50five gebruikt cookies om het winkelen bij 50five voor jou nog gemakkelijker te maken. Hiermee kunnen wij en onze partners onze website verbeteren en voor jou relevante informatie aanbieden. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met het verwerken van de gegevens door ons en onze partners met behulp van deze cookies.
Eén van de meest populaire smart home platformen is Google Home. Je kunt met dit platform producten van meer dan 200 merken aansturen met de Google Home app en Google Assistant. Je kunt apparaten groeperen per kamer, ze met één knop bedienen of zelfs meerdere apparaten aansturen met één stemcommando. Bovendien kun je je smart home met je stem bedienen door een slimme speaker met Google Assistant te gebruiken.
Een smartphone of tablet (Android of iOS) waarop je je smart home producten beheert.
De Google Home app, die vind je in zowel de Play Store als de Appstore vindt.
Smart home producten die werken met Google Assistant.
Een slimme speaker met Google Assistant (optioneel) voor stembediening.
De Google Home app instellen
De Google Home app (voor Android en iOS) is de app waarin je al je compatibele smart home apparaten kan koppelen, monitoren en bedienen. Je hebt hiervoor wel een Google Account nodig. Vervolgens doorloop je alle stappen in de app om deze goed in te stellen en apparaten toe te voegen, zodat je deze met de app en zelfs met je stem te kunnen bedienen.
1. Een slimme speaker koppelen
Een groot voordeel van Google Home is dat je je apparaten via Google Assistant met je stem kan bedienen. Daarvoor moet je een slimme speaker koppelen, zoals bv. een Google Home, Google Nest Mini of een Google Nest Audio. Klik, nadat je de stekker in het stopcontact hebt gedaan in de Home app op 'Toevoegen (+)', daarna op 'Apparaat instellen' en op 'Nieuwe apparaten in huis instellen'. De app gaat nu op zoek naar je speaker en verbindt automatisch. Vervolg nu de stappen in de app om je speaker naar wens in te stellen.
2. Een apparaat toevoegen
Zorg er eerst voor dat je je apparaat hebt aangesloten en bijbehoren app hebt ingesteld. Om deze te koppelen aan Google Home, klik op 'Toevoegen (+)', daarna op 'Apparaat instellen'. Dan op 'Heb je al iets ingesteld?'. Je hebt je apparaat namelijk al ingesteld met de eigen app. Nu krijg je een lijst te zien met apps en diensten die werken met Google Assistant, zoek de app die je net hebt geïnstalleerd. Geef Google Home toestemming en je kan je apparaat indelen in een kamer en instellen of je deze met je stem wil bedienen.
3. Kamers of groepen instellen
ls je een apparaat toevoegt, kun je op een bepaald moment in de Google Home app bepalen in welke ruimte dit apparaat staat. Zo kun je je lampen bijvoorbeeld groeperen per kamer. Of juist alle apparaten in die ruimte aan-/uitzetten. Je kan ook speakers groeperen om deze tegelijk te laten spelen als je wil, bijvoorbeeld alle speakers op de boven- en benedenverdieping. In de Google Home app kun je bij 'Instellingen' > 'Kamers en groepen' zien welke apparaten waar zijn ingedeeld.
4. Routines instellen
Op het hoofdscherm van de Google Home app zie je 'Routines' staan. Dit houdt in dat je diverse apparaten van verschillende merken met één commando aan kan sturen. Je kan bijvoorbeeld instellen dat als je 'Hey Google, goedemorgen' zegt, dat je lampen aan gaan, je waterkoker start, de radio zachtjes wordt aangezet en de verwarming op 20 graden springt. Alles met slechts één commando. Zo kun je natuurlijk ook routines instellen als je gaat slapen, thuis komt of als je juist weggaat.
Ontdek de voordelen van Apple HomeKit per categorie
Het grootste voordeel van HomeKit is dat je smart home producten van diverse merken kan laten samenwerken. Bovendien beheer je alles in één app: de Woning app, kun je alles met je stem aansturen via Siri en scènes opzetten waardoor je met één commando meerdere acties kunt laten uitvoeren. Hiermee zijn de mogelijkheden bijna eindeloos!