Sluiten

Gezondheid

Je gezondheid is belangrijk. De hedendaagse technieken maken het mogelijk om je gezondheid beter dan ooit in de gaten te houden: weegschalen die je vertellen wat je BMI is, feedback geven en slimme bloeddrukmeters die je direct vertellen of je bloeddruk goed is. Lees meer...

Inspiratie en advies

Optimale gezondheid

Bewegen, gezond eten en ontspannen, dat zijn de drie pijlers voor een gezonde leefstijl. Besteed jij aan alle drie genoeg aandacht? Of valt er hier en daar nog wat te winnen? Bij 50five snappen we dat je graag goed voor jezelf wil zorgen, maar dat je tegelijkertijd een druk leven leidt waardoor dit er soms bij inschiet. Om die reden hebben we een assortiment van slimme producten die het je een stukje makkelijker maken om met je gezondheid bezig te zijn.  

Een weegschaal als personal coach

Een slimme weegschaal doet veel meer dan alleen het meten van je gewicht. Zo herkent hij bijvoorbeeld wie er op het toestel staat, zodat je er met het hele huishouden gebruik van kan maken en toch je eigen overzicht behoudt. Vervolgens meet een slimme weegschaal naast je gewicht ook je BMI en vetpercentage. Met een bijbehorende app kun je jouw gegevens langdurig bijhouden en weergeven aan de hand van een grafiek. Zo heb je inzicht in je vooruitgang. Heb je daarnaast ook een smartwatch of activity tracker? Zorg er dan voor dat de weegschaal daar compatibel mee is. Dan heeft de app ook de gegevens over jouw sportactiviteiten en calorieverbranding, waardoor hij je lichaamssamenstelling beter kan inschatten. Zo worden de gegevens in de app steeds accurater!

Een gerust hart met een bloeddrukmeter

We leven in een drukke en stressvolle maatschappij. Dit heeft grote gevolgen op onze leefstijl en het is dan ook niet voor niets dat veel mensen last hebben van een te hoge bloeddruk. Het probleem wat daar weer bij komt kijken is dat het belangrijk is om je bloeddruk dan goed in de gaten te houden. Als je daar telkens voor naar de huisarts moet, zorgt dat natuurlijk voor nog meer gedoe en stress. Ga daarom zelf je bloeddruk meten, met een slimme bloeddrukmeter! Hiermee is de meter verbonden met een speciale app. Daarmee kun je de bloeddrukmeter volledig instellen en kun je vervolgens de gegevens opslaan over een langere tijdperiode. Zo krijg je een betrouwbaar beeld, zonder dat je er veel tijd mee kwijt bent en kun je desnoods de dokter bellen als de waardes niet goed zijn.