Skoda Citigo IV opladen met laadpaal thuis

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Je elektrische Skoda opgeladen houden doe je zo. 

De Skoda Citigo IV wordt de eerste volledig elektrische Skoda. De kleine elektrische auto komt begin volgend jaar op de markt. De Skoda Citigo E IV biedt een actieradius van 265 kilometer en is dus een ideale auto voor woon- werkverkeer. De kleinere auto biedt overigens opvallend veel ruimte en is behalve stil ook behoorlijk snel.

 

Tien dagen op en neer naar je werk met een volle accu

Onderzocht is dat mensen vandaag de dag gemiddeld zo’n 22 kilometer per dag aan woon- werkverkeer afleggen. Dat betekent dus dat je met een opgeladen accu gemakkelijk tien dagen naar je werk op en neer kunt met de elektrische Skoda Citigo IV. De verrassende Skoda Citigo heeft een lithium ionaccu, een accu die in vier uur en acht minuten volledig opgeladen kan worden. In een uurtje heb je de auto met behulp van een laadstation voor tachtig procent opgeladen. In dat geval maak je gebruik van het Combined Charging System (CCS). Overigens kun je de auto ook gewoon opladen met een 230V aansluiting, maar dat gaat bijzonder langzaam.

De Citigo is de Skoda variant van de Volkswagen e-UP, die we ook voor je beschreven.

Geen wegenbelasting en een zakelijke bijtelling van slechts acht procent

Er zijn voldoende redenen te bedenken waarom elektrisch rijden in de Skoda Citigo IV ook voor jou erg aantrekkelijk is. Zo betaal je geen wegenbelasting en ben je tot en met 2020 vrijgesteld van BPM en geldt een zakelijke bijtelling van slechts acht procent. De Skoda Citigo IV wordt standaard als vijfdeurs auto geleverd en biedt ongekend stil rijgenot.

Wil je de Skoda Citigo IV eens bekijken? Dat kan bij STORE in Haarlem.

In 12,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur

Zoals gesteld kun je een Skoda Citigo IV prima opladen bij een 230V aansluiting. In dat geval dien je rekening te houden met een laadtijd ergens tussen de vijf en acht uur. Bij een standaard openbaar laadpunt ben je tussen de twee en vier uur tijd kwijt. Heb je de beschikking over een snellader dan laad jij je Skoda Citigo IV in maximaal dertig minuten tot tachtig procent op. De compacte en uitstekend rijdende Skoda heeft een vermogen van 61 kW en 210 Nm koppel. Je bent in 12,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Idealiter heb je een laadpaal thuis. Dan volstaat een laadpaal van 7,4 kW omdat de Skoda namelijk een maximaal laadvermogen heeft van 7,1 kW. Je hebt dus een 1-fase laadpaal nodig, net als een type 2 stekker. 

Een laadpunt op openbaar terrein

Op eigen grond kun je altijd een laadpaal laten installeren. Daar kleeft verder geen beperking aan. Heb je geen eigen grond, dien dan een verzoek bij de gemeente in voor het oprichten van een laadpunt. In dat geval zal de gemeente vaak een laadpunt op openbaar terrein inrichten. Dit wordt dan een openbare laadpaal, dus geen laadpunt voor alleen de Skoda Citigo IV. Hoewel je met een laadpunt van 7,4 kW dus prima uit de voeten kunt, kun je er ook voor kiezen meteen de maximale capaciteit thuis aan te leggen. Je weet immers nooit welke elektrische auto je later gaat rijden. Overigens is een dergelijke installatie wel duurder. Als je besluit om thuis een laadpunt te laten installeren, laat die werkzaamheden dan altijd over aan de professional. De installatie vraagt namelijk nogal wat technisch inzicht en kunde. Alleen door professionals in te schakelen weet je dat je accu steeds op de juiste wijze opgeladen wordt. En dat is natuurlijk wat je wilt.

 

 

Onderhoud is amper noodzakelijk aan de Skoda Citigo IV

Opvallend aan de Skoda Citigo IV is zeker ook de snelheid, terwijl je aan de elektrische Skoda amper onderhoud hoeft te laten plegen. De Citigo is heel er stil en beschikt standaard over een automatische transmissie. De auto biedt opvallend veel ruimte door de compacte techniek en door te kiezen voor een elektrische auto kies je ook nadrukkelijk voor het milieu. Ook het oog wil wat en daarom is de grille van de Skoda heel fraai in carrosseriekleur gespoten, zijn de richtingaanwijzers geïntegreerd en beschikt de bumper van deze elektrische Skoda over geïntegreerde mistlampen.

Ruimte is uit te breiden naar liefst 923 liter

Wat de exacte prijs voor de Skoda Citigo IV zal worden, is nog niet bekend. Zeker is wel dat je vanaf januari volgend jaar emissievrij rond kunt rijden in deze fraaie Skoda, die van 60 naar 100 kilometer per uur accelereert in slechts 7,7 seconden. De Skoda lijkt weliswaar aan de kleine kant, maar biedt opvallend veel ruimte met standaard 250 liter aan ruimte. Omdat de banken inklapbaar zijn kan die ruimte uitgebreid worden naar 923 liter. Ook in de auto komt de ware autoliefhebber behoorlijk aan zijn of haar trekken. Zo zal gebruik gemaakt worden van een speciale bekleding en geeft de auto met Climatronic een automatische airconditioning. Daarnaast blijf je door Lane Assist steeds op je eigen rijstrook. Wijk je af, dan corrigeert de auto dit helemaal zelf. De elektrische Skoda beschikt verder over een move & fun docking station. Je kunt verder een beroep doen op remote access waarmee je de auto op afstand kunt openen en bijvoorbeeld de airco op warme dagen alvast aanzet zodat je in een heerlijk koele auto stapt. 

Rijd emissievrije door de stad 

De Skoda Citigo IV bied je met de juiste Skoda laadpaal heel veel. De auto is rijk uitgerust, is pittig en buitengewoon veilig. Door elektrisch te rijden laat je zien te hechten aan een beter milieu, want in deze auto rijd je heerlijk emissievrije door elke stad.

Meer weten over een geschikte laadpaal voor je elektrische Skoda Citigo? Neem dan contact op met onze laaadpaal specialisten van Groenopladen.nl.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost