Philips Hue verlichting; nu met bluetooth!

Swipe to the left

Philips Hue verlichting; nu met bluetooth!

Geen bridge meer nodig.

#philips hue  #verlichting  #bluetooth 
24 dagen geleden, 292 keer gelezen
Vrouw op bank met ipad en man met smartphone philips hue groot

De nieuwe generatie Philips Hue lampen is geschikt voor besturing via bluetooth. Dat heeft Signify onlangs aangekondigd. Signify is de nieuwe bedrijfsnaam van Philips Lighting.

Signify stelt dat de nieuwe Hue lampen van Philips dankzij bluetoothondersteuning ook zonder Philips Hue bridge bestuurd kunnen worden. Dit maakt de lampen met ledtechnologie, niet alleen zeer energiezuinig en slim, maar nu ook een zeer betaalbare optie.

Ook zonder bridge

De Philips Hue bridge is een klein kastje dat met een netwerkkabel aangesloten wordt op jouw router of modem. Vervolgens verbinden Philips Hue lampen met de bridge. Zo kan je de met Philips Hue app op een smartphone de lampen besturen. De Philips Hue bridge is echter wel een extra investering, tenzij je een volledige Hue starterkit koopt

Met de komst van bluetooth ondersteuning kan je de Philips Hue lampen direct verbinden met je smartphone. Hoewel de bridge wel extra functionaliteit oplevert, kan men nu tot 10 Hue lampen via bluetooth verbinden, terwijl aan de bridge 50 lampen te koppelen zijn. 

Eenvoudigere installatie

Bluetooth ondersteuning maakt de installatie van Philips Hue lampen ook een stuk simpeler. Je draait de Philips Hue lamp met bluetooth in een fitting, downloadt de Philips Hue Bluetooth app en je kan onmiddellijk aan de slag. Let wel op dat bluetooth op je smartphone aan moet staan! De Philips Hue app en Philips Hue Bluetooth app zijn twee aparte smartphone apps. Je kan alle Hue verlichting via een bridge aansturen met de Hue app, of alleen de bluetooth lampen met de Hue Bluetooth app.

Volledige range

De Philips Hue lampen met bluetooth zijn beschikbaar in drie varianten. Net zoals oudere generaties van Hue lampen bestaan er White, White Ambiance en White & Colour Ambiance varianten. De Philips Hue bluetooth White lamp straalt wit licht uit. De White Ambiance lamp levert wit en geel licht in warme tinten, en met de White & Colour Ambiance lamp geniet je van alle kleuren van de regenboog. 

De lampen zijn, zoals alle Philips Hue lampen, volledig dimbaar. Voor verschillende armaturen zijn de nieuwe Hue lampen beschikbaar met een E27 fitting, maar ook met een GU10 spot-fitting. De lampen zijn (nog) niet beschikbaar met een E14 fitting. 

Nu beschikbaar

De Philips Hue lampen met bluetooth zijn nu beschikbaar. Daarmee is dit de eerste keer ooit, dat klanten Philips Hue lampen per stuk kunnen kopen om ze uit te proberen. De instap voor slimme verlichting is met de nieuwe Philips Hue lampen dus een stuk lager geworden. Voorheen was een bridge altijd vereist, en kon je dus minimaal beginnen met een lamp en een bridge.

Als je onmiddellijk wat meer wilt investeren in Philips Hue lampen met bluetooth, dan heeft Signify ook een antwoord. Van elke variant is namelijk een 2-pack beschikbaar. Je bespaart dan zo’n 10% ten opzichte van de prijs van twee individuele lampen. Ook kan je kiezen voor de “light recipe kit”. In deze kit zit een Philips Hue White lamp met bluetooth en een Philips Hue dimschakelaar. 

Stemassistenten

De nieuwe Philips Hue lampen werken, net als hun voorgangers, met spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Assistant. Met een simpel spraakverzoek zoals “Discover new devices” worden de lampen automatisch gekoppeld. Met spraakverzoeken kunnen de lampen dan gedimd worden of van tint veranderd worden. Uiteraard kunnen de lampen ook in- en uitgeschakeld worden met spraakverzoeken.

De bluetooth lampen ondersteunen alleen spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Assistant, maar kunnen naar wens alsnog aan een Hue bridge gekoppeld worden. Zo kunnen de lampen ook nog bestuurd worden via een Google Home slimme speaker of Apple Homekit.

Beperkingen

De bluetoothverbinding van de nieuwe Philips Hue lampen brengt wel enkele beperkingen met zich mee. Omdat de Philips Hue lampen zonder bridge niet verbonden zijn met het internet, kan je als gebruiker de lampen niet besturen wanneer je niet thuis bent. Zo kan je de lampen niet meer gebruiken om te simuleren dat je thuis bent, wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Bovendien werken de lampen niet met de Philips Hue bewegingssensoren.

Al deze functionaliteit kan wel worden gebruikt wanneer de lamp met een bridge verbonden is. Door dus alsnog een bridge toe te voegen vergroot je de functionaliteit van de Hue lampen.

Binnenkort

Aan het eind van 2019 en in 2020 komen er volgens Signify nog meer Philips Hue lampen met bluetoothondersteuning. Signify ziet dit niet als een compleet nieuw product, maar een verbetering van de populaire Philips Hue lampen. Na verloop van tijd zullen de “oudere” generaties zonder bluetooth verdwijnen en zijn alle Hue lampen voorzijn van bluetooth ondersteuning. 

Ontdek hier ons volledige assortiment Philips Hue lampen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en het laatste nieuws en trends uit de wereld van smart home.