Waarvoor gebruik je de Nuki Keypad en Keyfob?

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Geef ongenode gasten geen enkele kans om je huis binnen te komen.

Wat een Nuki slim slot is en hoe je die prima kunt gebruiken? Je kunt het Nuki Keypad het beste zien als de perfecte uitbreiding van het Nuki Smart Lock. Door het invoeren van een zes cijferige toegangscode krijg je toegang tot je huis, zonder daarvoor verder ook maar iets nodig te hebben. De zes cijfers en de versleutelde communicatie bieden de grootst mogelijke veiligheid. Ongenode gasten krijgen zo geen enkele kans om je huis binnen te komen. Werken met de keypad door lock en de Fob door lock maken het leven weer een stuk gemakkelijker.

Al binnen enkele minuten ingesteld en helemaal klaar voor gebruik

Je plaatst het Nuki keypad aan de buitenkant van de deur van je huis. Dit kan aan de deurpost zijn, aan de muur van het huis of gewoon aan de buitenkant van de deur. Nuki Keypad werkt al snel: binnen enkele minuten is het ingesteld en helemaal klaar voor gebruik. Kabels en draden? Die zijn ook helemaal niet nodig. De stroomvoorziening gaat via twee knoopcellen. De Nuki keypad kan honderd verschillende codes opslaan en je beslist zelf welke rechten gebruikers aan de code kunnen ontlenen. Met behulp van de Nuki applicatie heb en houd je steeds het overzicht over welke mensen je huis betreden en ook wanneer die mensen dat doen. Je kunt zelfs een limiet bepalen aan hoe vaak iemand je huis kan en mag betreden.

Geen bridge of internet noodzakelijk

Om de Nuki keypad te kunnen gebruiken heb je geen bridge of internettoegang nodig. Een Nuki Smart Lock is voldoende. Het is overigens wel handig en verstandig om een Nuki Bridge te kopen. Zo heb je ook op afstand toegang tot je slimme deurslot en kun je op afstand een toegangscode uitgeven. Nuki keypad is volledig compatibel met het gehele Nuki assortiment. De keypad en het Smart Lock communiceren met Bluetooth. Zo is de keypad ook offline te gebruiken.

Nuki keypad werkt met end-to-end versleuteling

Het gebruik van de Nuki keypad biedt nogal wat voordelen en werkt met end-to-end versleuteling zoals ook bij bijvoorbeeld internetbankieren toegepast wordt. Bovendien heb je overal op de wereld controle en overzicht over Smart Lock. Uiteraard is de keypad prima bestand tegen stof en water en heb je met Bluetooth een bereik tussen de vijf en tien meter. De keypad wordt standaard geleverd met montagemateriaal.

Nuki keyfob is ideaal in combinatie met Smart Lock

Ook de Nuki keyfob is ideaal in combinatie met je Smart Lock. Met slechts een druk op deze afstandsbediening ontgrendel je de deur. De keyfob biedt zeker toegevoegde waarde en zorgt ervoor dat je nooit meer extra sleutels hoeft bij te laten maken. Ook is de keyfob veilig bij verlies. Een kwijtgeraakte fob deactiveer je namelijk gemakkelijk met de Nuki applicatie of via het Nuki web. Je kunt met de keyfob iedereen individuele toegangsrechten geven, bijvoorbeeld wie er wanneer toegang tot je huis krijgt en hoe vaak. Het is dus ook ideaal voor de samenwerking met verzorgers en schoonmakers. Je hebt nooit meer gedoe met sleutels. 

Gemakkelijk te configureren, flexibel en veilig

De Nuki keyfob biedt een oplossing voor elke leefwijze en naadloze compatibiliteit. De keyfob is ook al gemakkelijk te configureren. Het maken van reservesleutels is voortaan dus niet meer noodzakelijk. Je biedt je contacten voortaan eenvoudig maar toch gecontroleerd toegang en bent verlost van het telkens weer zoeken naar sleutels. Het bedienen is al even simpel. Met slechts een druk op de knop vergrendel je de deur. Dat scheelt ook weer het zoeken naar de juiste sleutel tussen de andere sleutels op je sleutelbos.

Koppel meer dan één fob aan je Smart Lock

Het is mogelijk de fob met meer dan één Smart Lock te koppelen. Mochten twee Smart Locks te dicht in elkaars nabijheid zijn, dan werkt de Nuki Fob altijd met de Smart Lock met het sterkste signaal. In principe heeft een Nuki Fob die met een Smart Lock is gekoppeld dezelfde toegangsrechten als een Smart Lock. Je kunt die rechten echter beheren in het gebruikerssysteem van de applicatie van Nuki. Via de app kun je bijvoorbeeld ook tijdsbeperkingen instellen.

Nuki Fob ontgrendelt en vergrendelt de deur en trekt dagschoot in

Hoe werkt het? De Nuki Fob is in staat met de intelligente vergrendelfunctie waar te nemen of de deur vergrendeld of ontgrendeld is. De keyfob ontgrendelt dus als de deur vergrendeld is, en vergrendelt juist als de deur open is. Heb je een knop aan de buitenzijde van de deur en is dat bij de installatie aangegeven, dan zal je fob niet alleen het slot van de deur, maar ook de dagschoot intrekken, iets dat noodzakelijk is om de deur te openen.

 

Nuki voor slimme assistenten, hubs en intelligente deurbellen

Nuki is je partner als het gaat om smart home integraties en biedt in dat kader slimme assistenten, smart home hubs en intelligente deurbellen. Onder de slimme assistenten vallen ook Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Home, terwijl onder smart home hubs IFTTT, Homey en Medida vallen. Als het gaat om intelligente deurbellen werkt het samen met Doorbird en ook met het bekende Ring. Het is gedaan met de omvangrijke sleutelbossen en het bij laten maken van reservesleutels. Door met de keypad en keyfob van Nuki te werken is dat namelijk niet meer nodig.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost