Zappi laadpalen - we vertellen er alles over

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Ontdek alle voordelen van de slimme Zappi laadpaal voor thuis.

Elektrische auto’s opladen met je eigen energie van bijvoorbeeld je zonnepanelen, dat is wat met de Zappi laadpaal heel goed mogelijk is. Het maakt het thuis opladen van je laadpaal nog comfortabeler en voordeliger. Best slim dus om de Zappi VZ (7 kW), een slimme E-oplader aan te schaffen. Zappi beschikt over slimme laadprofielen afhankelijk van jouw specifieke behoefte. De dynamische loadbalancing functie voorkomt overbelasting op de zekering. Zo kun je dus ook steeds veilig opladen. De Zappi is overigens ook gewoon als EV-oplader te gebruiken.

Een timer helpt je bij besparen energie

Ook de Zappi laadpaal is uit te breiden met een Hub om inzicht te krijgen in de laad statistieken. En afstandsbediening en monitoring add-on is optioneel. Zappi laadpalen bieden waar voor hun geld, ofwel: veel functionaliteit voor de prijs die je ervoor betaalt. Met de kosten Zappi laadpaal valt het dus heel erg mee. Diverse laadprofielen en een timer helpen je bij het besparen van energie en zorgen dat je op efficiënte wijze gebruik maakt van jouw eigen, groene energieproductie. Je kunt de Zappi ook als normale EV-oplader gebruiken, voor het geval je nog geen eigen zonnepanelen of windturbine hebt. Maar: je bent dus wel al op de toekomst in de vorm van zonnepanelen op je dak voorbereid.

Steeds de volledige controle over je eigen energieverbruik

Door dynamic load balancing kun je apparaten in huis gebruiken zonder risico. Zappi maakt optimaal gebruik van de eigen opgewekte energie en je hebt steeds de volledige controle over je energieverbruik. Een laadpas heb je bij deze Zappi uitvoering overigens niet nodig omdat het beschikt over een pin code lock functie. Een eigen laadstation geldt als de goedkoopste en meest comfortabele manier van het opladen van de elektrische auto, zeker die van Zappi EV van My Energi; het geldt als de slimste oplader voor elektrische auto’s die zoveel mogelijk energie uit je eigen productie haalt. Een Zappi EV oplader is milieubewuster dan elke andere reguliere EV oplader. Bovendien rijd je schoner – ook goed voor het milieu dus- en bespaar je kosten.

Eco+ pauzeert de laadsessie als eigen energieproductie laag is

De systemen van Zappi kennen de Fast, Eco en Eco+ modus. Met Fast laad je met maximaal vermogen op en laad je dus ook heel erg snel – lees: de snelste manier- op. Heb je veel minder haast, gebruik dan de Eco of het Eco+ profiel. Het Eco profiel maakt heel slim gebruik van de eigen opgewekte energie en zal van netstroom bijladen wanneer de energieproductie van je eigen energie in de vorm van bijvoorbeeld zonnepanelen laag is. Het ECO+ profiel gaat uit van alleen de eigen opgewekte energie en pauzeert gewoon als de energieproductie te laag is.

 

Verbind je Zappi oplader met het internet, beheer de lader met de smartphone

De slimme oplader van Zappi is een smart oplader met timerfunctie. Je stelt in op welk tijdstip de auto opgeladen moet worden. Vergeet je dat dus ook nooit. Het geavanceerde Zappi systeem breid je uit met de My Energiehub; die maakt het mogelijk om de Zappi oplader te verbinden met het internet. Zo kun je de oplader heel gemakkelijk met smartphone kan beheren en je steeds inzicht krijgt in de laad statistieken.

Oplaadstatus steeds goed zichtbaar: stand-by, ladend en opgeladen

De Zappi V2 is de logische opvolger van de V1. Ja, er zijn verschillen tussen de V1 en V2. De V2 heeft een multi kleuren LED-scherm bijvoorbeeld. Daardoor is de oplaadstatus steeds goed zichtbaar en zie je of je stand-by staat, er geladen wordt of dat het laden gereed is. De nieuwe V2 biedt de optie om en de 1 en de 3 fase te laden. Dit was bij de V1 nog niet mogelijk. Heb je een onbekabelde V2 versie kun je de kabel veranderen en verlengen, mocht je die behoefte hebben of mocht dat noodzakelijk zijn. Ook een verbetering is dat de nieuwste versie liefst drie CT-aansluitingen. De V1 had er slechts een.

De Zappi V2 maakte gebruik van de type 2 stekker

De Zappi V2 heeft 6 als minimum en 32 ampère als maximale stroom en het vermogen in de 1 fase is 7 kW. Voor de 3 fase ligt dat vermogen op 22 kW. De spanning frequentie is 50 Hz. Je maakt bij een Zappi V2 gebruik van een type 2 stekker en de oplader is zowel binnen als buiten te gebruiken. De kabellengte is standaard 6,5 meter. Daarmee staat de Zappi V2 nog nadrukkelijker voor slim, efficiënt en voordelig laden. Met Zappi laad je milieubewuster en dus groener door zoveel mogelijk eigen productie toe te passen en zo weinig mogelijk uit het netwerk te gebruiken. Bovendien is een Zappi lader een slimme lader.

Stel met de timer in wanneer de auto opgeladen mag worden

Zappi is altijd vrij programmeerbaar, je stelt met een timer in wanneer de auto opgeladen moet worden en houdt daarbij rekening met bijvoorbeeld daltarief. Het maakt genieten van de meest voordelige tarieven zonder daarbij na te denken heel goed mogelijk. Geruststellend is dat Zappi rekening houdt met de maximale capaciteit. De auto wordt steeds op maximale sterkte opgeladen, de Zappi zorgt er verder voor dat ook de andere apparaten blijven werken. Tenslotte; Zappi houdt elke laadsessie bij zodat je per week, maand en jaar te zien is hoeveel kWh je gebruik hebt.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost