Deursloten

Slimme deursloten

Slimme deursloten zijn elektrische sloten die je kunt openen en sluiten met je smartphone, tablet, smart key of een tag. Het is ook mogelijk om de deur van afstand te openen om iemand binnen te laten als je niet thuis bent. Dit gebeurt via een beveiligde internetverbinding.

Bekijk alle slimme deursloten

Kies je merk

Via Bluetooth of internet

Je kunt in je zoektocht naar een slim slot de keuze maken tussen een slot dat werkt op Bluetooth of via het internet. Het verschil zit ‘m in het feit dat je bij een slot op Bluetooth in de buurt moet zijn met je smartphone om het slot te openen of sluiten (max. 4 meter afstand). Als je een slot hebt dat werkt via internet kun je het slot openen en sluiten van overal, zo lang je maar een internetverbinding hebt. Zo kun je gemakkelijk iemand binnenlaten als je niet thuis bent bijvoorbeeld.

Veiligheid van een slot

De mentale stap naar een slim deurslot is best groot, omdat toch de angst bestaat dat je slot wordt gehackt of dat deze ineens niet meer werkt en je buitengesloten bent. Echter, slimme deursloten (zoals de Nuki Smart Lock) zijn goed beveiligd met end-to-end encryptie, ontwikkeld door onafhankelijke security-experts. Bovendien hebben ze features die ervoor zorgen dat je niet zomaar wordt buitengesloten en dat de deur automatisch wordt afgesloten als je dat zelf vergeet te doen.

 1. Nuki Smart Lock
  Uitverkocht
  Nuki Smart Lock
  • Installeer op een bestaand slot
  • Open/sluit vanaf elke locatie
  • Deel toegang met iedereen
   198,-
 2. Danalock V3 slim deurslot op Bluetooth
  Uitverkocht
  Danalock V3 slim deurslot op Bluetooth
  • Gaat automatisch open
  • Nieuw cylinder
  • Perfect beveiligd
   179,-
 3. Nuki Slim Lock & Bridge-combo
  Uitverkocht
  Nuki Slim Lock & Bridge-combo
  • Combo-pakket
  • Installeer op een bestaand slot
  • Toegang zonder sleutel
   289,-
 4. Danalock V3 slim deurslot op Bluetooth en Z-Wave
  Uitverkocht
  Danalock V3 slim deurslot op Bluetooth en Z-Wave
  • Gaat automatisch open
  • Nieuw cylinder
  • Perfect beveiligd
   199,-

 

Waarom een slim deurslot kopen?

Stukje bij beetje voegen bewoners meer slimme toepassingen toe aan hun woning. Een handige, maar wat hoogdrempelige slimme oplossing zijn slimme deursloten. Op een eenvoudige manier is de toegang tot een woning te regelen met een smartphone, tablet of tag. Je kunt zelfs de deur op afstand openen als er iemand voor je deur staat.

Hoe veilig zijn slimme sloten?
Uiteraard staat veiligheid en beveiliging van de sloten hoog in het vaandel van de fabrikanten. Vaak wordt gebruik gemaakt van end-to-end encryptie, om het risico op hacken van de draadloze verbinding tussen slot en smartphone te minimaliseren. Dergelijke versleuteling wordt eveneens door financiële instellingen en ook door Whatsapp gebruikt.

Nu kunnen we ons voorstellen dat je twijfelt aan de veiligheid van zo’n slot. Als iemand de code weet, kan hij/zij zo naar binnen, toch? Dat is absoluut waar, maar een sleutel is minstens zo onveilig. Wanneer je een sleutel verliest of iemand laat je sleutel zonder jouw medeweten namaken, dan kan hij of zij zonder problemen je huis in. En een code is vele malen makkelijker te wijzigen dan het deurslot. Bovendien zijn inbrekers sneller binnen via een andere route dan je voor- of achterdeur met een slim slot te hacken. 

Danalock

Waarom een slim slot?
Waarom zou je eigenlijk een slim slot nemen? Is dat niet een beetje overdreven? Er zijn wel verschillende redenen waarom een slim slot handig zou kunnen zijn. Ten eerste is het handig als het gebruik van een sleutel niet meer nodig is. Dan is het heel fijn dat het slot gewoon ontgrendeld kan worden met behulp van een code of door met je smartphone in de nabijheid van het slot te zijn. Daarnaast kun je met een slim slot vaak een code aanmaken op afstand. Dus als er iemand voor de deur staat die even naar binnen moet (en mag!), dan kun je die persoon toegang verschaffen zonder een sleutel te geven. Daarnaast kun je tijdslots toekennen aan codes. Dit houdt in dat je een bepaalde code alleen toegang kunt geven op door jou bepaalde tijden. Handig om bijvoorbeeld een schoonmaker binnen te laten als je niet thuis bent, zonder direct een sleutel te hoeven geven. Zo zijn er verschillende redenen te bedenken waarom een slim slot handig zou kunnen zijn. Het is écht niet alleen maar een gadget (al geven we toe dat het ook gewoon erg cool is).