Sluiten

Luchtkwaliteit in huis

De luchtkwaliteit in je huis heeft een direct effect op je gezondheid. Meten is in dit geval echt weten: door de luchtkwaliteit in je huis te monitoren, kun je met onze slimme oplossingen eenvoudig de benodigde stappen zetten richting een gezonder binnenklimaat. Maar welke stappen zijn er nu eigenlijk mogelijk? Lees meer...

Inspiratie en advies

Slimme producten voor een gezonder binnenklimaat

Luchtvervuiling binnenshuis kan maar liefst 5 keer erger zijn dan buitenshuis. Vanwege de aanwezigheid van o.a. fijnstof, pollen, allergenen, stikstofoxiden, schimmels en bacteriën in vervuilde lucht is het erg belangrijk om een oogje in het zeil te houden wat luchtkwaliteit betreft en waar het kan je binnenklimaat te verbeteren. Zeker als je bedenkt dat mensen gemiddeld 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen, is het absoluut de moeite waard om onze slimme oplossingen voor betere luchtkwaliteit in huis te bekijken.

Luchtkwaliteitsmeters

Een slimme luchtkwaliteitsmeter helpt je om de luchtkwaliteit, de luchtvochtigheid en de temperatuur in je woning in de gaten te houden. Daarnaast zijn er ook nog eens modellen die de hoeveelheid fijnstof en het CO2-gehalte meten in combinatie met de temperatuur en relatieve vochtigheid. Als de luchtkwaliteitsmeter een grote afwijking constateer t.o.v. een gezond binnenklimaat, krijg je meteen een seintje. Zo weet je altijd wanneer je even de deuren en ramen open moet doen om eens goed te ventileren in huis.

Luchtreinigers

Een andere oplossing om de kwaliteit van je binnenklimaat te verbeteren is een slimme luchtreiniger. Deze filteren nare geurtjes, (fijn)stof, virussen, en bacterieën uit de lucht en verkleinen zo ook aanzienlijk klachten door hooikoorts of astma. De meest geavanceerde luchtreinigers houden zelfs rekening met de grootte van de kamer en de aanwezigheid van huisdieren (wegens honden- of kattenharen). Denk bij zulke functionaliteiten bijvoorbeeld aan de BRISE C200 luchtreiniger.

Luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat de hoeveelheid vocht in de lucht verhoogt. Sommige luchtbevochtigers hebben een watertank en koken of vernevelen water dat in de ruimte wordt verspreid. Koudwaterverdampers zuigen droge lucht aan en blazen natte lucht weer uit de kamer in. Zo wordt de luchtvochtigheid gereguleerd. De balans van vocht in de lucht is heel belangrijk voor je gezondheid en de spullen in huis. 

Luchtontvochtigers

Een te hoge mate van luchtvochtigheid in je huis kan zeer negatief uitpakken voor je woning en je gezondheid. Denk aan schimmelvorming in de betreffende ruimtes waardoor klachten bij allergieën, COPD of astma sneller toenemen. Een slimme luchtontvochtiger houdt het vochtgehalte in de ruimte tussen de aanbevolen hoeveelheden van 40 en 60 procent. Daarnaast kunnen sommige slimme luchtontvochtigers ook nog gebruikt worden als ventilator om een ruimte goed door te laten luchten.