Zo groen en voordelig mogelijk opladen met Zappi

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Zappi laadt in principe alleen op met zelf gewonnen energie van zonnepanelen.

Als je echt iets wilt, dan moet je je onderscheiden. Vanuit dat gedachtegoed moeten de mensen achter Zappi aan de slag gegaan zijn toen men besloot een laadsysteem voor de elektrische auto te ontwikkelen. En onderscheidend is Zappi nog steeds, tot op de dag van vandaag. In feite doet Zappi al jarenlang wat eigenlijk elke aanbieder zou moeten doen, tenminste als je als producent van laadpalen écht hecht aan een beter milieu en écht werk wilt maken van groener en zo voordelig mogelijk opladen van de elektrische auto.

EVBox en Wallbox de beste en grootste concurrenten, de uitzonderingspositie van Zappi

Elektrisch rijden wordt nog steeds vanuit overheidswege aangemoedigd, al geldt dit duidelijk niet voor zakelijk rijden. De kosten daarvoor zullen vanaf 2026 op precies hetzelfde niveau liggen als auto’s op fossiele brandstoffen, maar dat terzijde. Het kopen van een elektrische auto is een ding, als je optimaal gebruik wenst te maken van je auto dan zul je thuis een oplaadpaal moeten hebben. Dit kan overigens alleen als je eigen grond hebt. De laadpaal dus, aangeboden door verschillende producenten en allemaal prima in staat om de elektrische auto op de juiste wijze van stroom te voorzien. Gaan we het koren van het kaf scheiden, dan blijft zeker Zappi over- daar zo meer over- en vallen ook Wallbox en EVBox op binnen de aanbieders van laadpalen.

De moderne laadpaal kan steeds meer en verrekent de kosten automatisch met de werkgever bijvoorbeeld

Wallbox en EVBox zijn wellicht elkaars grootste concurrenten, Zappi is van een andere categorie. EVBox en Wallbox bieden beide zo ongeveer hetzelfde; vooral slimme, veilige laadoplossingen, in verschillende uitvoeringen en al dan niet voorzien van technische snufjes als gezichtsherkenning bijvoorbeeld. De moderne laadpalen kunnen anno 2020 toch al veel meer dan opladen alleen. Rijd je bijvoorbeeld zakelijk, dan hoef je niet zelf meer de kilometers en de kosten bij te houden. Dat doet de laadpaal voor je, waardoor er automatische verrekening met de werkgever plaats kan vinden. Wellicht interessant om te noemen is dat EVBox ook snelladers levert, iets waarvoor je krachtstroom nodig hebt als je een dergelijke laadinstallatie op de inrit wenst.

Zappi laadt in principe alleen met zelf gewonnen energie met zonnepanelen

De rol van Zappi? Die is bijzonder onder de aanbieders van laadpalen. Zappi namelijk, laadt de auto veel slimmer en vooral ook groener op. De auto wordt namelijk voorzien van zelf opgewekte energie, energie die bijvoorbeeld gewonnen is met behulp van zonnepanelen. Op die manier kost het laden op zich je dus helemaal niets. Goedkoper kan dus niet, groener evenmin. Uiteraard gebruiken meer laadpalen zelf opgewekte stroom ondertussen. Alleen een Zappi laadinstallatie maakt het echter mogelijk om zelf te bepalen hoeveel van die zelf gewonnen stroom je gaat gebruiken. Dit omdat Zappi opladen in drie varianten mogelijk maakt. De EVBox en Wallbox hebben in tegenstelling tot Zappi dus niet de optie om de elektrische auto helemaal op te laden met zelf geproduceerde energie.

Heb je haast, dan is Zappi wellicht niet de beste keuze die je kunt maken

Laden met alleen zelf gewonnen energie door Zappi is overigens minder geschikt voor mensen die echt haast hebben. Kies je er namelijk voor de auto geheel uit de energie die door zonnepanelen gewonnen is te laten laden, dan pauzeert het laadproces als de gewonnen energie even niet toereikend is. Pas als er weer voldoende gewonnen is om op te laden, gaat het proces verder. Geduld kan dus een schone zaak zijn bij opladen met Zappi, terwijl laadpaal specialisten als Wallbox en EVBox juist steeds proberen het laadproces te versnellen. Het is de keuze die gemaakt moet worden tussen groen en gratis of minder groen en snel.

Zappi biedt echter nog twee andere laadopties

Zappi is overigens niet star. Het biedt ook de optie om in principe met zelf opgewekte energie te laden, maar wel aan te vullen vanuit het stroomnetwerk als de gewonnen energie niet toereikend is. Ook kun je kiezen om gewoon uit het stroomnetwerk op te laden. Dat is dan ook meteen de minst groene manier van laden, maar aan de andere kant wel weer de snelste. Het is de afweging die je als consument maakt. Wat is voor jou het belangrijkste?

Het leverde Zappi al een prima gevulde prijzenkast op

Daar waar de kwalitatief meer dan uitstekende merken als EVBox en Wallbox elkaar met technische hoogstandjes en een nog betere service proberen de loef af te steken, blijft Zappi dit doen door een totaal andere manier van laden mogelijk te maken. Je hebt de touwtjes altijd zelf in de handen, maar mensen die voor Zappi kiezen willen in principe de auto zo veel mogelijk opladen met zelf geproduceerde stroom. Deze bijzondere positie leverde Zappi ondertussen al een goed gevulde prijzenkast op. Het leverde alom bewondering op en het verklaart ook de bijzondere positie die het inneemt tussen de andere aanbieders van laadpalen.

Mensen raken door de mogelijkheid die Zappi biedt soms in gewetensnood

Mensen confronteren met Zappi en de oplaadopties brengt mensen vaak even in gewetensnood. Want nog steeds roepen de mensen heel hard dat hoe groener er opgeladen en gereden kan worden, hoe beter. Maar als dan blijkt dat je wel wat meer geduld moet hebben, willen de principes nog wel eens overboord gegooid worden. Niets zo veranderlijk als de mens, zo blijkt maar weer eens dan. Want dan moet men nadrukkelijk met het water voor de dokter en zal blijken hoe groen iemand nou echt wil laden en rijden.

 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost