Geen producten gevonden voor deze selectie.

Thuisbatterijen maken zonnestroom bewaren supersimpel

Stroom opwekken met behulp van zonnepanelen is natuurlijk een slimme manier om je energiekosten te drukken. Zeker als je daarvoor naar de lange termijn kijkt. Op dit moment is het nog heel gebruikelijk om de overcapaciteit aan zonnestroom via het elektriciteitsnet aan een energiebedrijf te verkopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je stroomoverschot in een thuisbatterij op te slaan. Overdag zonne-energie opslaan betekent per slot van rekening dat je er in de avonduren van kunt profiteren en niet of nauwelijks een beroep hoeft te doen op netstroom van je energiebedrijf. Daarnaast heb je dankzij een thuisbatterij altijd elektriciteit tot je beschikking. Dus ook op het moment dat de rest van je buurt te kampen heeft met een algemene stroomstoring.

De mogelijkheden van een thuisbatterij

De meest populaire typen batterijen die je als accu voor zonnepanalen gebruikt kunnen worden zijn de Tesla thuisbatterij en de Powerstation thuisbatterij. Met het oog op de ruime opslagcapaciteit van meerdere Kilowatts is het wel zaak er rekening mee te houden dat thuisbatterijen een behoorlijk groot formaat hebben. Heb je er geen ruimte voor in je woning, dan kun je ze ook gewoon aan een buitenmuur monteren. De batterij blijft namelijk probleemloos functioneren bij temperaturen van -20 tot +50 graden Celsius. Omdat Nederland donkere wintermaanden kent kun je in ons land helaas niet het hele jaar door zelf energie opwekken. Vandaar dat het verstandig is om je aangeschafte thuisbatterij ook aan het reguliere stroomnet koppelen. Je kunt je batterij in de zonarme maanden dan zo instellen dat deze ‘s nachts voor je wordt opgeladen als het lage nachttarief op je reguliere stroomnet van kracht is. In zo’n geval profiteer je dus op de piekstroommomenten van je vooraf goedkoop ingekochte elektriciteit.

Deskundig advies en snel geleverd

Een thuisbatterij kopen kan in sommige gevallen zowel letterlijk als figuurlijk maatwerk zijn. Weet je niet goed welk type batterij het best op je persoonlijk situatie aansluit, neem dan gerust contact op met onze experts voor een advies op maat. Wanneer je eenmaal je keuze voor een thuisbatterij in onze webshop hebt gemaakt zorgen wij ervoor dat deze zo snel mogelijk bij je thuis wordt bezorgd. Net als voor alle andere producten in de webshop van 50five geldt ook voor thuisbatterijen een zichttermijn van 55 dagen.