Zappi laadt je auto op met zelfopgewekte energie

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Met Zappi laad je eenvoudig op en denk je nadrukkelijk aan het milieu.

Als je een elektrische auto gaat rijden dan laad je die uiteraard het liefst thuis op de oprit op en dat kan ook gewoon. Zeker als je besluit voor Zappi te kiezen, want met Zappi laad je eenvoudig op en denk je nadrukkelijk aan het milieu. Bovendien wordt getracht de auto op te laden met zelf opgewekte energie, liefst zoveel mogelijk. Wil jij dus echt op een energiezuinige manier opladen, dan is Zappi je partner.

Opladen met Zappi is iets vanzelfsprekends geworden

Produceer je zelf energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen, en wil je elektrisch gaan rijden dan is kiezen voor opladen met Zappi eigenlijk vanzelfsprekend. Zappi biedt een unieke service door met door jezelf gewonnen energie een auto op te laden. Zo rijd je schoner en bespaar je ook nog eens kosten. Opladen met Zappi betekent dat je de keuze hebt uit drie verschillende oplaadmodules: Fast, Eco en Eco+. Als je kiest voor Fast, dan zal je auto zo snel mogelijk opgeladen worden en dus met maximaal vermogen. Heb je meer tijd, kies dan voor de Eco of de Eco+ manier van opladen. Gebruik je het Eco profiel, dan maak je ook meteen gebruik van de mogelijkheden om op te laden met je eigen gewonnen energie. Is de productie van de zonnepanelen aan de lage kant dan wordt er met netstroom bijgeladen.

Stel de laadsessies in tijdens de daluren

Kies je echter voor het Eco+ profiel, dan maak je alleen gebruik van zelf opgewekte energie. Het opladen zal tijdelijk stoppen als de eigen energieproductie te laag is. Uiteindelijk bepaal je dus zelf op welke manier je laadt en wat er op dat moment mogelijk is. Kies je voor Zappi, dan kies je echt voor een slimme oplader. Zo kun je met behulp van de timer instellen wanneer – op welke tijdstippen-  de auto opgeladen wordt. Als jij net als de oplader van Zappi ook slim bent, dan stel je de laadsessies in tijdens de daluren. Mocht er opgeladen moeten worden uit het stroomnetwerk, dan doe je dat altijd onder de meest gunstige voorwaarden.

Zappi is echt slim en beschikt over dynamic loadbalancing

Nog een slimme functie van de oplader van Zappi is dat ie voorzien is van dynamic loadbalancing. Daarmee wordt de veiligheid gewaarborgd en wordt in de gaten gehouden welke andere elektrische apparaten in je huis ingeschakeld zijn. Soms betekent dit dat het laadvermogen van de auto aangepast moet worden om zo de apparatuur in huis ook kan blijven functioneren Daarbij wordt het risico dat de maximale capaciteit van de hoofdzekering overschreden wordt geminimaliseerd. Ook de zekeringen in de meterkast zullen zo niet overbelast raken.

Verbind je Zappi oplader met internet

Buitengewoon energiezuinig dus, slim en rekening houdend met de andere elektrische apparatuur, het is goed opladen met de oplader van Zappi, zoveel is zeker. De al zo talrijke mogelijkheden die de oplader van Zappi je biedt kun je nog verder uitbreiden met behulp van de myEnergi hub. Op die manier kun je de Zappi oplader met internet verbinden. Dan kun je de oplader met behulp van een app op je smartphone bedienen. Op de app krijg je ook de laad statistieken te zien en schakel je op afstand gemakkelijk tussen de verschillende laadprofielen. De hub zorgt voor draadloze verbinding met de Zappi oplader en is geschikt voor alle modellen van Zappi.  Op deze manier kun je ook gebruik maken van functies als Harvi en een extra Clap Terminal.

Grote verschillen tussen de V1 en de V2 uitvoeringen

 Zappi heeft een oplader in een V1 en een V2 versie voor je beschikbaar. Uiteraard zit er verschil tussen deze uitvoeringen. De V2 heeft in tegenstelling tot de V1 een kleurendisplay, waarop de status steeds goed te zien is. De V2 maakt bovendien opladen in zowel fase 1 als in fase 3 mogelijk. Dit was bij de V1 nog niet zo. Voorts is het mogelijk om bij de onbekabelde V2-uitvoering de kabel te veranderen en naar wens te verlengen. Ander groot verschil is dat de V2 in tegenstelling tot de V1 drie CT-aansluitingen heeft. De eerste versie had er slechts een.

Je kunt de Zappi ook als gewone EV-oplader gebruiken

En dus raden wij je met volle overtuiging de bekabelde Zappi V2 aan. De oplader biedt voor de prijs ontzettend veel en dus kunnen we spreken van een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Ondanks de opties die je hebt en de verschillende manieren waarop je met stroom omgaat is deze Zappi lader amper meer geld dan een reguliere EV-oplader. Zappi bespaart energie door de timerfunctie en de laadprofielen en zorgt er steeds voor dat je op efficiënte wijze gebruik kunt maken van je eigen met zonnepanelen opgewekte energie. Voor de duidelijkheid: de Zappi kun je ook gewoon als normale EV oplader gebruiken, voor als je geen zonnepanelen of een windturbine hebt.

Laadpas niet nodig, Zappi werkt met een pincode lock-functie

Met Zappi heb en houd je de controle over je energieverbruik en omdat de oplader een pincode lock-functie heeft, is een laadpas overbodig. Of er dan helemaal geen kritiek is op de Zappi? Die is er van een heel kleine groep mensen die menen dat er wat betreft design nog wel wat te verbeteren valt aan de Zappi. Volgens die kleine groep gebruikers is de Zappi oplader bepaald niet moeders mooiste. Voor het overige spreken de reviews boekdelen. En die zijn buitengewoon positief en dat op alle facetten van het gebruik van deze slimme en milieubewuste oplader.

Hulp nodig bij een laadpaal? Neem dan contact op met onze specialisten van Groenopladen.nl.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost