Sluiten

 

Apple HomeKit

HomeKit is het smart home platform van Apple waarin je meer dan 50 merken smart home oplossingen kan koppelen. Zo kun je ze bedienen met de Woning app of met je stem via Siri. Creëer gemakkelijk scènes, programmeer alles naar wens of bedien meerdere accessoires met slecht één tik op de knop. HomeKit is dé smart home oplossing voor als je een stapje verder wil gaan in je smart home!

Wat heb je nodig voor HomeKit?

Een iPhone, iPad of iPod Touch met minimaal iOS 8.1.

De Apple Woning app, meestal standaard geïnstalleerd op iOS apparaten.

Smart home oplossingen die werken met Apple HomeKit.

Apple TV (optioneel) als centrale Hub. Een iPad heeft deze functie ook.

De Woning app instellen

De Woning app (of Home app) is de app waar al je aangesloten smart home apparaten zichtbaar zijn en waarin je alles naar wens kan instellen en monitoren. Je kunt de Woning app bedienen met je iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch of Mac. Zorg er ten eerste voor dat al je apparaten up-to-date zijn en dat je bent ingelog met je iCloud account.


1. Een accessoire toevoegen

Zorg ervoor dat je een accessoire heb dat samenwerkt met HomeKit. Druk in de Woning app op of op 'Voeg accessoire toe'. Scan de QR-code op het product of in de handleiding ervan. Het product wordt vervolgens weergegeven, waarna je erop kan klikken. Er wordt gevraagd het toe te voegen aan je netwerk. Kies 'Sta toe'. Geef het product een naam, wijshet toe aan een kamer, klik op 'Volgende' en dan op 'Gereed'. Je hebt nu een product aan je Woning app toegevoegd!

2. Je accessoire instellen

Nadat je je accessoire hebt toegevoegd, kun je deze in de Woning app configureren. Houd hiervoor het apparaat ingedrukt en klik op 'Instellingen'. Hier kun je de accessoire aan een kamer toewijzen (om met Siri te kunnen bedienen), als favoriet aanmerken, groeperen, scènes instellen en meldingen instellen. Als je je product als Favoriet aanmerkt, kun je deze direct in het bedieningspaneel bedienen.

3. Kamers of zones instellen

Je kunt je accessoires per kamer of zone indelen, zodat je ze kan bedienen met Siri. Klik hiervoor onderin de app op 'Kamers', linksboven op en dan op 'Kamerinstellingen'. Klik op 'Voeg kamer toe', geef deze een naam en bewaar deze. Je kunt verschillende kamers ook groeperen in een zone. Hiervoor klik op een kamer en selecteer je een bestaande zone of maak je een nieuwe aan om deze daaraan toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeel de boven- en benedenverdieping scheiden.

4. Scènes instellen

Met scènes kun je meerdere gekoppelde accessoires aansturen met slechts één commando. Zeg bijvoorbeeld "ik ben thuis" en laat lampen, muziek, de verwarming en de TV aangaan. Om een scène te maken klik je op en op 'Voeg scène toe'. Geef deze een naam en voeg nu producten toe. Klik op de accessoires die je wil toevoegen aan de scène. Houd deze ingedrukt als je de instellingen wil wijzigen en test de scène door op 'Test deze scène' te klikken.

Apple HomeKit voordeelbundels


HomeKit informatie en inspiratie


Een HomeKit smart home

We zetten 9 smart home oplossingen op een rij om te gebruiken met HomeKit.

Maak je huis slim met Siri

Gebruik je stem om je HomeKit apparaten te bedienen.

De HomeKit hub

Gebruik een Apple TV of iPad als HomeKit hub. Wij leggen uit hoe het werkt.

Sonos en Apple HomeKit

Hoe integreer je de populaire Sonos speakers in Apple HomeKit?

Merken die werken met HomeKit