Klantreview: Netatmo slimme deurbel

Door Jeroen
5 maanden geleden
Laatste aanpassing: 4 maanden geleden

We interviewden één van onze klanten die de Netatmo deurbel in huis heeft. Deze echte HomeKit fanaat liet zijn licht schijnen op deze langverwachte deurbel.

Het was even geduld hebben, maar eind september 2020 was het dan zover: de officiële release van de Netatmo slimme deurbel. Dit is de eerste slimme deurbel met Apple HomeKit ondersteuning, waardoor deze vooral voor gebruikers van dit platform een zeer welkome aanvulling is op hun smart home. 50five was tijdens de release de enige e-tailer die de Netatmo slimme deurbel verkocht. Om de lancering te vieren, verlootten we een gratis exemplaar onder de vroege vogels. Arjan was de gelukkige winnaar. We belden hem op voor een kort interview over hoe de Netatmo slimme deurbel hem bevalt!

We bleken met Arjan een fanatiek gebruiker van het Apple HomeKit platform te treffen. Hij had inmiddels al aardig wat geautomatiseerd in huis, waaronder zijn kookplaat die hij gekoppeld heeft aan zijn afzuiger via een Raspberry Pi. De Netatmo slimme deurbel, die als enige te koppelen is aan HomeKit, kwam dus als geroepen!

“Ik heb er lang genoeg op moeten wachten”, aldus Arjan. Maar eenmaal in huis ging hij direct aan de slag om de deurbel te installeren. Omdat hij een draadloze gong had die niet compatibel was met de Netatmo, ging dat niet helemaal volgens plan. Tip voor toekomstige gebruikers: zorg dat je in de app van Netatmo bekijkt welke draadloze gong of deurbel compatibel is. Zo komt je niet voor verrassingen te staan. Eenmaal de juiste materialen in huis, ging de installatie vrij vlot.

Nu de deurbel hangt, is hij tevreden met zijn aankoop en wat de deurbel doet voor hem. Als mensen aanbellen, krijgt hij netjes een berichtje en kan hij live de videobeelden bekijken. Als fanatiek smart home gebruiker heeft hij ook een slim deurslot dat werkt met HomeKit. Als er wordt aangebeld en hij is thuis, dan kan hij met één druk op de knop direct het slot openen als iemand heeft aangebeld.

Toch zijn er volgens Arjan nog wel wat minpuntjes die met updates kunnen worden opgelost. Arjan: “Hij reageert soms wat traag. Zo heb ik geprobeerd om via HomeKit in te stellen dat bij beweging de buitenlamp aan gaat, maar het duurt wat lang zodat je al bijna bij de deur bent als de lamp aan gaat. Het lijkt alsof de deurbel pas laat beweging waarneemt.”

Ondanks dat, kijkt hij wel al vooruit naar de toekomst: “Ik verheug me op dit moment erg op de ondersteuning voor HomeKit Secure Video.” Dit is een dienst van Apple waarbij beveiligingsbeelden lokaal worden versleuteld en naar je iCloud worden verstuurd. Alleen jij en degenen die toegang hebben kunnen de beelden bekijken. Bovendien kun je met HomeKit Secure Video je camera’s aansturen, instellen en zelfs beelden analyseren. De software ‘ziet’ of er mensen, dieren of auto’s in beeld zijn. Zodra die dienst beschikbaar wordt voor de Netatmo deurbel, gaat hij daar zeker werk van maken. “Ik zit ook te hopen dat ik gebruik kan maken van gezichtsherkenning, zodat ik mijn rolluiken automatisch kan laten openen als de ramenwasser aankomt. Dat lijkt me wel leuk.”

Als afsluiter wil hij ook nog even vermelden dat dit één van de weinige slimme deurbellen is die er goed uitziet. Die kan de Netatmo deurbel in zijn zak steken!


Wil jij ook profiteren van de voordelen van de Netatmo slimme deurbel? Haal 'm dan nu in huis!

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost