Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Je huis slim beveiligen. Met de slimme beveiligingsproducten van 50five ga je met een veilig gevoel van huis. Altijd. Want je huis is 24 uur per dag slim beveiligd. Met je smartphone of tablet kan je iedere seconde alle onderdelen van het alarmsysteem monitoren en je ontvangt een melding in het geval van een storing of lege batterij. Zo weet je altijd dat thuis alles in orde is.

Bekijk onze slimme beveiligingsproducten

Inbraakpreventietips

80% van alle inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Laat dus geen waardevolle spullen rondslingeren! Door je huis verder goed en slim te beveiligen kun voorkomen dat er bij je wordt ingebroken. Hoe doe je dat?

Gebruik bijvoorbeeld buitenverlichting, eventueel in combinatie met een beveiligingscamera. Of een lamp met een lichtsensor die automatisch aangaat zodra het donker wordt. Laat, als je ‘s avonds niet thuis bent, binnen wat licht branden. Dat regel je zeer makkelijk door slimme lampen te gebruiken die je met een app kan instellen en van een afstand aan en uit kan zetten.

Inbrekers worden niet graag gezien. Maar jij wilt wel zien wie er voor de deur staat. Zorg daarom voor goede verlichting bij je voordeur en plaats mogelijk een slimme deurbel met ingebouwde camera. Zo kun je altijd in de gaten houden wat er bij je voordeur gebeurt.

Netatmo Presence

Je kunt je huis ook minder aantrekkelijk maken om bij in te breken door outdoor IP-camera’s op te hangen in je voor- en/of achtertuin. Als inbrekers die zien, weten ze dat ze in de gaten worden gehouden en denken ze wel twee keer na voordat ze bij jou inbreken.

Ben je alsnog bang dat inbrekers bij je binnenkomen? Plaats dan een slim alarmsysteem met sensoren die een sirene laten afgaan en je zelfs een pushmelding op je smartphone sturen als er thuis wat wordt waargenomen. Die trigger kan zijn: het ongeoorloofd openen van een raam of deur, het breken van glas of beweging. Met een slim alarmsysteem kun je direct iemand waarschuwen als er bij je wordt ingebroken.

Tenslotte: denk logisch na als je de deur uit gaat. Doe deuren en ramen dicht en op slot, laat geen ladders in de tuin liggen en zorg dat je waardevolle spullen uit het zicht hebt liggen. Een iPad voor een raam nodigt namelijk uit tot inbreken! Ga je voor langere tijd weg? Zorg dan dat de buren je post af en toe opruimen.

Slimme inbraakpreventie

 

5 feiten op een rij

1 13% van alle Nederlandse huishoudens heeft een alarmsysteem en maar liefst 10% gebruikt deze.
De meeste inbraakslachtoffers vinden achteraf dat ze betere maatregelen hadden moeten nemen om hun woning te beveiligen. 78% van de inbraakslachtoffers vindt dat ze, als ze de grote invloed hiervan eerder hadden beseft, meer geïnvesteerd zouden hebben in de beveiliging van hun woning. Je kunt een inbraak nooit helemaal uitsluiten. Je kunt echter wel, door zelf de correcte preventieve maatregelen te treffen, de kans erop zoveel mogelijk verkleinen.

2 Bewoners van een sociale huurwoning hebben een hogere kans op inbraak.
Sociale huurwoningen zijn goedkope huurwoningen voor mensen die niet over genoeg financiële middelen beschikken om een woning te huren in de vrije sector of kunnen kopen. Een van de voordelen van de slimme beveiligingssystemen die wij adviseren is dat je deze na installatie ook weer makkelijk kunt deinstalleren om in een eventuele volgende woning weer aan te sluiten.

3 Inbrekers slaan sneller toe in een vrijstaande woning dan in een flat of rijtjeshuis.
Heel simpel gezegd komt het doordat inbrekers denken dat er meer te halen valt in een vrijstaande woning, dan in een flat of rijtjeshuis. Wij hebben smart home beveiligingsinstallaties die ook voor vrijstaande woningen uitermate geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van meerdere beveiligingscamera’s, sensoren en sirene’s aan elkaar.

4 Jongeren zijn vaker slachtoffer van een woninginbraak dan ouderen.
Logisch, want jongeren hebben over het algemeen duurdere ‘gadgets’ in huis. Denk bijvoorbeeld aan een smart tv, tablet en smartphone. Waarom zou jij je toffe gadgets niet aanvullen met slimme beveiligingsproducten? Een slimme deurbel waarschuwt je als er een ongewenste gast voor de deur staat. En met een slim alarmsysteem kan je inbrekers afschrikken.
Weet je wat ook handig is van zo’n slimme deurbel? Je kunt de postbode vragen of hij het pakketje bij die leuke buurman van je wil bezorgen, heb jij na je werk nog even een excuus om hem van dichtbij te bewonderen!

5 43% van alle Nederlandse huishoudens laat ’s avonds het licht branden als er niemand thuis is.
Wanneer een inbreker op zoek is naar een woning om in te breken zal hij niet snel een woning uitzoeken waar het licht brandt. Met de slimme verlichting uit onze webshop kan jij ervoor zorgen dat het licht op bepaalde tijdstippen aan of uit gaat. Je kan de slimme verlichting ook koppelen aan zonsondergang of het weer. En dat al vanaf € 20,-!