Sluiten

Slimme oplossingen voor het beste internet

Door gebruik te maken van onze slimme internetoplossingen zorg jij dat je eenvoudig overal goed werkend internet hebt in huis. Kies met behulp van onze uitleg de juiste router, versterk je signaal met repeaters of powerline adapters of ga zelfs voor multi-room wifi met een mesh-netwerk!  Lees meer...

Inspiratie en advies

Slimme oplossingen voor beter internet in huis

Het belang van een krachtige router

De modemrouter die wordt geleverd door je internetprovider is lang niet altijd het beste model. Het bereik van de ingebouwde wifi-antenne is doorgaans klein en het model is vaak verouderd, omdat de provider deze in zeer grote hoeveelheden heeft ingekocht. In een smart home met veel apparaten die verbinding maken met een router is het van groot belang dat deze genoeg power heeft om alle dataverkeer in goede banen te leiden.

Daarom raden wij bij 50five aan om je standaard modem uit te breiden met een krachtige, moderne router die over meerdere antennes en een lage responstijd beschikt. Zo heb je overal in huis een stabiel signaal, ook als je met veel apparaten tegelijk met de router verbonden bent.

Het gemak van multi-room wifi

In veel woningen zijn er tegenwoordig plekken te vinden waar wifi nauwelijks of geen bereik heeft. Dit kan te maken hebben met de manier waarop je huis gebouwd is (nieuwbouw), de locatie van je router of de matige kwaliteit van het modem, zoals hierboven is beschreven.

Dit probleem kun je oplossen door te kiezen voor een zogenaamd mesh-netwerk: een systeem bestaande uit meerdere draadloze stations in verschillende ruimtes die met elkaar verbonden zijn.  Deze stations kunnen onderling met elkaar communiceren en zorgen daardoor voor een constante, stabiele data-overdracht. Zo kun je het bereik van je wifi-signaal aanzienlijk vergroten en ook eenvoudig de plekjes in huis bereiken waar het signaal voorheen zwak was!

Wifi verbeteren via het stroomnet met powerline adapters

Een andere oplossing voor beter internet door het hele huis is het gebruik van powerline adapters. Deze adapters maken gebruik van het stroomnet en je stopcontacten om data van het ene naar het andere punt te transporteren.

Je hebt bij het gebruik van powerline adapters voor dus ook minstens twee adapters nodig. De eerste adapter druk je in een stopcontact vlakbij je router en het tweede exemplaar plaats je in een stopcontact op de plek in je woning die je van beter wifi wilt voorzien. Alle adapters hebben een eigen wifiantenne en kunnen dus als zend- en ontvangststation fungeren. Als je meerdere ruimtes in je woning wil voorzien van betere wifi, koop je er simpelweg meerdere powerline adapters bij en het probleem is opgelost!