50five werkt samen met drie leveranciers van laadpalen voor thuis

Slimme laadpalen van EVBox, Wallbox en Zappi in het assortiment 

21 maart 2019

Een eigen laadpaal thuis, zodat je slim en efficiënt je elektrische auto kunt opladen. Dat is wat we bieden door de samenwerking met drie leveranciers van laadpalen voor consumenten. Klanten kunnen binnenkort kiezen voor de slimme laadpalen van EVBox, Wallbox of Zappi. De eerste laadpaal van Wallbox is afgelopen week succesvol geïnstalleerd en in gebruik genomen.

De sterke opkomst van elektrische auto’s en de strengere klimaatdoelen zorgen voor een sterkere focus op het slim en efficiënt omgaan met energie. 50five, specialist in het verkopen en installeren van smarthome-producten, wil consumenten helpen met slimme producten in de energietransitie. “We geloven in slimme apparaten om mensen efficiënter, leuker, veiliger en met meer comfort te laten wonen”, zegt Egbert Hietberg, commercieel directeur bij 50five. “Vooral nu de nadruk komt te liggen op duurzamer leven, willen we onze klanten helpen met slimme producten om die stap naar duurzaamheid te maken. Een slimme laadpaal past natuurlijk perfect in dat plaatje.”

50five werkt nu samen met EVBox, Wallbox en Zappi om slimme laadpalen bij mensen thuis te installeren. Deze laadpalen werken bijvoorbeeld met een app, zodat mensen veel meer inzicht krijgen in het verbruik, de kosten en de tijd om de auto op te laden. Zo kunnen ze beter inplannen hoe en wanneer ze hun laadpaal gebruiken en dat verhoogt de efficiëntie. De laadpalen gebruiken daarnaast ‘dynamic load balancing’. Het apparaat meet het energieverbruik in huis en bepaalt zelf het juiste oplaadmoment, zonder dat er een piek in verbruik ontstaat.

“Dit soort slimme toepassingen zorgen dat we bewuster omgaan met ons energieverbruik”, vult Hietberg aan. “De behoefte aan energie stijgt door de opkomst van slimme apparaten en elektrische auto’s en dus is het heel belangrijk daar zo slim mogelijk mee om te gaan. Meer inzicht betekent meer bewustwording en daardoor leef je slimmer in je smart home. Smart home producten gaan ons zeker helpen om energieneutraal te leven.”

We verkopen én installeren de slimme laadpalen. 50five heeft al een uitgebreid netwerk van gecertificeerde installateurs in Nederland en het Verenigd Koninkrijk met veel ervaring in grote installaties, zoals warmtepompen en laadpalen. De website, het netwerk van installateurs en de eigen softwaretool vormen voor 50five de ideale combinatie om ook te kunnen schalen naar het ondersteunen van B2B-partners.

Meer informatie over de verkoop en installatie van laadpalen vind je hier: https://laadpalen.50five.nl.