50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
Renault Kangoo opladen
02 jul. 2020

Elektrisch onderweg met de Renault Kangoo Z.E.

Robin
By Robin
  • Read time: 3 minutes
De Renault Kangoo Maxi Z.E. is een volledig elektrische bedrijfswagen met onder de ideale omstandigheden een actieradius van rond de 200 kilometer. De bestelwagen is buitengewoon gemakkelijk op te laden, produceert geen geluid en uiteraard ook geen uitstoot. De Renault Kangoo Z.E. is beschikbaar in twee uitvoeringen met laadvolumes die variëren tussen de 3,5 en 4,6 kubieke meter. Met de Kangoo kun je je doelstellingen wat betreft duurzaam ondernemen waarheid laten worden. In elektrische uitvoering kun je precies hetzelfde als wat een uitvoering met een dieselmotor kan. Dat maakt kiezen voor elektriciteit dus een stuk gemakkelijker.

Profiteer van alle voordelen die zakelijk rijden biedt

De elektrische Renault lijkt wel gemaakt voor jou en kan dan ook tegemoet komen aan al jouw professionele behoeften. Met de Renault Kangoo Maxi Z.E. profiteer je van alle voordelen die zakelijk rijden in een elektrische auto ook voor jou biedt. Zo is de bijtelling van de elektrische Kangoo Maxi Z.E. erg laag, bescherm je het milieu en kun je als ondernemer laten zien ook echt duurzaam te willen ondernemen. De stille motor staat uiteraard voor extra comfort.

Grootste actieradius die voor een elektrische bedrijfswagen beschikbaar is

Met een bereik van - onder ideale omstandigheden - 200 kilometer biedt de Kangoo Z.E. de grootste actieradius die op dit moment beschikbaar is voor een elektrische bedrijfswagen. Ook dit maakt de Renault dus uniek en bijzonder de moeite waard. Ook over het opladen van de Renault hoef jij je als ondernemer nooit zorgen te maken. Je laadt je Renault al binnen zes uur volledig op bij 7,4 kWh, uiteraard afhankelijk van de stroom die beschikbaar is.

Snelheid heeft grote invloed op het bereik van de elektrische bedrijfswagen

Wat precies de actieradius van je Renault Kangoo Maxi Z.E. is, is afhankelijk van een aantal factoren. Snelheid is daar een van; hoe sneller je rijdt, hoe meer energie je nodig hebt om die snelheid te behouden. Kom je niet boven de 80 kilometer per uur, dan is een actieradius van 200 kilometer prima mogelijk. Kom je boven de 80 kilometer per uur dan neemt de actieradius behoorlijk af. Daarom is de elektrische Renault ideaal voor in de stad of in de regio.

Zowel de ideale bedrijfswagen als perfect om er met het gezin op uit te gaan

Met de aanduiding Maxi doelt Renault op de variant met zijruiten en een (opklapbare) achterbank. Dit maakt deze bestelwagen ook geschikt om met het gezin op pad te gaan. Aanvankelijk beschikte de Renault Kangoo standaard over een 22kWh batterij. Nu is een 33kWh batterij de standaard; de batterij is gerealiseerd binnen dezelfde behuizing en dat is een knap staaltje werk van Renault. Puur als bestelwagen is de Kangoo populair in de gesloten versie, in de Maxi uitvoering is de wielbasis 38,4 centimeter vergroot ten opzichte van de gewone Kangoo en is ook de lengte van de Kangoo met hetzelfde aantal centimeters vergroot. Daardoor komt de lengte van de Renault Kangoo Maxi Z.E in totaal uit op 4, 67 meter. Nu kan de Kangoo Maxi dezelfde inhoud bieden als de uitvoering met een dieselmotor en hoeft de ondernemer dus aan functionaliteit niets in te boeten als gekozen wordt voor de elektrische variant. Er is dan dus geen enkele reden om niet voor elektrisch rijden te kiezen. 

Kies je voor de Maxi, dan kun je de bank dus neerklappen. Dit maakt de Kangoo dus ideaal geschikt om overdag dienst te doen als bedrijfswagen en ’s avonds en in het weekend als gezinswagen. Je laadt de Kangoo Maxi dus in zes uur met een lader van 7,4 kW helemaal vol. Door het gebruik van een zeer effectieve warmtewisselaar blijft het aantal kilometers dat je kunt rijden even groot, ook als de airco ingeschakeld wordt. Uiteraard speelt bij de actieradius ook de temperatuur buiten een rol. Verder valt de Kangoo op door de praktische uitrusting, de handige accessoires en het optimale rijcomfort. De topsnelheid ligt op 130 kilometer per uur en het totale vermogen is 44 kW ofwel 60 PK.

Elektrische Kangoo Z.E. opladen met type 2 stekker

Je laadt de Renault Kangoo Maxi Z.E. op met een type 2 stekker en idealiter met een 7,4 kW vermogen. In dat geval haal je in een periode van 6 uur de 200 kilometer actieradius, al wordt er ook al uitgegaan van de norm van 165 kilometer bereik. In dat laatste geval is je lader 5 uur laadtijd nodig. Bovendien geldt dat een laadpaal thuis vaak een laadcapaciteit van 3,7 kW gebruikt kan worden als je voor een goedkoper laadstation kiest. Dat maakt dat het laden van de elektrische Renault wat langer duurt, zo rond de 10 uur, voor de batterij weer helemaal vol is.

Op zoek naar de ideale laadpaal voor jouw elektrische Renault? Neem dan contact op met onze specialisten van 50five. Zij helpen je in de zoektocht naar de juiste keuze voor jouw situatie en leveren de laadpaal inclusief volledige installatie.

Gegevensverwerking*
Robin

Written by Robin

Schrijft blogs over de e-mobility en klimaatoplossingen voor 50five.