Wat zijn iPower producten van iFi en wat kun je ermee?

Door Joost
7 maanden geleden

Minimale noise pollution. Dat is wat de iFi iPower doet, door gebruik te maken van active noise cancelling. Wat is iFi precies? En wat bieden de nieuwe iPower producten van iFi? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat is iFi?

iFi audio is een audiotechnologiebedrijf wat in 2012 van start is gegaan. Het doel van iFi audio: het muziekplezier verbeteren. iFi maakt producten die de geluidskwaliteit verbeteren en ruis en vervorming verminderen. iFi maakt hiervoor gebruik van materiaal die echo’s en trillingen verwijdert waardoor de geluidsprestaties worden verhoogd. Bij iFi kun je denken aan onder andere telefoons, draagbare audio apparatuur, speakers en koptelefoons.

iFi wil een milieuvriendelijk bedrijf zijn. Daarom werkt iFi met recyclebare materialen, in zowel hun producten als hun verpakkingsmateriaal. Daardoor bevatten de producten geen gifstoffen en voldoen alle producten aan de bestaande milieunormen.

De iFi iPower

Alle huidige producten van iFi, zoals de Micro iUSB Power, iPhono, iTube en iCan worden geleverd met een iPower voeding. De iPower is daarnaast ook nog eens los te kopen. Maar wat is de iPower precies?

Stille stekker

iFi iPower is een DC voeding voor audio. De iFi iPower is speciaal ontwikkeld om actief ruis te onderdrukken en biedt stabiele stroom. Deze voeding heeft daardoor een extreem laag stoor- en ruisniveau. De iPower biedt hiermee schone, geluidsoverlastvrije stroom. De iFi iPower kan dus worden gezien als stille stekker. Bij de meeste apparaten worden standaard switch mode power supplies, zoals DAC’s en netwerk witches geleverd. De iFi iPower biedt een passende upgrade voor deze switches. De iFi iPower heeft dankzij active noise cancelling (actieve ruisonderdrukking) meer rust, minder hardheid en een realistischer geluid. Door de lagere ruisvloer ontstaat ook meer ruimtelijkheid en dynamiek in het geluid. Door het gebruik van de iPower ben je verzekerd van stabiele stroomvoorziening en komt geluid nog beter tot zijn recht. Een echte geluidsliefhebber kan nu volledig opgaan in de details van het geluid.

Universeel gebruik over de hele wereld

De iFi iPower is leverbaar in verschillende volt versies, namelijk 5V, 9V, 12V en 15V. De iFi iPower heeft een polariteitsplug en is daardoor universeel te gebruiken. Doordat de iFi iPower wordt geleverd met verschillende adapters kunnen ze eigenlijk overal worden toegepast. De iPower heeft namelijk adapters die je kunt gebruiken binnen Europa, het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Staten. Er wordt zelfs een speciale USB adapter geleverd voor de iFi Raspberry Pi (alleen beschikbaar in 5V uitgave). De iPower werkt op nagenoeg elk apparaat wat gelijkspanning heeft.

Active noise cancelling

De iFi iPower gebruikt active noise cancelling (actieve ruisonderdrukking). Alle inkomende EMI (Elektromagnetische Interferentie) en RFI (Radio-Frequency Interference) geluiden worden door de actieve ruisonderdrukking onderdrukt. Deze technologie komt officieel uit de defensie industrie. De active noise cancelling zorgt ervoor dat de ruis niet groter is dan 1µV. En dat is erg weinig, want een normale netvoeding heeft namelijk gemiddeld 1000 keer zoveel ruis! Om deze ruis zo laag te krijgen, geeft de iPower zelf een signaal af. Dit signaal is gelijk aan het binnenkomende stoorsignaal. De signalen zijn in tegenfase, waardoor ze elkaar opheffen.

Streamen met verminderde ruis

De iPower heeft ook nog eens twee filters die werken tegen de hoogfrequente storingen. Aan de ene zijde heeft het filter zes componenten en aan de andere zijde (de uitgang) heeft het filter zelfs 12 componenten.

Naast dat de iFi iPower de ruis op audio vermindert, zorgt de iPower er ook nog eens voor dat er minder ruis op het netwerk van onder andere de router is. En dat heeft zijn voordelen als je gebruik maakt van streamingsdiensten.

iFi iPower versus iFi iPower X

iFi iPower

Voordelen:

 • Actieve ruisonderdrukking.
 • Werkt op nagenoeg elk apparaat met gelijkspanning.
 • Verbetert de prestaties van de aangesloten apparatuur.
 • Is verkrijgbaar in verschillende volt.
 • Is door de verschillende adapters ook te gebruiken in het buitenland.

Nadeel:

 • Vrij duur als je meerdere apparaten wilt voorzien van de stekker.

iFi iPower X

De iPower X is het oudere broertje van de iPower. De iPower X heeft een strak design. Het voordeel van de iPower X, is dat de schommelingen in de wisselstroom van je stopcontact minimaal worden dankzij het gebruik van deze stille stekker. Daarnaast heeft de iPower X 20 procent meer vermogen dan de iPower. In tegenstelling tot de iPower, wordt de iPower X niet standaard geleverd met verschillende adapters. Deze zijn wel verkrijgbaar, maar moeten apart worden aangeschaft. Net als de iPower is de iPower X is te verkrijgen in 5V, 9V, 12V en 15V.

Voordelen:

 • Actieve ruisonderdrukking
 • Past op nagenoeg elk apparaat met gelijkspanning.
 • Verbetert de prestaties van de aangesloten apparatuur.
 • Verkrijgbaar in verschillende volt.
 • 20 procent meer vermogen ten opzichte van de iPower.

Nadeel:

 • Kan niet overal in het buitenland worden gebruikt: hier moeten eerst aparte adapters voor worden aangeschaft.
 • Duurder dan de iPower.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost