Wallbox maakt het oplaadproces steeds makkelijker

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Wallbox is een bekende naam in de wereld van het opladen van de elektrische auto en dat is niet voor niets.

De opmars van elektrische auto’s is niet meer te stoppen en dus geldt dat ook voor de opmars van de laadinstallaties. Want zonder een laadinstallatie heb je niet zo veel aan de milieuvriendelijke auto immers. Binnen de laadpalen en laadsystemen neemt Wallbox een heel speciale plaats in. Zeker de nieuwste telg van de Wallbox familie mag er zijn en biedt weer heel veel nieuws. Zo is ie beschikbaar in koper- en zilverkleur en bedien je deze oplader gewoon met handgebaren.

Het laadproces wordt steeds gemakkelijker; de opladers worden steeds fraaier

Wallbox is een gekende naam in de wereld van het opladen van de elektrische auto en dat is niet voor niets. Door steeds slimme innovaties door te voeren kan Wallbox steeds beter tegemoet komen aan de wensen van de gebruikers en wordt het gehele oplaadproces steeds gemakkelijker, zoals de laadinstallaties er ook al – en zeker die van Wallbox- steeds beter uit gaat zien. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

De Wallbox Pulsar combineert heel handig verschillende functionaliteiten

Wallbox biedt de Pulsar, een lader die in tal van verschillende uitvoeringen wordt aangeboden. De Pulsar geldt als een zeer compacte lader die tal van functionaliteiten handig combineert en die opvallen door de grote mate van connectiviteit en ook vanwege het fraaie design. Je bedient de Pulsar van Wallbox gewoon met het touchscreen maar kunt ook meer dan goed uit de voeten op het online platform van Wallbox en de speciale app. Via de app krijg je steeds actuele inzicht in de gebruikersstatistieken en pas je desgewenst instellingen aan, bijvoorbeeld in de vorm van het aanpassen van het vermogen waarmee opgeladen kan worden.

Onbekabeld of met een laadkabel van zeven meter

Wallbox Pulsar is zeer breed inzetbaar door het maximale laadvermogen van 22 kW (3-fase) en het gebruik op 1-fase aansluitingen. Via Bluetooth kun je draadloos verbinden met de Pulsar dat beschikt over een type 2 Mennekes laadconnector. De Pulsar van Wallbox is steeds uit te breiden met verschillende hard- en software en is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Behalve de Wallbox Pulsar EV-oplader 7,4 kW heb je uitvoeringen in 22 kW in zowel onbekabelde vorm als uitvoeringen die beschikken over een kabel van zeven meter.

De Wallbox Copper bedien je gewoon met gebaren

De Wallbox Copper is de nieuwste tak aan de Wallbox boom. Ook de Copper is er weer in heel veel verschillende uitvoeringen waardoor er altijd een versie beschikbaar is die aansluit bij jouw specifieke wensen. De Wallbox Copper heeft ontzettend veel functionaliteiten en een mooi design. De Copper is bovendien het kleinste formaat oplader en dus vind je altijd een plaats voor de Wallbox Copper. Ook nu krijg je via het myWallbox platform inzicht in je oplader en beheer je de instellingen gewoon op afstand. Nieuw zijn wel de mogelijkheden die er zijn om intuïtief te bedienen middels gezichtsherkenning en gebaren; daardoor wordt het bedienen van de oplader nog gemakkelijker.

Gezichtsherkenning maakt het gebruik van de Copper nog veiliger

De Copper reageert op beweging en wordt de Copper wakker door elk gebaar dat je maakt. Met een simpele handbeweging kun je de oplader al aanzetten en bepaal je ook het vermogen. Met een gebaar kun je bovendien de Copper vergrendelen als je auto opgeladen is. Door te werken met gezichtsherkenning kunnen alleen bevoegde personen gebruik maken van de Wallbox Copper. Ook kun je de Copper best eens vergeten te vergrendelen omdat de oplader na twee minuten in de stand-by modus schakelt.

Je stelt de Wallbox Copper in op elk beschikbaar vermogen

De Copper van Wallbox is in te stellen op elk beschikbaar vermogen en biedt ten opzichte van de voorgangers meer gebruiksgemak en is veiliger bovendien. Omdat de Copper zo klein is, kunnen mensen met een gebrek aan ruimte nu ook kiezen voor stroom in plaats van benzine. De Wallbox Copper denkt aan alles en beschikt over dynamic load balancing en powersharing. Simpel gesteld komt dit er op neer dat de auto altijd opgeladen kan worden en dat ook de andere apparaten in je woning die gebruik maken van elektriciteit hun werk kunnen doen en dat de stroom gewoon even ‘anders’ verdeeld wordt.

De Copper koop je in zilver- of in fraaie en opvallende koperkleur

Het uiterlijk is ook erg belangrijk als je kijkt naar de Wallbox Copper, die er is in zilverkleur, met DC leakage en met of zonder kabel aangeboden kan worden. Bovendien kun je ook kiezen voor een fraaie koperkleur, ook weer iets waardoor de Wallbox Copper zich nadrukkelijk onderscheid van andere opladers.

Laat de installatie altijd aan professionals over

Met Wallbox haal je het neusje van de zalm in huis als het gaat om het opladen van de elektrische auto. Aan alles is gedacht en zeker de Copper is eerder een verfraaiing van je huis dan dat het afbreuk doet aan de schoonheid ervan. Let wel, ga altijd in zee met professionals als het gaat om het aansluiten van je Wallbox, ongeacht of je de Copper of de Pulsar koopt. Alleen dan weet je dat de oplader perfect aangesloten wordt en dat je jarenlang plezier zult beleven aan je oplader. Op eigen grond mag je altijd een oplader plaatsen, in andere gevallen vraag je een vergunning aan bij de gemeente waarin je woonachtig bent en wordt vaak een oplaadpunt in de openbare ruimte gecreëerd. Dit wordt dan een openbare laadplaats en dus niet een laadpunt voor jou alleen.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost