Pak je voordeel tijdens Black Friday en Cyber Monday bij 50five

Een weekend vol korting voor jou!

8 november 2018

Uitzinnige menigtes bij de toegangsdeuren om zo snel mogelijk de beste deals te scoren. Het zijn de standaard beelden die je ziet als je bij de Amerikaanse winkels kijkt tijdens Black Friday. Het fenomeen met superdeals is inmiddels overgewaaid naar Europa, want wij hebben ook wat mooie deals voor je. In dit artikel lees je wat Black Friday is, wanneer Black Friday is en waarom Black Friday het moment is om te shoppen!

Wat is Black Friday?

Black Friday is Engels voor Zwarte vrijdag. Het is de dag na Thanksgiving en veel Amerikanen hebben op die dag nog vrij. Ze trekken er dan massaal op uit om te shoppen en de winkels spelen daar natuurlijk handig op in met extra kortingsacties voor artikelen die maar beperkt in voorraad zijn. En dat trekt enorm veel winkelpubliek aan! Er zijn winkels die al ’s nachts open gaan, met lange rijen voor de deur. De betekenis van Black Friday is dus vergelijkbaar met Zwarte Zaterdag in de vakantieperiode, als de snelwegen vol met files staan. Het Black staat voor de immense drukte bij de winkels, vergelijkbaar met wat we in Nederland kenden rond de doldwaze dagen bij de Bijenkorf.

Wat is Cyber Monday?

Er is niet alleen veel korting op vrijdag, maar het hele weekend zijn er deals. Dat gaat zelfs door op maandag; dat wordt Cyber Monday genoemd. Dat is oorspronkelijk het antwoord van webwinkels op de deals van fysieke winkels tijdens Black Friday, maar daar is tegenwoordig eigenlijk geen verschil meer tussen. Of het nu gaat om webwinkels of fysieke winkels, ze stunten allemaal met hun prijzen tijdens deze dagen en daar kun jij dus flink van profiteren.

Hoe belangrijk is Black Friday in Nederland?

In 2015 schreef Nu.nl dat Black Friday ook in Nederland steeds populairder werd bij Nederlandse winkels. In 2014 waren er bijvoorbeeld slechts twee winkels met extra kortingen, in 2015 waren dat er al 35. In 2017 zorgden Black Friday en Cyber Monday voor verkooprecords in Nederland en leverde het grote aantal pakketten zelfs vertraging op bij PostNL. En dit jaar wordt het weer veel groter, is de verwachting van Sendcloud. De voorspelling is zelfs dat er in Nederland in die week meer pakketten worden verstuurd dan in de week voor Sinterklaas of Kerst.

Wanneer is Black Friday?

Black Friday valt dit jaar op vrijdag 23 november en vanaf dan geldt de korting tot maandagavond. Wees er wel snel bij, want bij het Black Friday en Cyber Monday weekend geldt “op = op”. Bij 50five geven we je zelfs de mogelijkheid om een dag eerder al te shoppen met flinke korting. Schrijf je daarom nu in voor de Black Friday Early Bird actie, zodat je al op donderdag toegang krijgt tot de deals. Dan is het dus geen Black Friday, maar Smart Thursday!

Welke deals heeft 50five tijdens Black Friday?

Dat verklappen we natuurlijk nog niet, maar we kunnen wel zeggen dat we een veel mooie kortingen voor je hebben. Je kunt zelfs tot 250 euro besparen op één product! Houd je e-mail, de site en onze kanalen op social media in de gaten om op de hoogte te blijven van alle kortingen.