50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
Volkswagen e-Golf
17 sep. 2020

Laadpaal nodig voor je Volkswagen e-Golf?

Joost
By Joost Gerrits
  • meer dan 2 jaar geleden
  • Read time: 3 minutes
Natuurlijk rijdt u anno 2020 ook in een Volkswagen elektrisch, met de Volkswagen e-Golf in het bijzonder. De fraaie elektrische auto is duurzaam, innovatief en uiteraard zeer stil. Bovendien trekt de Volkswagen e-Golf sneller op dan u van de Golf gewend bent. Noem het maar gerust ‘lekker pittig’.

Spraakbediening en geavanceerde veiligheidsfeatures

De Volkswagen e-Golf actieradius ligt om en nabij de 230 kilometer en opvallend aan de auto zijn de design accenten, de led-verlichting en daarnaast beschikt de Volkswagen over een verwarmbare voorruit. U zet de auto aan het werk met spraakbediening en de Volkswagen e-Golf heeft standaard het infotainmentsysteem ‘Discover Media’. Uiteraard heeft ook deze elektrische auto geavanceerde veiligheids features. Dat maakt het veilig en comfortabel rijden in deze elektrische Volkswagen.

Een laadpaal op eigen grond is de meest voordelige optie

Aan alleen een elektrische Volkswagen e-Golf hebt u niet zo heel veel, althans niet heel lang. Belangrijk zijn de laadpalen die de accu steeds van stroom moeten voorzien. Bij voorkeur heeft u natuurlijk een laadpaal thuis. Dan moet u echter wel beschikken over eigen grond. Zo niet, dan moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente en die zal dan een openbare laadpaal op gemeentegrond plaatsen. De richtlijnen voor de grootste gemeenten hebben we verzameld op onze pagina over lokale regelgeving. Voor u een laadpaal koopt, heeft u nogal wat keuzes te maken. Het is altijd verstandig om uw licht eens bij een specialist op te steken die aan kan geven wat in uw situatie de beste oplossing is.

Overweeg de aanschaf van een laadpaal voor verschillende capaciteiten

Wilt u uw privé laadpaal ook door derden laten gebruiken? Houd daar dan rekening mee bij uw CPO abonnement en wat dacht u van een laadpaal die verschillende laadcapaciteiten biedt? In dat geval hoeft u niet als u een andere auto koopt meteen ook een nieuwe laadpaal aan te schaffen. Regeren is ook vooruitzien bij de wereld van de elektrische auto. Houd ook rekening met de zogenaamde type 1 en type 2 stekkers. Type 1 stekkers worden door auto’s die in Japan en Amerika rijden gebruikt, bij auto’s die in Europa rijden wordt de type 2 stekker gebruikt. Het vermogen van een 'standaard' thuislader verschilt van 3,7 tot 22 kWh, afhankelijk van uw wensen. Onze specialisten adviseren u hierover.

Voorkom aanrijdingen met voorliggers en voetgangersherkenning

De elektrische Volkswagen e-Golf beschikt ook al standaard over 16 inch lichtmetalen velgen ‘Astana’ en u bedient onder meer cruise control via het toch al multifunctionele stuurwiel. In de geavanceerde Volkswagen krijgt u ook de beschikking over Front Assist, zoals in elektrische auto’s toch al nadrukkelijk aandacht is voor de factor veiligheid. Zo kunnen aanrijdingen met voorliggers voorkomen worden en helpt ook voetgangersherkenning u een noodstop te maken als er een vervelende aanrijding dreigt. In alles is de Volkswagen met de e-Golf klaar voor de toekomst, een toekomst die eigenlijk al begonnen is en waar de verschillende merken elkaar opzwepen en steeds met nieuwe elementen komen. De Volkswagen is qua statuur en uiterlijk nog echt ‘gewoon’ de VW Golf. Met daarbij subtiele accenten en veiligheid innovaties, dat zeker wel.

De laadpalen van Wallbox en EVBox scoren bijzonder goed

Welke laadpaal u koopt is afhankelijk van een groot aantal factoren. Wie de merken eens scherp tegen het licht houdt, die ziet dat de merken Wallbox en EVBox bijzonder goed scoren. Ze bieden in elk geval beide snelheid en veiligheid, geen onbelangrijke zaken uiteraard. Zo wordt de kans op oververhitting en overbelasting gereduceerd tot een minimum. De EVBox ontgrendelt u via een pas, waarna u kunt beginnen met Volkswagen e-Golf laden. De verlichte led-ring vertelt u over in hoeverre de auto geladen is en bovendien beschikt de EVBox over verschillende smart charging functies zoals bijvoorbeeld een hub-satellietconfiguratie, peak shaving en load balancing.

Ook de Wallbox is een opvallend merk, al was het al om de zeer compacte vorm. De verbinding komt tot stand met smart connectivity via Bluetooth. Het beheer regelt u met de my Wallbox applicatie. De laadpalen van Wallbox zijn instelbaar op elk gewenst (en beschikbaar) vermogen. Dit kunt u zowel op handmatige wijze als met de app doen. Met de app heeft u ook steeds inzicht in de verbruiksgegevens, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Het installeren is zaak voor de professional, besteed dit dus uit

Belangrijk is om altijd te kiezen voor het laten installeren van de Volkswagen e-Golf laadpaal. Daarvoor is namelijk nogal wat technisch inzicht vereist. Bovendien wilt u uiteraard steeds de beschikking hebben over een betrouwbaar laadsysteem waarop u dag in dag uit een beroep moet kunnen doen.

Bezuinig dus nooit op zowel de laadpaal zelf als op de aanleg ervan. Dat zou een slechte zaak zijn en bovendien niet goed voor uw fraaie Volkswagen e-Golf. Alleen door vakmensen in te schakelen wordt de laadpaal geïnstalleerd zoals dat ook moet, begin er zelf niet aan. Het bespaart u kostbare tijd en een heel veel ergernis. Met een laadpaal kunt u jaren vooruit en juist om die reden bezuinigt u daar in elk geval niet op.

Een zeer veelzijdige elektrische vierwieler

Met de nieuwste technologie, absolute veiligheid en van alle gemakken voorzien mag de Volkswagen e-Golf er zijn en dat in alle opzichten. Daarbij kiest u voor de beste laadpalen, de beste professionals om die laadpalen en uw complete laadsysteem te installeren. Bij alles doe je bij voorkeur een beroep op professionals. Laat u voorlichten en kies voor de laadpaal die het beste bij u en uw elektrische Volkswagen past. Dan kunt u er weer jarenlang tegenaan en beleeft u optimaal plezier aan de veelzijdige elektrische vierwieler.

Meer informatie over de Volkswagen e-Golf laden? Neem dan contact op met onze specialisten via onderstaand formulier.

Gegevensverwerking*
Joost

Written by Joost Gerrits

Joost houdt zich graag bezig met de wereld van EV! Al zijn bevindingen, nieuwtjes, tips en tricks deelt hij door middel van leuke en informatieve blogs.