Welke slimme deurbellen werken zonder abonnement?

Door Bobbi
1 jaar geleden
Laatste aanpassing: 4 maanden geleden

Waarom een abonnement nemen als het ook zonder kan?

Met de slimme deurbel kom je niet snel meer voor verrassingen te staan. Integendeel. Gaat de bel, dan zie je meteen wie er voor de deur staat. De videodeurbellen laten je via een speciale app op je smartphone zien wie er staat. Ongeacht waar jij je bevindt, communiceer je gewoon met de mensen die voor je voordeur staan. Handig, als je bijvoorbeeld een pakketje verwacht. Vraag je de postbesteller gewoon of ie het pakketje even bij de buurman wil afleveren.

Enkele voorbeelden van populaire videodeurbellen:

 

Slimme video deurbellen moeten de veiligheid in je huis verder vergroten

De slimme deurbellen moeten met name de veiligheid vergroten. Voor heel veel mensen is het toch schrikken als de deurbel gaat, helemaal als het buiten donker is. Dat is nu niet meer nodig; je ziet wie er staat en doet dus nooit zomaar de deur open. Je kunt er voor kiezen om de deurbel te combineren met een bewegingssensor. Loopt iemand naar je voordeur, dan gaan automatisch ook de lichten aan.

Een abonnement voor de opslag van beelden is bij een aantal merken noodzakelijk

Je hebt ontzettend veel verschillende slimme deurbellen beschikbaar tegenwoordig. Nou kun je heel gemakkelijk onderscheid maken tussen slimme deurbellen met en slimme deurbellen zonder abonnement. Dat abonnement heeft dan met name betrekking op de opslag van je beelden. De Ring 3 bijvoorbeeld is weliswaar een uitstekende slimme deurbel, je kunt niet zonder Ring abonnement als je de beelden op wenst te slaan. Dat kost je weliswaar slechts een paar euro per maand, maar toch. Daarnaast heb je bijvoorbeeld een deurbel van Niko, waarbij je weer een toegangsmodule aan moet schaffen.

Bekijk de beelden zonder abonnement via je smartphone

Gelukkig zijn er ook slimme deurbellen zonder abonnement. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe Hombli videodeurbel. Met deze slimme deurbel kun je altijd je beelden raadplegen, ongeacht de connectiviteit. Bovendien is deze deurbel bestand tegen de laagste temperaturen en worden je beelden gratis opgeslagen, heel eenvoudig op een micro SD-kaartje. De Hombli deurbel is bloedsnel met het verzenden van de beelden naar je smartphone en die beelden, wauw... Die zijn haarscherp! Wij zijn fan.

 

De beelden worden ook hier keurig opgeslagen op een microSD-kaartje

De Nedis Wifi Smart Video Doorbell is ook een deurbel zonder abonnement. Meteen als iemand zich bij jouw voordeur meldt, krijg jij een pushmelding op je smartphone. Kun je de postbode meteen vragen of hij de post bij de buren neer wil leggen bijvoorbeeld. Mocht je nou niet meteen tijd en gelegenheid hebben om te kijken wie er voor je deur staat, de beelden worden gelukkig op een microSD-kaartje opgeslagen. Kun je altijd terugzien wie er voor je deur stond. De Nedis slimme deurbel heeft tweeweg audio. Daardoor kun je ook prima communiceren met de mensen die voor je deur staan. Ongeacht dus waar jij op dat moment zelf bent.

 

Ook Netatmo heeft een slimme deurbel voor je in de aanbieding

Ook Netatmo komt binnenkort met de Security Pack een slimme deurbel zonder abonnement, de Netatmo Videodeurbel. De deurbel kan onderdeel uitmaken van een compleet systeem met een binnencamera, een binnensirene en deur- en raamsensoren. Ook nu krijg je bij ‘onraad’ meldingen op je smartphone en je hebt dus geen abonnement nodig om videobeelden op te slaan. Netatmo staat bekend om de gemakkelijke installatie en de uitstekende integratie met Apple HomeKit, het is bij deze slimme deurbel niet anders. Je bent wel steeds een stabiele internetverbinding nodig wil je optimaal gebruik kunnen maken van dit systeem.

De Tesla van de slimme deurbellen: de Nest Hello Videodeurbel

Dan moeten we toch even naar Nest, ondanks dat deze niet zonder abonnement te gebruiken is. De Tesla van de slimme deurbellen is namelijk toch wel de Nest Hello Videodeurbel, daar kunnen we simpelweg niet omheen. Het systeem is ontzettend compleet en de camera biedt ongeacht het moment van de dag haarscherp beeld. Bovendien beschikt deze slimme videodeurbel over allerlei handige functies, waaronder zelfs gezichtsherkenning. Je kunt daarnaast vooraf berichten opnemen en die laten afspelen als er mensen voor je deur staan en jij er zelf even niet bent. Voor de Nest Hello heb je dus wel het Nest Aware abonnement nodig.

Communiceer met de mensen voor je deur als je dat wenst

De slimme deurbel van Nest neemt continu op en je kunt snapshots en video’s snel terugkijken via de speciale applicatie. Uiteraard krijg je meldingen en communiceer je met je bezoek voor de deur als je dat wenst. Als we dat toch een nadeel mogen noemen van dit systeem, dan is dat het feit dat het geen draadloos systeem is en de installatie niet gemakkelijk is om zelf te doen. Je hebt doorgaans een aantal extra onderdelen nodig hiervoor.

 

Kijk wel hoeveel beelden je gratis op kunt slaan

Je kunt dus prima een slimme deurbel aanschaffen, zonder dat je ook een abonnement hoeft aan te schaffen voor het opslaan van de beelden. Heel goed zelfs. Bekijk wel altijd hoeveel beelden je op kunt slaan zonder abonnement.

 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost