Ring gaat beveiliging verscherpen met end-to-end encryptie

Door Bobbi
5 maanden geleden

Ring gaat end-to-end versleuteling aanbieden voor de videobeelden van de beveiligingscamera’s en videodeurbellen van het merk. Hiermee laat Ring zien dat ze privacy, beveiliging en gebruikersbeheer serieus nemen en dat ze op dit gebied blijven innoveren. De end-to-end versleuteling hadden ze eigenlijk al eerder willen uitrollen, maar nu is aangekondigd dat hij voor het einde van 2020 gratis beschikbaar wordt gesteld voor alle klanten van Ring.

Marktleider in slimme deurbellen en beveiliging

De afgelopen 2 jaar heeft Ring alles behalve stil gezeten. Ze zijn begonnen met één slimme videodeurbel, maar inmiddels zijn ze marktleider geworden op het gebied van slimme videodeurbellen en camerabeveiliging. Het idee is dat er door middel van camera’s en verlichting een ‘Ring van veiligheid’ gecreëerd wordt voor je woning. Zowel appartementen als vrijstaande huizen hebben baat bij de producten van Ring en ze werken inmiddels samen met een scala aan producten van slimme apparaten, zoals Nuki en Amazon Alexa.

End-to-end versleuteling

De end-to-end versleuteling moet ervoor zorgen dat de beelden van de Ring camera of deurbel alleen bekeken kunnen worden in de mobiele app van de gebruiker. Deze app heeft dan de sleutel naar die beelden, wat ervoor zorgt dat ze niet meer onderschept kunnen worden. Dit zorgt er dan wel voor dat enkele andere functies niet meer werken, bijvoorbeeld de connectie met apparaten die werken met Amazon Alexa. Van deze apparaten kun je de beelden dan niet meer opvragen of met iemand anders delen. Om deze reden heeft Ring ervoor gekozen de end-to-end versleuteling optioneel te houden, waardoor het dus aan de gebruikers zelf is of ze er wel of niet gebruik van willen maken.

Nog meer opties voor meer veiligheid

Eerder dit jaar lanceerde Ring al een nieuw beveiligingsoverzicht. Met deze functie kun je alle privacy- en beveiligingsinstellingen beheren vanaf één dashboard. Ook introduceerde ze kort daarna tweestapsverificatie, waarnaar andere fabrikanten van beveiligingscamera snel het voorbeeld volgden. Je kunt daarnaast met een Ring Protect-abonnement zelf instellen hoe lang je wil dat de videobeelden van je Ring worden opgeslagen en wanneer ze dus automatisch worden verwijderd.

Meer gemoedsrust

Ring laat weten dat meer gemoedsrust bieden een van hun grootste prioriteiten is. Ze leggen daarom de lat steeds hoger als het op privacy, beveiliging en gegevensbeheer aankomt. Dit zit hem in grotere innovaties, maar ook in details zoals strengere vereisten voor wachtwoorden en het sturen van e-mailmeldingen als je je aanmeld gegevens wil wijzigen. Op deze manier blijft Ring zich continu inzetten om je huis en je account veilig te houden.

Het assortiment van Ring

Het assortiment van Ring bestaat uit met name videodeurbellen en IP-camera’s. Deze zorgen ervoor dat je met een gerust hart van huis kunt gaan en dat je altijd en overal je huis in de gaten kunt houden. De videodeurbellen laten je live zien wie er aan de deur staat en maken het mogelijk om met die persoon te praten, zelfs als je niet thuis bent. Wordt er niet aangebeld, maar staat er wél iemand voor de deur? De Ring deurbellen zijn ook uitgerust met een bewegingssensor, dus ook dan krijg je een melding op je smartphone en begint de Ring video op te nemen die je later kunt terugkijken.

Naast videodeurbellen heeft Ring ook IP-camera’s in het assortiment, zowel werkend op batterijen als bedraad. Deze camera’s monteer je in en rondom je huis, zodat je altijd kunt zien wat daar gebeurt. Ook met deze camera’s kun je communiceren met personen die in de buurt staan en sommige modellen zijn daarnaast uitgerust met felle schijnwerpers, die aangaan om indringers af te schrikken.

Om het meeste uit de videodeurbellen en IP-camera’s te halen, heeft Ring ook bijpassende accessoires in het assortiment. Je kunt bijvoorbeeld een zonnepaneel toevoegen aan een Ring Spotlight, zodat de accu ondersteund wordt met je eigen zonne-energie. Ook kun je een losse accu kopen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je Ring 3 videodeurbel of Spotlight nooit zonder batterij komt te zitten. Wil je niet alleen een melding op je smartphone krijgen wanneer er iemand voor de deur staat, maar de deurbel in huis ook goed horen? Dan kun je deze uitbreiden met een gong, die je overal in huis in een stopcontact kan plaatsen.

De Ring app

De steeds innoverende beveiliging van Ring producten en de uitbreiding van het assortiment heeft er ook voor gezorgd dat de Ring app, waarmee alles wordt aangestuurd, verbeterd moest worden. In deze app kunnen alle producten vanaf één centrale plek aangestuurd worden. De app staat erom bekend dat hij heel gebruiksvriendelijk werkt en je kunt alle camera’s eenvoudig monitoren vanaf het dashboard. Het enige nadeel van de app is dat sommige termen in het Engels zijn. Vanaf eind 2020 kun je zelf kiezen welke producten wel of niet met end-to-end versleuteling vergrendeld moeten worden. Het is dus niet zo dat je deze optie voor al je Ring producten aan of uit hoeft te zetten, maar je kunt dit per product bekijken.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost