Sluiten

EVBox Laadpalen

Elektrische auto's zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Inmiddels weten vele bedrijven en particulieren de weg naar de elektrische auto al te vinden. Daarmee ontstaat ook de behoefte om (aan huis) je auto op te kunnen laden. EVBox en 50five voorzien hierin door advies, installatie en een innovatieve laadoplossingen te combineren.

EVBox en 50five

De missie van EVBox is het voorzien van elke elektrische auto en de rijders ervan te voorzien van de best mogelijke laadoplossing. Of dat nu thuis is, op kantoor of in het openbaar: - EVBox heeft de oplossing. 

Met al meer dan 75.000 laadpunten in meer dan 55 landen is EVBox een grote speler in de markt van laadpalen. Hun producten zijn gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te installeren en eenvoudig te beheren met de BackOffice via je smartphone of computer.

50five is hét platform voor particulieren om een EVBox aan huis te laten plaatsen. We voorzien in deskundig en persoonlijk advies, installatie door gecertificeerde experts en zorgen ervoor dat je elke dag onbezorgd op pad kan met je elektrische auto!

Wil je een gebruiksvriendelijke laadpaal aan huis te laten plaatsen, maar heb je daar hulp bij nodig? Dan helpen onze experts je graag op weg!

Waarom kies je voor EVBox?

Veilig thuis opladen

Start elke dag met een volledig opgeladen auto door een EVBox laadstation aan huis te laten installeren. In tegenstelling tot reguliere stopcontacten, zorgt EVBox ervoor dat je altijd met een gerust gevoel op pad kan. Als je thuiskomt, koppel je je auto weer aan en zorgt EVBox ervoor dat je op je eigen parkeerplaats veilig kan laden.

Automatisch verrekenen

De EVBox laadpalen verrekenen de laadkosten automatisch aan je werkgever als je een leaseauto rijdt. Deze service is standaard inbegrepen in het laadbeheersysteem en kun je zelf instellen. Zo hoef je zelf niet aan de slag met je laadkosten en declaraties als je thuis of in het openbaar je auto oplaad

Gemaakt voor de toekomst

De EVBox laadpalen zijn geschikt voor elke elektrische auto op de huidige markt én voor de elekrische auto van de toekomst. Check wel eerst even welke EVBox laadpaal geschikt is voor jouw auto voor de meest optimale laadervaring. EVBox laadpalen laden tot wel 8x sneller op dan een regulier stopcontact.

EVBox HomeLine laadpalen

De HomeLine reeks van EVBox is speicaal ontworpen om aan huis te plaatsen, op je oprit, in je garage of aan de gevel van je huis. HomeLine laadpalen laden snel, zijn veilig en zijn duurzaam gebouwd waardoor onderhoud aan je EVBox nauwelijks nodig is. De EVBox HomeLine laadpalen zijn de meest geschikte voor aan  huis!

  • Laad tot 8x sneller dan een regulier stopcontact
  • Factureert automatisch (met je werkgever)
  • Geschikt voor elke elektrische auto
  • Weinig onderhoud nodig
  • Beheer laadsessies via smartphone of computer 

Waar moet je op letten?

HomeLine Autostart

Sommige modellen van de EVBox Home zijn uitgerust met de AutoStart functie. Dit houdt in dat de laadpaal direct begint met laden, zodra je de stekker aan je auto hebt gekoppeld. Je hoeft dus de laadpaal dus niet met je pasje te ontgrendelen om het laden te laten beginnen. Wil je je laadpaal wel beveiligd hebben door met een pasje de EVBox te ontgrendelen, dan raden we aan om voor de EVBox HomeLine modellen te kiezen zonder AutoStart.

1-fase of 3-fase

De begrippen 1-fase en 3-fase zie je regelmatig voorbijkomen in je zoektocht naar de ideale laadpaal. Welke van de twee voor jou het meest geschikt is, hangt af van je wensen en ook het type auto dat je hebt. Sommige auto’s zijn namelijk niet geschikt om optimaal gebruik te maken van een 3-fasen laadpaal.

Een 1-fase laadpaal werkt op het reguliere 230V stroomnetwerk en levert 3,7kW tot maximaal 7,3 kW. Hoe meer kW, hoe sneller je auto opgeladen is. Het nadeel van 1-fase laden op maximaal vermogen is wel dat je stroomnetwerk snel overbelast kan raken als je ook ja vaatwasser, wasmachine etc. tegelijkertijd gebruikt. Dit kun je oplossen door Dynamic Load Balancing toe te passen of te gaan voor een 3-fase laadpaal.

Een 3-fase laadpaal werkt op krachtstroom (400V) en kan sneller laden (tot 11kW), zonder hierbij direct je 230V stroomnetwerk te belasten. Bij de installatie ervan komen wel meer technische handelingen kijken, waardoor je echt de expertise nodig hebt van een professionele installateur. Ook moet je auto geschikt zijn om het volledige vermogen uit een 3-fase laadpaal te halen.

Kabel

Er zijn bij EVBox laadpalen 2 opties: bekabelde of onbekabelde laadpalen. Bekabelde EVBox Homeline laadpalen hebben een stroomkabel van 6 of 8 meter geïntegreerd in de paal zelf. Er zit dus maar aan één kant een stekker aan, die je aansluit op je auto.

Een onbekabelde laadpaal heeft geen geïntegreerde kabel, maar een stopcontact waar je een stekker in kan steken van een laadkabel. Je hebt dan uiteraard een kabel met 2 stekkers nodig.

Het voordeel van een bekabelde laadpaal is dat je niet je eigen laadkabel uit de auto hoeft te halen, maar deze direct van de houder haalt en in je auto doet.

16A of 32A

De laadcapaciteit van een laadpaal is afhankelijk van de stroomsterkte die de laadpaal gebruikt. Je kan kiezen uit een 16A of 32A laadpaal.

Kort door de bocht: een 16A laadpaal laadt minder snel op dan een 32A laadpaal. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je stroomnetwerk 32A wel aan moet kunnen. Het kan namelijk zijn dat je stoppen eruit klappen als je te veel stroom vraagt om je auto op te laden en dat wil je niet.

Dus de keuze om voor een 16A of 32A laadpaal te gaan hangt sterk af van de capaciteit van de accu in je auto. Heb je een kleine accu, dan is deze ook met een 16A laadpaal in een paar uur vol. Heb je een grotere accu, dan kun je overwegen om een 32A laadpaal aan te schaffen, of te gaan voor een 3-fase laadpaal die meer laadvermogen (kW) kan opbrengen.

Laadvermogen (kW)

Het laadvermogen van een laadpaal wordt gemeten in kW. Over het algemeen zien we bij laadpalen de waarden 3,7kW, 7,4kW, 11kW en 22kW.

Hoe hoger het laadvermogen, hoe sneller je accu volledig geladen is. Voordat je direct gaat voor het hoogste laadvermogen, is het slim om te kijken wat je auto nodig heeft en je meterkast aan kan. Er zijn namelijk vele factoren die bepalen wat voor jou de beste laadoplossing is.

AC of DC

AC is Alternating Current en betekent wisselstroom of wisselspanning. In Nederland komt er standaard wisselstroom uit het stopcontact. DC is een afkorting van Direct Current, oftewel gelijkstroom.

De accu van elektrische auto’s wordt opgeladen met DC. Daarom wordt, als je een AC-laadpaal hebt, deze stroom in de auto omgezet naar DC. Het gevolg is dat AC-laders minder vermogen kunnen leveren dan een DC-lader. DC-laders worden ook wel snelladers genoemd, omdat deze veel minder weerstand hebben en er direct stroom naar de snellaadpoort van je auto gaat. Het nadeel is wel dat deze palen zeer veel stroom trekken en voor overbelasting kunnen zorgen.

Het is echter zelden nodig om een DC-lader thuis te plaatsen, waarmee je auto in tot wel 20 minuten wordt geladen. Met name als je ’s nachts in 4-8 uur je auto volledig kan laden voor de volgende dag.

Wil je weten welke laadpaal voor jou geschikt is? Neem dan contact op met onze experts voor een deskundig advies.

50five is PartnerInstallateur van EVBox

Persoonlijk

Onze experts nemen persoonlijk contact met je op en doorlopen het gehele proces met je om ervoor te zorgen dat jij je ideale laadoplossing thuis geïnstalleerd krijgt. Het kiezen en plaatsen van de juiste laadpaal hangt af van veel technische factoren. 50five begeleidt en adviseert je gedurende het hele traject, van het allereerste moment tot de installatie.

Betrouwbaar

Je kan erop vertrouwen dat het product en de service die wij leveren van de allerhoogste kwaliteit zijn. Al onze installateurs worden continu getraind en werken volgens alle veiligheids- en kwaliteitsnormen. Ons doel is om jou te voorzien van de allerbeste laadoplossing voor je elektrische auto, zodat je altijd met een gerust hart van huis kan vertrekken.

Deskundig

50five is PartnerInstallateur van EVBox en onze installateurs hebben uitgebreide ervaring in het plaatsen van laadpalen. Bovendien zijn we een Erkend Leerbedrijf en aangesloten bij Techniek Nederland. Als je gaat voor EVBox, kun je er dus op vertrouwen dat we met een deskundig team voor je aan de slag gaan.

Slim

Als smart home expert weten we dat slimme oplossingen het leven een stuk comfortabeler en duurzamer kunnen maken. EVBox laadpalen hebben slimme functies en daarmee goed te integreren in je smart home. Vraag onze experts gerust naar alle mogelijkheden om niet alleen duurzaam te laden, maar ook bijvoorbeeld efficiënter te verwarmen of je auto met een IP-camera in de gaten te houden.