Welke Eve producten gaan jouw huis veiliger maken?

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Met de producten van Eve beveilig jij je op de slimste wijze tegen onraad en ongenode gasten.

Je weet ondertussen dat je met de producten van Eve telkens weer optimale veiligheid geniet. Nu nog even kijken welk product jij precies aanschaft als je meent dat je huis veiliger moet. Laten we je in dat kader nou eens niet wijzen op een van de beveiligingscamera’s die beschikbaar zijn, maar laten we ons eens richten op de Eve Smoke, ofwel de slimme rookmelder van dit merk. De rookmelder werkt net als alle andere producten van Eve alleen samen met de producten van Apple door de koppeling met Apple HomeKit.

Lees alles over het merk Eve

Je wordt gewaarschuwd door een luide sirene en een pushbericht

Als je te maken krijgt met brand dan hoop je maar dat je zo snel mogelijk gewaarschuwd wordt om zo snel mogelijk actie te kunnen ondernemen. Nou, die waarschuwing krijg je zeer zeker van de Eve Smoke, want de luide sirene zal niemand ontgaan, zoals je ook meteen een pushbericht krijgt op je iPhone of iPad. Daarnaast kun je de Eve Smoke prima samen laten werken met andere slimme producten van Eve, om op die manier nog meer waarschuwingen te krijgen in het geval er brand uitbreekt. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een koppeling met slimme verlichting; als er een melding uitgaat van de Eve Smoke en er rook waargenomen wordt, gaan ook meteen de lampen aan.

De batterij van Eve Smoke gaat liefst tien jaar lang mee

De slimme koppeling en het feit dat de rookmelder amper onderhoud nodig is, maken de Eve Smoke een bijzondere rookmelder. De batterij van de Eve Smoke gaat maar liefst tien jaar mee, zo lang heb je er dus een omkijken naar. Zo rond het tiende jaar zul je de batterij moeten vervangen en daarmee heb je ook meteen alle onderhoud wel zo’n beetje benoemd. Mooi is ook dat Eve Smoke zichzelf voortdurend checkt op een goede werking. Mocht er iets aan de hand zijn met bijvoorbeeld de sensoren dan krijg je automatisch een pushbericht of komt er een melding via Apple HomeKit op je Apple apparaten. Zo kun je altijd op de Eve Smoke vertrouwen en zal de werking altijd in orde zijn.

Zo vind je de weg naar een veilige plek als er brand uitgebroken is

Als je verstandig bent, maak je je woning veiliger door de Eve Smoke aan te schaffen. Zeker wat betreft de verlichting is er heel veel mogelijk en zijn de koppelingsmogelijkheden bijna onbeperkt. Zo kun je slimme lampen of die lampen die zijn aangesloten aan de Eve Energy aan laten gaan op het moment dat er rook gesignaleerd wordt. Omdat de verlichting in je huis dan aangaat, vind je altijd de weg richting veiligheid omdat je vluchtroute zo verlicht is en je sneller en beter ziet waarlangs jij je jezelf in veiligheid kunt brengen. Nog steeds zijn er mensen die denken dat smart home vooral speelgoed is, in werkelijkheid kan het echter mensenlevens redden. Dat bewijst wel de Eve Smoke als je die dus koppelt met slimme verlichting. Hoe vind je in het donker anders de weg naar buiten als er brand uitgebroken is?

Voor de bediening is een apparaat met iOS noodzakelijk, een iPad of iPhone dus

Om de Eve Smoke en de andere producten die Eve aanbiedt goed te bedienen, dien je te beschikken over een apparaat met iOS, dit kan bijvoorbeeld een iPhone of een iPad zijn. Je kunt ook Apple TV of de iPad instellen als hub, en dit zo het hart van je smart home maken. En zo is de Eve Smoke een bijzondere en slimme rookmelder, die echter alleen werkt met Apple dus en vooral opvalt vanwege de waarschuwingssignalen die op verschillende manieren bij je terechtkomen om zo steeds snel op brand te kunnen reageren. En het feit dat het systeem zichzelf steeds controleert waardoor je weet dat het apparaat steeds in perfecte conditie is.

Inclusief schroeven om de Eve Smoke op de juiste plaats te bevestigen

De Eve Smoke werkt met Bluetooth en uiteraard met iOS 11.4 of later. De Eve Smoke is wit van kleur en je krijgt bij die rookmelder ook de benodigde schroeven geleverd om de rookmelder te kunnen bevestigen. Eenmaal bevestigd kun je vanwege het feit dat de Eve Smoke alleen met Apple werkt ook gebruik maken van de spraakbesturing via Siri. In dat geval bedien je gewoon met je stem en kun je al helemaal op de bank blijven liggen.

Bedenk eerst waar de Eve Smoke bevestigd moet worden

Wist je trouwens dat de Eve Smoke en ook de andere buitengewoon functionele apparaten van Eve altijd erg eenvoudig te installeren zijn? Je hoeft er in elk geval geen studie voor gevolgd te hebben. Kijken we naar de Eve Smoke, dan is het zaak eerst te bedenken op welke plaats de rookmelder bevestigd moet worden. Heb je dat in je hoofd, dan plaats je daar de Eve Smoke en koppel je de rookmelder met de Eve app aan je iPhone of je iPad, zoals je die ook koppelt aan Apple Homekit. Heb je dat gedaan, dan ben je in feite verder klaar en kan de Eve Smoke zijn werk doen, of eigenlijk natuurlijk liever niet. Want als de Eve Smoke niets doet, heb jij geen brand en rook in je huis.

Met de producten van Eve beveilig jij je op de slimste wijze tegen onraad en ongenode gasten. Zeker de verschillende manieren op slimme apparaten te koppelen maakt het aanbod van Eve bijzonder en bijzonder veilig. Met Eve ben je pas écht veilig.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost