Geen producten gevonden voor deze selectie.

Moeiteloos schakelen tussen slimme apparaten in een bedraad netwerk 

Praktisch alle slimme apparaten die je in een smarthome wilt gaan gebruiken functioneren draadloos via wifi. Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat je je afvraagt waarom we ook netwerkswitches in ons assortiment hebben opgenomen. Die apparaten werken per slot van rekening alleen maar als je ze met ethernetkabels verbindt. Toch kan het ook in een smarthome wenselijk zijn om data via kabels in plaats van via wifi te transporteren. Die overweging kun je bijvoorbeeld maken als je kampt met een zwak wifisignaal waardoor het bereik onvoldoende is op een plek waar je een of meer slimme apparaten wilt gaan gebruiken. Datatransport via kabels is tenslotte snel en stabiel. Zeker als je meerdere verschillende slimme apparaten aan de bedraad netwerk wilt koppelen, kan een netwerkswitch een uitkomst zijn. 

Hoe kun je netwerkswitches benutten in je smarthome? 

Netwerkswitches zijn namelijk van verschillende poorten voorzien, zodat je er meerdere kabels aan kunt hangen. Wie een beetje slim de indeling van zijn bekabelde slimme apparaten plant, hoeft dus niet vanuit de router meerdere lange kabels te leggen om het gewenste resultaat te kunnen bereiken. In zo’n situatie zou één kabel van de router naar de switch voldoende kunnen zijn, waarna je je apparaten met korte utp-kabels vervolgens aan je switch koppelt. Een netwerkswitch wordt overigens ook wel eens aangeduid als een internetswitch. Dat is een benaming die de lading maar voor een deel dekt. Een switch is niet alleen maar bedoeld om aangesloten apparaten contact met het internet te kunnen laten maken. Het zorgt er namelijk ook voor dat apparaten in je eigen thuisnetwerk moeiteloos met elkaar kunnen communiceren. Schaf je via 50five een switch voor je netwerk aan, dan kun je erop rekenen dat we je voorzien van een gebruiksvriendelijke variant, zodat je geen netwerkdeskundige hoeft te zijn om er optimaal gebruik van te kunnen maken. 

Je nieuwe switch snel geleverd en 55 dagen op zicht 

Een switch bij 50five kopen betekent dat je er snel mee aan de slag kunt gaan. Klanten die voor 23.00 uur hun bestelling succesvol afronden krijgen deze de volgende dag al thuisbezorgd. We vinden klanttevredenheid heel erg belangrijk, daarom hanteert 50five een zichttermijn van maar liefst 55 dagen. Ben je in die periode niet tevreden over je nieuwe switch, dan kun je deze gratis naar ons terugsturen.