Zappi biedt de perfecte oplossing om je auto thuis op te laden

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Nooit eerder was opladen zo milieubewust en kreeg je als eigenaar van een elektrische auto zoveel opties voorgeschoteld.

Met de oplader van Zappi haal je wat bijzonders in huis. Nooit eerder was opladen zo milieubewust en kreeg je als eigenaar van een elektrische auto zoveel opties voorgeschoteld. Ten opzichte van de voorganger, de v1, is de Zappi v2 EV-oplader onbekabeld sterk verbeterd. We vertellen je graag meer over de producten van Zappi. 

Met Zappi maak je zoveel mogelijk gebruik van eigen opgewekte energie

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden en ervaren de voordelen ervan. Dat betekent dat er in ons land steeds meer oplaadpunten komen en dat er ook steeds meer opladers bij de mensen thuis te vinden zijn, want niets is meer comfortabel dan gewoon thuis je auto opladen. Zappi biedt een perfecte oplossing om je auto thuis op te laden en daarbij zoveel mogelijk zelf opgewekte energie te gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van zonnepanelen. Maar ook als je (nog) geen zonnepanelen hebt, kun je met Zappi prima uit de voeten.

Bespaar meer kosten en rijd dus schoner met Zappi

Kies je voor Zappi van My Energy, dan kies je voor de slimste manier van opladen en de meest milieuvriendelijke wijze bovendien. Er zal namelijk steeds getracht worden zoveel mogelijk energie uit eigen productie te gebruiken. Dit maakt laden met Zappi een veel meer milieubewuste wijze van opladen, bewuster dan welke andere oplader dan ook. Zo rijd je met Zappi nog schoner en bespaar je nog meer kosten. Voldoende redenen dus om voor de Zappi v2 EV-oplader bekabeld te kiezen.

ECO+: opladen wordt gepauzeerd als er te weinig zelf opgewekte energie is

Om de auto op te laden met de Zappi v2 EV-oplader bekabeld kun je gebruik maken van drie laadprofielen: Fast, ECO en ECO+. Kies je voor Fast dan laad jij je auto op maximaal vermogen op en wordt je auto in zo kort mogelijke tijd opgeladen. Je maakt dan ook ‘gewoon’ gebruik van stroom uit het netwerk. Heb je het wat minder druk en hoeft je auto niet beslist zo snel mogelijk opgeladen te worden? Kies dan voor ECO. Door op deze manier op te laden maak je slim gebruik van de zelf opgewekte energie. 

Blijkt de door jou uit zonnepanelen opgewekte energie niet toereikend, dan zal er bijgeladen worden met stroom uit het netwerk. Kies je voor de ECO+ manier van laden, dan ga je nog een stap verder. Dan namelijk gebruik je alleen de zelf opgewekte energie en wordt het laden van je auto gepauzeerd als blijkt dat de energieproductie simpelweg te laag is. Het ligt dan dus ook een beetje aan jezelf – hoeveel energie wek je op?- hoe snel jij je auto op kunt laden.

Laad je auto op tijdens de gunstige daluren om te besparen op de energierekening

Met de Zappi v2 EV-oplader bekabeld krijgt smart opladen een nieuwe dimensie. Zo kun je werken met een timerfunctie en stel je zelf de tijdstippen in wanneer de auto opgeladen moet worden. Op die manier kun je er steeds voor kiezen om de auto op te laden tijdens de zogenaamde daluren. Moet je bijladen uit het reguliere stroomnetwerk, dan betaal je in elk geval nooit de hoofdprijs. Door te werken met de timer maak je het jezelf in elk geval gemakkelijker en heb je nergens meer omkijken naar.

Laadvermogen wordt aangepast op de elektrische apparaten bij je thuis

Zappi biedt bij de v2 EV-oplader ook load balancing. Dat betekent dat in de gaten gehouden wordt welke apparaten in je huis ook elektriciteit gebruiken en past daar het laadvermogen van de auto op aan. Zo kunnen alle apparaten in je huis gewoon blijven functioneren zonder dat je het risico loopt dat de capaciteit van de hoofdzekering zal worden overschreden. Met de oplader van Zappi hoef je dus nooit zorgen te maken dat de zekeringen in de meterkast overbelast of oververhit raken. Bij Zappi gaat veiligheid altijd boven alles.

Laat de Zappi oplader verbinden met internet en schakel op afstand tussen de profielen

De uitvoering die Zappi hier aanbiedt, de v2 EV-oplader, kun je eventueel uitbreiden met de My Energy Hub. Doe je dat, dan kun je de oplader van Zappi met internet verbinden en kun je de oplader dus ook met je smartphone bedienen. Met de app op je smartphone heb je steeds inzicht in de laad statistieken en kun je op afstand schakelen tussen de drie verschillende laadprofielen. De My Energy Hub kan draadloos contact maken met de oplader van Zappi. Je kunt de oplader bovendien uitbreiden met de Harvi of met een extra Clamp Terminal, kortweg CT. Daardoor wordt de functionaliteit van de v2 van Zappi nog verder vergroot.

De v2 biedt heel veel meer dan zijn voorganger

De v2 van Zappi is logischerwijs de opvolger van de v1 en ook gewoon een verbeterde versie van de v1. Zo beschikt de Zappi v2 EV-oplader bijvoorbeeld over een kleuren LED-scherm. Daardoor kun je de status beter waarnemen in de vorm van stand-by, laden en klaar met laden. Met de v2 van Zappi kun je bovendien via zowel fase 1 als fase 3 opladen, iets dat bij de eerste uitvoering van de Zappi nog niet mogelijk was. De Zappi v2 is bovendien onbekabeld. Dit maakt dat je de kabel kunt aanpassen en verlengen, conform jouw wensen. Grootste verschil is waarschijnlijk dat de v2 over drie aansluitingen beschikt, de voorganger moet het met slechts een aansluiting doen. 

Zappi doet echt wat alle andere aanbieders slechts beloven: rekening houden met het milieu om zo nog schoner en nog goedkoper te kunnen rijden. En daar komen ondertussen steeds meer mensen achter.

Een Zappi laadpaal laten installeren? Neem dan contact op met onze specialisten van Groenopladen.nl.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost