Tado slimme thermostaat V3+ met 4 radiatorknoppen review

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Gebruik je slimme Tado thermostaat nog beter met Tado radiatorkranen 

Een van de populairste opties van slimme verwarming is de Tado V3+. Deze kun je bijvoorbeeld bestellen in combinatie met 4 radiatorknoppen. Dit is een compleet pakket dat je bovendien eenvoudig kunt installeren. Je kunt daardoor direct beginnen met het besparen van energie. In deze tekst wordt besproken of de Tado V3+ met 4 radiatorknoppen voor jou de juiste optie is.

Je kunt de Tado V3+ op elk populair smart home systeem aansluiten

Tado is een van de marktleiders als het op slimme thermostaten aankomt. Daar zijn uiteraard redenen voor. Het meest belangrijke is dat de apparaten van Tado niemand uitsluiten. Je kunt ze namelijk met elk groot merk binnen de smart homes gebruiken. Het maakt dus niet uit of je een smart home van Google, Apple of Amazon hebt. 

Lees hier alles over de combinatie van Tado met Apple, Amazon of Google 

Het aantal radiatorknoppen dat je nodig hebt

Bij dit specifieke pakket zitten dus 4 radiatorknoppen van Tado. Je zult je misschien afvragen hoeveel je van deze apparaten nodig hebt. Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst speelt de grootte van je huis en het aantal kamers een rol. De andere punten die meespelen zijn vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen. Als jij veel controle over individuele kamers in je huis wilt hebben, dan zul je al deze kamers moeten voorzien van een slimme radiatorknop. Daarbij speelt je levensstijl ook een rol. Als je bijvoorbeeld wilt dat de badkamer 's ochtends verwarmd wordt als je opstaat, dan zul je daar een slimme radiatorknop moeten plaatsen. Het aantal radiatoren per kamer is ook van belang. Je zult namelijk elke radiator individueel van een slimme knop moeten voorzien om optimale resultaten te behalen.

Lees hier alles over slimme radiatorknoppen

Zijn 4 knoppen genoeg voor een standaard huishouden?

Voor de meeste huishoudens zullen 4 knoppen op z'n minst een goed begin zijn. Het zal waarschijnlijk niet nodig zijn om alle kamers in je huis te verwarmen. Je zult ze vooral in je woonkamer, badkamer en slaapkamer willen installeren. Let er wel op dat de meeste woonkamers meerdere radiatoren hebben. Je zult op al deze exemplaren in principe individueel een slimme knop moeten plaatsen. Voor veel gebruikers zal dit echter niet direct een noodzaak zijn. De thermostaat hangt bij de meeste huishoudens in de woonkamer. Hierdoor kunnen de radiatoren in de woonkamer zeer precies aangestuurd worden, ook als ze niet over een slimme radiatorknop beschikken. Wanneer blijkt dat 4 knoppen niet genoeg is, dan is dat geen enkel probleem. Je kunt ze op een later moment altijd bijkopen. Deze sluit je in een handomdraai aan op het slimme verwarmingssysteem dat je al geïnstalleerd hebt.

Bekijk hier alle radiatorknoppen van Tado

Alles in een handig overzicht in de app van Tado

De Tado V3+ applicatie is een genot om te gebruiken. Bovendien heb je meer in de hand dan ooit tevoren. De status van alle slimme radiatorknoppen in je huis staan in een handig overzicht. Met de app kun je deze allemaal handmatig aansturen. Het is mogelijk om iedere radiatorknop een individueel programma te geven. Daarnaast kun je de temperatuur natuurlijk ook gewoon voor het huidige moment aanpassen. Dankzij geofencing is het verwarmingssysteem nog slimmer. Er wordt gedetecteerd of er iemand thuis is aan de hand van geregistreerde smartphones. De thermostaat van Tado handelt daar vervolgens naar. Daarbovenop wordt er vastgesteld of er ramen in je huis openstaan. Een nieuwe toevoeging aan de V3+ versie is dat de luchtkwaliteit gemeten wordt. Je zult bijvoorbeeld kunnen zien of je huis te vochtig of te droog is.

Lees onze Tado radiatorknoppen review

Meer besparen en meer comfort dankzij meer customisatie

Maatwerk leidt eigenlijk altijd tot de beste resultaten. Laat dat nou precies zijn wat gebruikers krijgen met de Tado V3+. Je zult comfortabeler leven met de slimme thermostaat van Tado. Het is eenvoudig om de temperaturen in verschillende kamers precies zo af te stellen als je wilt. Als je niet thuis bent, dan zal de verwarming automatisch uitgeschakeld worden. Hierdoor kun je veel geld besparen op je energierekening. Kamers die je niet gebruikt worden niet onnodig verwarmd.

 

Je zult moeten betalen voor de V3+ applicatie

Tado heeft met de V3+ een geweldig slim verwarmingssysteem ontwikkeld. Een nadeel is dat je moet betalen om alles uit de software te halen. De Auto-Assist functie is verantwoordelijk voor de belangrijkste slimme functies van het systeem. Geofencing is er bijvoorbeeld een onderdeel van. Zonder abonnement op de software kan het systeem dus niet detecteren of er iemand thuis is of niet. De kosten zijn 2,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar. Het is een tegenvaller dat je maandelijks moet betalen. Hiervoor krijg je wel een hoop ondersteuning terug. Tado zal de software in de komende jaren door blijven ontwikkelen. Bovendien zal het geld dat je bespaart op je energierekening waarschijnlijk meer zijn dan de abonnementskosten. 

Lees hier waarom je beter kunt kiezen voor V3+ dan voor V3

De Tado V3+ en privacy

Bij elk slim apparaat komen er vragen over privacy en veiligheid naar boven. De geofencing feature in de nieuwe Tado V3+ is leidt bijvoorbeeld tot twijfels bij potentiële kopers. Zij zien niet graag dat een slim systeem te allen tijde weet waar ze zijn. Hackers hebben tot op heden gelukkig nog geen vat gekregen op het systeem van Tado. Bovendien is het een Duits bedrijf. Die zijn misschien niet zo gesteld op hun privacy als Nederlanders, maar ze nemen het altijd wel nauw met de regels. Momenteel is het moeilijk te zeggen of je privacy volledig gewaarborgd is wanneer je de verwarmingssystemen van Tado installeert. Tegelijkertijd is er geen reden om aan te nemen dat gebruikers gevaar lopen. 

Conclusie: een compleet pakket voor optimale controle

Onderdeel Cijfer
Meer comfort 9
Meer gemak 9
Meer mogelijkheden 9
Energiebesparing 9
Veiligheid en privacy 7
Onderdeel smart homes 10
Eindcijfer 8,8

 

Koop hier je Tado Slimme Thermostaat V3+ met  Radiatorknoppen:

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost