Sluiten

Laadstations

De elektrische auto wordt steeds populairder. Dat betekent dat ook steeds meer auto's de openbare oplaadplekken bezet houden. Wil je iedere dag zorgeloos op pad met een volle accu? Dan is een laadstation (ofwel laadpaal) bij je thuis de ideale oplossing.  

Informatie over laadstations

Laadstation laten installeren

Hoe werkt het als je een laadstation aan huis wil laten installeren door 50five?

1-fase of 3-fase laadstation?

We leggen je uit wat het verschil is tussen laden met een 1-fase en 3-fase laadstation.

Een snellader aan huis, of niet?

Je kan kiezen voor een snellader aan huis, maar is dat wel verstandig?

Dynamic Load Balancing

Ervaar de voordelen van het automatisch reguleren van de stroomtoevoer.

Onze merken:

Lees meer:

Slimme laadpalen

Thuisladen is essentieel om optimaal te genieten van je elektrische auto. Door een laadpaal bij je thuis kun je laden wanneer jij wil en tegen een lager tarief.  

Slim rijden

De elektrische auto ontwikkelt zich in rap tempo tot het alternatief van auto’s op benzine en diesel. Wat komt er allemaal kijken bij het rijden van een auto op elektriciteit? 

Slim opladen

Wat is de beste manier om je accu op te laden, zodat je accu in de beste staat blijft? We leggen alles uit over slim laden met je laadstation. 

De kosten van een laadpaal thuis

Onze gecertificeerde installateurs nemen al je zorgen uit handen. Ze installeren de laadpaal én laten je zien hoe het werkt. 


Advies van 50five

Wil je graag hulp of persoonlijk advies bij de keuze voor een laadpaal? Onze specialisten werken onder de vlag van groenopladen.nl het advies op maat voor je uit. Ze weten alle antwoorden op je vragen. Binnen 48 uur heeft u een offerte op maat of prijsindicatie! Ga naar de website en gebruik zelf de eenvoudige keuzehulp, óf vraag direct persoonlijk advies aan. Onze specialisten bij Groenopladen.nl staan voor je klaar!

 • Maatofferte binnen 48 uur
 • Gecertificeerde installateurs
 • 100% onafhankelijk advies

Installatie door 50five

De meterkast aanpassen, kabels wegwerken en het station ophangen. Er komt nogal wat kijken bij het installeren of monteren van een laadstation. Onze gecertificeerde installateurs nemen al je zorgen uit handen. Ze installeren de laadpaal én laten je zien hoe het werkt. 

Blogs over slimme laadstations:

Dat is een slimme laadpaal

Wat maakt laadpalen slim en hoe passen ze in je smart home? Je leest het hier. 

 

Brandstof versus elektrisch

Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden in wagens op brandstof, maar kun je die 2 eerlijk met elkaar vergelijken?

Verschil tussen AC- en DC-laden

Lees alles over het verschil tussen AC- en DC- laden. Wanneer kies je voor een bepaald type laadpaal voor je elektrische auto?

Laadpaal voor een Tesla Model S gezocht?

Lees hier wat de mogelijkheden zijn voor het opladen van je Tesla.

Ons assortiment:

 

Jouw specialist in elektrische laadpalen

Op de Nederlandse wegen zien we steeds meer elektrische auto’s en ook het aantal elektrische auto oplaadpunten wordt steeds groter. Nu kun je natuurlijk je auto laden bij openbare oplaadpalen, bewezen is echter dat dit allesbehalve voordelig is. Het is daarom veel verstandiger om een laadpaal thuis of bij je bedrijfspand te plaatsen. Op die manier weet je altijd precies wat je betaalt, namelijk het standaard energietarief, of laad je zelfs gratis op wanneer je je laadpaal combineert met zonnepanelen op het dak.

Wij zijn de laadpaal als onderdeel van je smart home, ook laadpalen worden namelijk slim. Je bedient ze met een app, maakt gebruik van load balancing of je kunt zelfs geautomatiseerd jouw energieverbruik laten vergoeden door je werkgever. Reden genoeg voor ons om onze installateurs te trainen om oplaadpunten voor elektrische auto’s op een perfecte manier te installeren. We kunnen je zelfs adviseren over de beste laadpaal voor jouw auto en jouw woning of pand, volledig op maat voor jouw situatie. Dit doen we via ons nieuwe platform Groenopladen.nl, waar je onze deskundige laadpaalspecialisten aantreft. Twijfel je nog over een bepaalde laadpaal, dan raden we je aan daar ze laadpaal keuzehulp in te vullen, zodat je weet welke laadstations voor jou geschikt zijn. Vervolgens vragen we nog wat extra informatie als je binnen 2 dagen een offerte op maat wil ontvangen.

 • Wij plaatsen alleen laadpalen van gerenommeerde merken, zoals EVBox, Alfen en Wallbox, die wij uitgebreid getest hebben.
 • Onze offerte biedt de beste laadoplossing voor jouw specifieke situatie.
 • Een van onze gecertificeerde installateurs komt de laadpaal netjes en veilig installeren.

Kosten laadpaal thuis

De meest gestelde vraag die wij krijgen is: “Wat kost een laadpaal nu eigenlijk?”. Hier bestaat echter geen eenduidig antwoord voor. De prijs is afhankelijk van ontzettend veel factoren, waarbij je moet denken aan onder andere:

 • Welke elektrische auto rijd je?
 • Hoe snel wil je kunnen laden?
 • Hoe veel auto’s wil je op kunnen laden?
 • Wat is de afstand van de meterkast tot de laadpaal?
 • Is je meterkast al voorbereid op plaatsing van de laadpaal?
 • Is er graafwerk nodig?
 • Is verrekening met je werkgever nodig?
 • Wil je gebruik maken van dynamic load balancing?

Het is als leek niet te doen om op deze vragen een eenduidig antwoord te geven. Daarom helpen onze specialisten je met al deze vragen, zodat je het juiste laadstation kiest en deze zorgvuldig bij je thuis wordt geïnstalleerd. Ook kunnen we je adviseren over eventuele verrekening met je werkgever.