de bridge branden.

3. Download de Hue app

Download nu de Philips Hue app voor iOS of Android:

Apple StorePlay store

Doorloop de stappen in de app om de bridge te koppelen aan de app. Dit doe je door tijdens de installatie op de knop te drukken van je bridge. Zo verbind je de app aan je bridge en kun je je lampen met je app instellen en bedienen.
LET OP: zorg ervoor dat je smartphone/tablet aan het netwerk verbonden is van de router waar ook je bridge aan is gekoppeld.

Tip: maak een Mijn Hue account aan!

Je kunt je lampen nu bedienen met de app, maar alleen als je je binnenshuis bevindt en je smartphone of tablet is verbonden met je wifi-netwerk. Wil je je lampen ook kunnen bedienen en kunnen kijken of ze aan of uit staan als je niet thuis bent (dit wordt Buitenshuisverbinding genoemd in de app)? Dan heb je een Mijn Hue account nodig en we raden je aan om er een aan te maken om alles uit je Hue lampen te halen!

Je kunt een Mijn Hue account aanmaken in de app: start de app en ga naar Instellingen, bovenaan staat 'Buitenshuisverbinding'. Als je nog geen account hebt kun je door daar te klikken een account aanmaken.

Wil je een account aanmaken via je browser? Klik dan hier »

4. Hoe voeg je (extra) Hue lampen toe?

Als het goed is, herkent de bridge de lampen die je zojuist hebt geïnstalleerd. Worden je lampen niet herkend of wil je nog een Hue lamp toevoegen aan je Hue systeem? Volg dan onderstaande stappen:

 • Zorg dat je (extra) lamp(en) zijn geïnstalleerd en voorzien zijn van stroom
 • Ga naar de app
 • Ga onderin naar ‘Instellingen
 • Selecteer ‘Lampconfiguratie
 • Klik bovenaan op ‘Lamp toevoegen
 • Klik nu op 'Zoek'. De app gaat nu op zoek naar nieuwe lampen. Als het goed is worden deze in enkele ogenblikken gevonden.
 • Worden je nieuwe lampen niet gevonden? Voer dan het serienummer van de lamp in. Deze staat op de lamp zelf (zie foto hiernaast). Klik nu (nogmaals) op 'Zoek' om je lamp(en) te vinden.
 • Als je lamp is gevonden, knippert deze een paar keer en zie je deze in de lijst met ‘nieuw’ erachter. Je kunt deze lamp nu toevoegen aan een kamer en/of een naam geven.

5. Hoe deel je Hue lampen in in verschillende kamers?

Gebruik je de lampen van je startpakket in dezelfde kamer, of juist in verschillende kamers? In de app kun je gemakkelijk lampen toekennen en kamers aanmaken, zodat je je lampen per kamer kan bedienen en scènes instellen. Zo creëer je een kamer en voeg je lampen toe:

 • Ga naar de app
 • Ga onderin naar ‘Instellingen
 • Selecteer ‘Kamerconfiguratie
 • Klik bovenaan op ‘Kamer aanmaken
 • Geef de kamer een naam (Woonkamer, Slaapkamer) en voeg de lampen toe die je daar hebt geïnstalleerd.
 • Klik op het vinkje bovenaan en je kamer is aangemaakt! Nu kun je er lampen aan toevoegen.

6. Hoe voeg je Hue accessoires toe aan de app?

Met de Hue bewegingssensor, Hue TAP en Hue Dimmer Switch kun je je lampen automatiseren en gemakkelijk bedienen met een afstandsbediening. Het grote voordeel is dat je de app niet hoeft te openen om je lampen even snel aan of uit te zetten. Hoe voeg je accessoires toe aan je Hue systeem?

 • Ga naar de app
 • Ga onderin naar ‘Instellingen
 • Selecteer ‘Accessoireconfiguratie
 • Klik bovenaan op ‘Accessoire toevoegen
 • Kies welk accessoire je wil toevoegen
 • Volg de stappen in de app om jouw accessoire te koppelen aan de app
 • Als je accessoire is gevonden, kun je deze naar wens instellen

7. Je bent klaar om Philips Hue te gebruiken!

Je hebt nu alles ingesteld, dus je kan aan de slag met het creëren van scènes, het instellen van dagelijkse routines en het koppelen van andere apps aan Philips Hue!

Tip van onze experts

Hoe werkt Philips Hue?

Veelgestelde vragen over Philips Hue

Kan ik meerdere smartphones en/of tablets koppelen aan mijn Hue lampen?

Kunnen meerdere personen toegang krijgen tot de Hue lampen via verschillende Mijn Hue accounts?

Hoeveel lampen en accessoires kan ik aan de bridge koppelen?

Kan ik een Hue lamp gebruiken in combinatie met een dimmer?

Kan ik de lampen bedienen als ik niet thuis ben?

Kan ik andere merken slimme lampen koppelen bedienen met de Philips Hue app?

Hoe reset je een Philips Hue lamp met de Hue dimmer?

Kan ik Hue lampen koppelen met muziek of mijn TV?

Geen antwoord gevonden? Neem contact met ons op!

Stel een vraag

Via een contactformulier geef je gemakkelijk jouw vraag of opmerking door en deze wordt bewaard in jouw account.

Stuur een bericht

Bel onze klantenservice

085 333 00 55

Maandag t/m vrijdag: 8:00 - 22:00 uur
Zaterdag en zondag: 9:00 - 18:00 uur

Chat met ons via Messenger

Chat met een werknemer via Facebook Messenger (let op: openingstijden op Messenger wijken af van de reguliere openingstijden).

50five Messenger
50five op Facebook