Welke laadpaal heb je nodig voor een Tesla Model 3?

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Je hebt een Tesla Model 3, maar hoe laad je hem op?

Hij biedt plaats aan vijf volwassenen, is 1847 kilogram en biedt een laadruimte van 542 liter. Je kunt je smartphone gebruiken als sleutel en de auto is standaard voorzien van een 15 inch touchscreen. Inderdaad, we hebben het over Tesla Model 3, de auto voor nu en de toekomst. De Tesla Model 3 is een slimme en unieke auto met prachtige Tesla Model 3 specificaties die net even anders zijn dan de Tesla Model S. Niet voor niets biedt het verschillende laadsystemen die ook prima geschikt zijn voor de diverse types van de Tesla Model 3. 

 

Het topmodel: Van 0 naar 100 in slechts 3,4 tellen en bereik van meer dan vijfhonderd kilometer

Maar eerst nog even door over het indrukwekkende Tesla Model 3 topmodel. Je gaat van 0 naar 100 in slechts 3,4 seconden en hebt met deze auto een bereik van boven de 530 kilometer.  De Tesla Model 3 heeft een AWD Dual Motor en de speciale spoiler van carbonfiber moet voor stabiliteit zorgen bij hogere snelheden, snelheden die met de Tesla al heel snel op kunnen lopen tot gemakkelijk 261 kilometer per uur. De auto heeft All Wheel Drive en beschikt over twee onafhankelijke motoren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een model aan te schaffen met mindere eigenschappen. Ook de kenmerken van het basismodel zijn verbluffend. Het basismodel gaat van 0 naar 100 in 5,6 seconden en heeft een actieradius van 415 kilometer. Daarnaast heb je ook nog modellen die zich kwa specificaties tussen het topmodel en het basismodel in bevinden. 

Zorg wel dat je accu van je Tesla steeds opgeladen is

De motoren in de Tesla regelen op digitale wijze de koppel naar de voor- en achterwielen voor een betere tractiecontrole. Bij het topmodel rijd rijd je gewoon door als een van de motoren uitvalt. Prachtig is de technologie die optimale veiligheid moet bieden en ook daadwerkelijk biedt. Zo heb je achter-, voor- en naar de zijkant gerichte camera’s die maximaal zicht garanderen. Bovendien is de radar in staat om tot 160 meter vooruit auto’s en objecten te zien en twaalf ultrasone sensoren detecteren de aanwezigheid van voertuigen in de nabijheid. En wat te denken van de Autopilot functies. De Tesla Model 3 is een bijzondere auto waarvan je nooit genoeg krijgt. Moet je uiteraard wel zorgen dat je accu steeds opgeladen is, zo kan je optimaal genieten van de vele Tesla Model 3 specificaties en zal je amper merken dat je in de goedkoopste Tesla rijdt.

Tesla Model 3 heeft laadsnelheid van ongeveer 11 kW

De Tesla Model 3 is volledig elektrisch en het Longe Range model heeft een bereik tot wel 560 kilometer per acculading. De standard range uitvoering heeft een iets lagere bereik. Berekend is dat het volledig opladen van de Tesla twaalf euro kost als de gemiddelde energieprijzen genomen worden van de afgelopen jaren. De Tesla Model 3 is op te laden in vijf uur en drie kwartier. Je laadt de Tesla op met laadpalen die geschikt zijn om 3-fase 16A op te laden. Dit komt neer op een laadsnelheid van ongeveer 11 kW. Idealiter laad je de Tesla dus op een 11 kW homeline. Let op: dan dien je wel over een huisaansluiting van tenminste 3 x 16A te beschikken. Overigens is het ook mogelijk om gebruik te maken van een snellader. Op deze manier is de accu na 40 min weer 80% vol.

Plug de kabel in, scan je pas en je auto wordt automatisch opgeladen

Online kun je de meest geavanceerde laadsystemen kopen. Bovendien installeren de specialisten het systeem graag en op uiterst deskundige wijze voor je. Dat kan bijvoorbeeld zomaar de EV Box Homeline serie zijn. De werking is simpel, je plugt de laadkabel in, scant de noodzakelijke pas en het laden start automatisch. Je kunt ook anderen gebruik laten maken van jouw oplaadsysteem, heel simpel door meerdere passen aan te schaffen. Zo geef je derden toestemming de auto op te laden en houd je controle over wie dit allemaal kan. Daarnaast is de wegenbelasting Tesla ook erg prettig.

 

 

Wallbox beschikt over slimme gezichts- en gebarenherkenning

De LED-ring biedt je inzicht over de status en het verloop van de laadsessie en het systeem wordt standaard geleverd met kWh meter, RFID-reader, GPS/GSM/GPRS-controller en uiteraard ook een simkaart. De Tesla Model 3 laadpaal van Wallbox bieden net als de Tesla Model 3 alleen het allerbeste. Binnen het aanbod van Wallbox mag de Copper EV oplader 22 kW het uithangbord genoemd worden. Het geleverde systeem breid je verder uit met hard- en software voor als je nog meer functionaliteit wenst. Wallbox heeft dynamic load balancing en dat moet overbelasting zien te voorkomen en optimaliseert bovendien de laadtijd. Er is gezichts- en gebarenherkenning voor een eenvoudige bediening en ook als het om Wallbox laadpalen gaat biedt 50five.nl niet alleen een groot aanbod, maar ook het beste advies. Bovendien installeren de specialisten het systeem graag voor je.

Wallbox systemen zijn compact en slim en koppelen functionaliteit, connectiviteit en design op de best denkbare wijze. Je kunt prima de app gebruiken voor steeds een real time inzicht in de gebruiksstatistieken. Bovendien bedien je er je activiteiten mee en beheer je de instellingen. Laadpalen van Wallbox zijn bijzonder breed inzetbaar en te verbinden via wifi, bluetooth en een netwerkkabel. Vergeten te vergrendelen? Geen paniek, want als het systeem twee minuten niet gebruikt wordt, schiet het automatisch in de stand-by modus. Met je Wallbox houd je altijd en overal controle en blokkeer je simpel onbevoegde gebruikers.

 

 

Laat je oplaadsysteem bij voorkeur installeren door professionals

En zo mag je zowel Tesla als 50five slim noemen. En wie slim is, is klaar voor de toekomst. De installatie van de Tesla Model 3 laadpaal voor elektrische auto’s is iets dat je uit laat voeren door alleen de beste professionals. Alleen dan weet je zeker dat jij je elektrische auto op de beste wijze oplaadt. Laat 50five.nl dit voor je verzorgen, zodat je jarenlang plezier beleeft aan je elektrische auto, de Tesla Model 3 in het bijzonder.

 

Heb je vragen over slimme laadpalen voor thuis? Bezoek Groenopladen.nl voor meer informatie voor jouw specifieke situatie. 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost