Hoe laad je je Renault ZOE op?

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

100% elektrisch rijden vraagt om stroom.

De Elektrische Renault Zoe is een volledig elektrische auto die ondertussen een stormachtige ontwikkeling heeft ondergaan en de renault zoe specificaties liegen er niet om. Dit op zowel technisch als op het gebied van uitrusting. Had de eerste accu in 2013 nog slechts de beschikking over 22 kWh, de nieuwe elektrische Renault is uitgerust met een accu van 41 kWh. De actieradius Renault Zoe is 300 kilometer.

 

Hoewel wellicht nog wat onderbelicht, is de Renault Zoe een elektrische auto zoals een elektrische auto hoort te zijn. Je kunt tegenwoordig dus een Renault elektrisch rijden. Bij een dergelijke wagen hoort natuurlijk ook de beste Renault Zoe laadpaal. Behalve het aanschaffen van een laadpaal wil je natuurlijk ook deskundig advies, want er zijn verschillende soorten oplaadsystemen op de markt. Wie verstandig is, die laat de huisinstallatie inderdaad door professionals installeren om achteraf niet voor verrassingen te komen.

Het is de oorverdovende stilte en de ongeëvenaarde souplesse

Net als dat voor 50five.nl geldt, geldt zeker voor de Renault Zoe dat er steeds naar slimmere oplossingen gezocht wordt. Of de auto ook rijk uitgerust is? En of! Wat dacht je van een 7 inch touchscreen scherm, voice control, elektrische airco met eco mode, cruise control met snelheidsbegrenzer en regen- en lichtsensoren. De oorverdovende maar heerlijke stilte, de souplesse en het feit dat je de Renault Zoe snel op kunt laden, spreken steeds meer mensen aan. Zie hier ook meteen het dwarsverband tussen Renault en 50five.nl, dat de beste laadpalen en oplaadsystemen voor de elektrische auto biedt en ook alleen maar genoegen neemt met de slimste oplossingen.

Renault Zoe: opladen op verschillende laadvermogens

De Renault Zoe heeft een topsnelheid van net iets onder de 140 kilometer per uur en een vermogen van zo’n 80 kW. Bij deze auto hoort het type 2 stekker (3 fase) en het gewicht van het Franse pareltje is 1455 kilogram. De Zoe biedt vijf zitplaatsen. De auto beschikt over een maximaal laadvermogen van 22 kW. Met de Renault Zoe kun je echter opladen op verschillende vermogens en ben je geen dure DC-lader nodig. De auto past zich bij het opladen eenvoudig aan de maximaal beschikbare vermogens aan. Over gebruiksvriendelijkheid gesproken. Het is een kenmerk van de geavanceerde Renault Zoe. Hierdoor wordt de Renault Zoe laden als erg gebruiksvriendelijk beschouwd.

Laat je laadpalen altijd door echte professionals installeren als je het beste resultaat wilt

Een auto als de Renault Zoe dient op de beste manier en met behulp van de beste laadpalen opgeladen te worden. Bij het aanschaffen van een laadpaal wil je natuurlijk wel deskundig advies van specialisten die in staat zijn om de oplaadpalen en systemen op vakkundige wijze te installeren. Want wie de zaken echt prima in orde wil hebben, die laat de laadsystemen altijd door professionals aanleggen. Alleen dan creëer je de beste omstandigheden voor het opladen van je elektrische auto.

Innovatieve en slimme merken als EV Box en Wallmark

In het gevarieerde aanbod van 50five.nl laadpalen stuit je op de innovatieve en slimme merken EVBox en Wallmark. Beide merken kunnen uitstekende specificaties overleggen en bieden steeds slimmere oplossingen. De EVBox Homeline serie kun je ontgrendelen met een pas. Van die passen bestel je meer, zodat je steeds de controle houdt over het aantal mensen dat gebruik maakt van jouw laadpunt. Met een verlichte LED-ring wordt de status van het oplaadproces aangegeven en je hebt de Homeline met een kabel van zes en met een uitvoering van acht meter. De EVBox heeft een Smart Charging functie en beschikt al eveneens over een Hub satellietfunctie. Door voor EVBox Homeline te kiezen, krijg je nooit te maken met overbelasting en oververhitting. Je bent bij dit merk overigens wel verplicht om een backoffice abonnement af te sluiten, een systeem dat overigens ook je facturatie kan verzorgen als je meer passen in omloop hebt. Heb je geen abonnement, dan werkt de laadpaal namelijk niet.

Unieke gezichts- en gebarenherkenning

50five is al even trots op het aanbod van het merk Wallbox. Vooral het compacte design van de Wallbox is opvallend. Wallbox kan opladen tot een maximale laadcapaciteit van 22 kW, en geldt als 3 fasen. Wallbox werkt met gezichts- en gebarenherkenning, je kunt de lader ook ontgrendelen door je pas te laten scannen. Heb je dat gedaan en heb je de kabel ingeplugd, dan start het opladen geheel automatisch. Hoewel Wallbox al erg compleet is. Breid je het uit met zowel hard- als software. Met de laadsystemen van Wallbox word je nooit geconfronteerd met overbelasting. Bovendien wordt de laadtijd steeds geoptimaliseerd. Behalve dat je er producten koopt, krijg je er ook steeds het beste advies. Daarnaast staat een team van specialisten paraat om het laadsysteem te installeren. Want als je het goed voor elkaar wilt hebben, dan besteed je de installatie in elk geval uit.

Steeds op zoek naar vernieuwing en nog slimmere toepassingen

Net als Renault dat met de Zoe een slimme auto op de elektrische automarkt heeft gezet, is ook 50five.nl steeds op zoek naar vernieuwing en naar nog slimmere toepassingen. Want alleen het slimste en beste is goed genoeg. Wat dat betreft lijken Renault en de leverancier van laadpalen bijzonder veel op elkaar en is er duidelijk sprake van een innige band. Behalve alles op het gebied van laden en laadpalen, biedt 50five.nl een scala aan slimme oplossingen voor in en om het huis. De laadpalen van EVBox en Wallmark, maar ook Zappi, passen naadloos in dat enorme aanbod. Door regelmatig eens te kijken naar het aanbod van 50five.nl wordt het leven een stuk gemakkelijker.

Bezoek Groenopladen.nl voor meer informatie over een slimme laadpaal bij je thuis. 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost