Ledstrips

Ledstrips

Slimme ledstrips worden meestal gebruikt voor indirecte kleurverlichting achter objecten, zoals een kast, bank of in een koof. Vervolgens kun je de ledstrip met een app bedienen en synchoniseren met andere slimme lampen of zelfs muziek. Naast informatie over ledstrips vind je op deze pagina ook meer informatie over de unieke slimme ledpanelen van Nanoleaf Aurora.

Bekijk alle ledstrips

Kies je merk

Slimme ledstrips – creëer unieke sfeer

Ledstrips zijn een aanwinst voor elke ruimte waar je sfeerverlichting of indirecte verlichting wil hebben. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen, op maat te maken en uiteraard te bedienen met een app. Er zijn verschillende typen ledstrips verkrijgbaar die we hieronder even uitlichten.

1. De flexibele ledstrip

Dit is de bekendste ledstrip: een ledstrip die je gemakkelijk achter een kast, bank, of in een koof plakt. Deze strips kunnen tot wel 16 miljoen kleuren aannemen, die je kan bepalen in je app. Evenals de gangbare lampen, kun je scènes en tijdschema’s instellen via de app en de strip laten reageren op bijvoorbeeld een bewegingssensor. Flexibele ledstrips zijn over het algemeen aan te passen in lengte. Heb je bijvoorbeeld een kast van 3 meter en heb je 4 meter ledstrip? Dan kun je de strip op een vooraf bepaalde plek doorknippen en het stuk van 1 meter ergens anders hergebruiken.

Bekende merken: Philips Hue, Innr en Osram.

2. De lichtslang

Dit is een stroomkabel met daarin individuele ledlampjes bevestigd. Denk aan kerstboomverlichting, maar dan slim! Deze zijn vooral geschikt voor gebruik in de tuin, zodat je ook buiten een unieke sfeer kan neerzetten. Een voorbeeld zijn de Mipow Playbulb en Lightify ledlampen. Met de Playbulb kun je kiezen uit vele verschillende kleuren en deze bijvoorbeeld ophangen rond een lounge-gedeelte in de tuin. Osram Lightify is verkrijgbaar in warm wit en is te plaatsen is naast looppaden om deze te verlichten.

3. Niet-flexibele ledstrips

Deze strips bevatten (warm) witte ledlampjes en zijn gemaakt van hard plastic. Deze zijn dus niet flexibel of op maat te knippen. Kijk dus goed naar de lengte van de strips als je deze wil aanschaffen. Meestal bevat een verpakking meerdere losse ledstrips, die je afzonderlijk van elkaar kan plaatsen. Handig als je bijvoorbeeld verschillende vakken in een boekenkast wil verlichten. Innr biedt hiervan verschillende typen aan.

Populaire ledstrips

 1. Philips Hue Lichtstrip v2 White and Color Ambiance
  Uitverkocht
  Philips Hue Lichtstrip v2 White and Color Ambiance
  • Creëer jouw sfeer
  • Buigbaar en zelfklevend
  • Hue-uitbreiding
  Speciale prijs  65,99
  Adviesprijs Normale prijs  69,- -4% Je bespaart 4%
 2. Innr Flex Color Led-strip - FL130C
  Innr Flex Color Led-strip - FL130C
  • 4 meter kleurenled-strip
  • Knip gemakkelijk op maat
  • Werkt met Philips Hue
  Speciale prijs  53,-
  Adviesprijs Normale prijs  59,- -10% Je bespaart 10%
 3. Nanoleaf Aurora LED-panelen Smarter Pack
  Uitverkocht
  Nanoleaf Aurora LED-panelen Smarter Pack
  • Zelf vormgeven
  • 9 lichtpanelen
  • Unieke lichtsfeer
   169,-
 4. MiPow Playbulb String Groen
  Uitverkocht
  MiPow Playbulb String Groen
  • Playbulb X app
  • IP65 waterdicht
  • Tien meter lichtslang
   29,-

De mogelijkheden van een ledstrip

We gaan hierbij even uit van de flexibele ledstrips met kleur van bijvoorbeeld Philips Hue, Innr en Osram. Alle drie de merken ledstrips zijn aan te sluiten op de Philips Hue bridge en daar ook mee te bedienen. Heb je al een Hue bridge in huis? Dan kun je zonder moeite een Innr of Osram ledstrip erop aansluiten.

LET OP: de kleurweergave van andere merken kan afwijken van de Philips lampen. Combineer dus bijvoorbeeld niet zomaar een Innr ledstrip met Philips Hue lampen in één ruimte. Dit kan kleurverschillen opleveren.

Bekijk ook: 5 merken slimme lampen getest, met verrassend resultaat

In feite kan een ledstrip wat een slimme lamp ook kan: je kan één van de 16 miljoen kleuren kiezen, dimmen, scènes instellen, tijdschema’s instellen en koppelen aan sensoren. Je kunt zelfs je entertainment koppelen aan je ledstrip, zoals muziek, films en games. Je kunt de ledstrip dus perfect samen gebruiken met E27, E14 of GU10 lampen voor een complete lichtbeleving in huis!

Uitgelicht: Nanoleaf Aurora

Creëer lichtkunst met Nanoleaf Aurora

Ben je op zoek naar iets werkelijk unieks in huis? Dan raden wij aan om Nanoleaf Aurora ledpanelen te overwegen. Dit zijn driehoekige, platte ledpanelen die je tot allerlei vormen kan samenvoegen. Elk paneel kan kleurenlicht weergeven en hier razendsnel tussen schakelen. Dit creëert de mogelijkheid om je eigen lichtkunst te maken. Niet alleen in de vorm van je panelen, maar ook in het verloop van kleuren. De lichteffecten, tijdschema’s en ander opties regel je gemakkelijk in de Nanoleaf app. Je kunt Aurora zelfs synchroniseren met je muziek of Coolermaster en Razer gaming-producten!


"Aurora is not light, it's living paint"