5 x bewust omgaan met gezondheid dankzij Nokia Health

Bewust met je gezondheid omgaan doe je met de slimme horloges, weegschalen, bloeddrukmeters, stappentellers en hartslagmonitors van Nokia Health.

20 juni 2018

Het is de tijd van het jaar; veel mensen zijn ziek of bijna ziek. Tijdens het griepseizoen zorgt kwakkelend weer voor snotterende kinderen en volwassenen die niet zonder zakdoek of ibuprofen van huis gaan. Ontsmettingsmiddelen verschijnen thuis en op kantoor. Elke hoest of kuch kan zomaar leiden tot een week plat op bed. Als het zover is, kun je het beste maar gewoon uitzieken. Op dat moment is het fijn om te weten dat er slimme producten zijn die het net allemaal wat draaglijker maken. Maar wist je dat Smart Home producten je ook kunnen helpen om ziekte te voorkomen?

Slimmer gezond met Nokia Connected Health

Bewust met gezondheid omgaan leidt tot gezonder leven met minder ziekte. Dit is natuurlijk een mooi cliché, maar misschien is het minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Voor veel mensen is gezondheid voornamelijk iets wat je “voelt” als in; je voelt je lekker of juist niet. Bij jezelf kun je nog wel redelijk inschatten of het om een slechte dag gaat, of dat er iets ergers aan de hand is. Maar wat nu wanneer je kind ziek is? Of wanneer het iemand betreft die minder goed in staat is zich te uiten? 

Toen de Zweedse fabrikant Nokia een aantal maanden geleden Connected Health fabrikant Withings overnam en daarmee de branche Nokia Health goed in de markt positioneerde, waren wij zeer enthousiast. Want we waren al fan van de Withings producten, maar Nokia tilt ze met succes naar een nog hoger niveau.

Want het resultaat is een product range waarmee je gezondheid gemakkelijk monitort, verbetert en behoudt. Alle apparaten communiceren feilloos met elkaar en staan je bij met raad en advies. Wanneer het goed gaat, maar ook wanneer het minder gaat.

Met de volgende 5 Connected Health apparaten krijg je direct feedback over jouw gezondheid en dat van je familie. Gewoon op je mobiel en allemaal in dezelfde app. Dat communiceert dan weer gemakkelijker met je dokter wanneer het echt nodig is. Gemak en comfort staan voorop.

Nokia BPM+ Compacte Draadloze Bloeddruk Monitor De Nokia BPM+ Compacte Draadloze Bloeddruk Monitor

Over een bloeddruk die af en toe even wat te hoog is maken we ons vaak niet zo druk. Maar bij structurele, langdurige problemen kan een te hoge bloeddruk wel echt voor problemen zorgen. Zeker wanneer je tot een risicogroep behoort (zoals bijvoorbeeld hartpatiënten), is het belangrijk om een hoge bloeddruk zoveel mogelijk te voorkomen. Met de Nokia BPM+ meet je je bloeddruk, je hartslag, sla je met de Health Mate app de gegevens per meting op en deel je gegevens met je arts. 

Lees meer

Nokia Thermo Smart Temporal Thermometer Nokia Thermo Smart Temporal Thermometer

De Thermo van Nokia is een revolutionaire infraroodthermometer die op klinisch nauwkeurige manier de temperatuur van jou en je familie meet. Je houdt het apparaat tegen de slaap en meet zo de temperatuur in de temporele slagader, wat temperaturen snel en gemakkelijk maakt. De gepatenteerde HotSpot Sensor™ meet meer dan 4.000 keer 2 seconden en hierdoor is deze thermometer uiterst nauwkeurig. Geen contact met lichaamsvloeistoffen maakt temperaturen bovendien hygiënischer. Dit alles bij elkaar voorkomt extra ongemak wanneer je je toch al niet zo lekker voelt. 

Lees meer

Nokia Activité Steel Activity & Sleep Tracker Nokia Activité Steel Activity & Sleep Tracker

Voldoende bewegen en voldoende slapen: het advies van menig huisarts en persoonlijke coach. Maar hoeveel beweeg je nou eigenlijk en hoe goed is je nachtrust? Meet het met de  Nokia Activité Steel. Deze bijzonder stijlvolle, klassiek ogende tracker is verbazingwekkend slim. Het volgt je bewegingen op de voet en leert, naarmate je het vaker draagt, ook hoe jij beweegt. Zo kan het herkennen of je fietst of loopt en deze activiteiten automatisch in de app zetten. Laat je wakker maken met zacht trilalarm of zet een herinnering dat het tijd is om medicijnen in te nemen. Kun je je al voorstellen hoe dat dit horloge jouw beste maatje wordt?

 Lees meer

Nokia Home Video & Air Quality Monitor Nokia Home Video & Air Quality Monitor

Heb je last van een lage weerstand? Dan kun je gevoelig zijn voor verandering in luchtkwaliteit. Deze mooie designcamera met nachtzicht-modus geeft niet alleen een scherp HD-beeld, maar meet ook luchtkwaliteit. Zo weet je wanneer lucht te droog of te vochtig is.  Dit geeft je meer controle over jouw gezondheid. 

Lees meer

Nokia Body+ Full Body Composition WiFi Scale Nokia Body+ Full Body Composition WiFi Scale

Voor sommige mensen is een weegschaal een van de meest gevreesde of gehate apparaten in huis. Maar deze slimme weegschaal kan hier weleens verandering in brengen. Het weegt spiermassa, botmassa, vochtpercentage én vetpercentage.  Hierdoor krijg je een vollediger beeld over hoe jouw lichaam in elkaar zit. Je kunt profielen aanmaken, zodat tot 8 gezinsleden van top tot teen doorgemeten kunnen worden.

Ook fijn is de handige zwangerschapsmodus, waarmee je de ontwikkelingen tijdens zwangerschap kunt monitoren. Is de baby geboren? Dan meet je zijn of haar gewicht door met het kind in de armen op de weegschaal te gaan staan. 

Lees meer

Gezonder met de Nokia Connected Health App

In de Nokia Health Mate app komen alle data en metingen van de apparaten in dit artikel samen. Bloeddruk, hartslag, gewicht en activiteiten; alles is overzichtelijk te lezen en te interpreteren. Verder werkt het samen met talloze andere fitness- en gezondheidsapps, waardoor je een goed totaalbeeld krijgt van je lijf, activiteiten, voeding en gezondheid. Om de app te gebruiken is het enige wat je nodig hebt een smart device, zoals een mobieltje of een tablet, en een bluetooth of wifi-verbinding.

 De app is te downloaden bij Apple iTunes en uit de Google Play Store, verkrijgbaar voor iOS en Android.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in de producten in dit artikel en wil je meer weten? Bekijk ze allemaal in onze webshop. Heb je vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje of bel ons. We staan altijd voor je klaar.