Sluiten

Opslag

Maak een backup van al je dierbare foto's, video's, documenten en andere belangrijke bestanden. Dit kan makkelijk op een SD-kaart of harde schijf! Liever een draadloze netwerkopslag? Dan is Network Attached Storage (NAS) de ideale oplossing voor jou. Lees meer...

Inspiratie en advies

Het opslaan van je bestanden

Iedereen heeft tegenwoordig talloze dierbare foto’s, video’s en belangrijke bestanden op hun computer of smartphone staan. Niemand wil deze kwijt zijn wanneer de computer crasht, dus het maken van een back-up is belangrijk. Er zijn verschillende manieren om deze bestanden en foto’s op te slaan. Bij 50five heb je de keus uit SD-kaarten, harde schijven en NAS. Lees verder om te zien welke van deze opties het beste bij jou past.

Harde schijven

De harde schijf staat ook wel bekend als de HDD (Hard Disk Drive). Je data wordt opgeslagen op een draaiende magnetische schijf, en is erg handig voor als je veel opslag nodig hebt. Het idee hierachter is dat bestanden lokaal worden opgeslagen en niet kunnen worden bekeken via andere computers binnen hetzelfde huishouden.

Network Attached Storage (NAS)

Een NAS is een harde schijf met een netwerkaansluiting die ervoor zorgt dat de opslagruimte is verbonden met je thuisnetwerk. Via een netwerkkabel koppel je jouw NAS aan je router en zo zijn alle bestanden online beschikbaar. Zelfs al je van huis bent. Geen gerommel meer met externe harde schijven, want alles wordt vanaf nu draadloos opgeslagen. Naast het maken van back-ups van al jouw foto’s, video’s en overige bestanden, kan je zelfs films, series en muziek streamen naar je tablet en smartphone. Een NAS kan ook worden gedeeld met een heel gezin. Er kunnen verschillende gebruikersaccounts worden aangemaakt, zodat niet iedereen toegang heeft tot elkaars bestanden. 

SD-kaarten

Bijna iedereen is wel bekend met SD-kaarten. Een SD-kaart is een geheugenkaart waarin je data opslaat en over kan zetten van bijvoorbeeld je camera op je laptop. De geheugencapaciteit van SD-kaarten kan verschillen. Zo zijn deze te verkrijgen in 32GB, maar kan de opslag oplopen tot wel 128GB.