De Philips Hue app is vernieuwd. Is versie 3.0 beter?

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

De app is sneller, mooier en kent een betere gebruikservaring

Een andere interface, vooraf ingestelde lichtstanden en een nieuw algoritme dat kleuren afstemt op basis van je eigen foto’s. Het zijn enkele voorbeelden van de nieuwe en verbeterde versie van de Philips Hue app. Volgens het Philips Hue team is versie 3.0 zelfs de grootste update sinds de originele 2.0-update uit 2016. De slimmere app werkt naar eigen zeggen nu intuïtiever en is fijner in het dagelijks gebruik. Wat maakt de app daadwerkelijk beter?

Meer aandacht voor de gebruikservaring

De Philips Hue app stuurt de afzonderlijke lampen in het draadloze led-verlichtingssysteem Philips Hue aan. Met de app kun je de slimme verlichting aan- of uitschakelen, het is mogelijk om de intensiteit aan te passen en de kleuren per lamp te veranderen. Zo kun je in huis altijd de juiste sfeer met licht creëren bij elke bezigheid, want je hebt bijvoorbeeld een andere lichtbehoefte als je opstaat dan wanneer je een goed boek wilt lezen. Philips Hue is ontworpen om het leven thuis mooier te maken en slaagt daar goed in. Versie 2.0 van de besturing leek echter een beetje het ondergeschoven kind, omdat de gebruiksvriendelijkheid te wensen overliet. De app is nu beland in de derde levensfase, waarbij veel meer aandacht geschonken is aan het gebruik ervan.

Verbeteringen aan de voor- en achterkant

Het ontwikkelaarsteam van Philips Hue heeft dus blijkbaar goed geluisterd naar de feedback van gebruikers, want er is veel veranderd aan de voor- en achterkant van de app om het gebruik ervan te verbeteren. Door de aanpassingen aan de achterkant is de app sneller te openen dan de voorgaande versies en dat is natuurlijk al een fijn startpunt. Aan de voorkant heeft de app een vernieuwde interface, waarbij de basis hetzelfde is gebleven maar de verandering vooral verfijningen zijn van bestaande functionaliteiten. Doordat het design zwart is gemaakt, vallen de kleuren van de lampen nu beter op. De knoppen zijn ronder gemaakt en zien er nu allemaal veel ‘gelikter’ uit.

Meer functionaliteiten in de app

Het design heeft dus een flinke opfrisbeurt gekregen, maar daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk ook veel functionele verbeteringen doorgevoerd in de app. Zo kun je in versie 3.0 de lampen besturen vanaf het beginscherm met enkele sneltoetsen. Er zijn dertig vooraf ingestelde lichtscènes beschikbaar, waar dat in de vorige versie slechts tien scènes en lichtrecepten waren. Het is ook weer mogelijk om de lampen in te stellen op basis van genomen foto’s met een vernieuwd algoritme. Dit is vooral handig om zelf nieuwe scènes te maken. De kleurenkiezer met 16 miljoen kleuren is verbeterd en daardoor makkelijker in gebruik.

Betere gebruikservaring door Hue Sync

Naast de verbeteringen aan de app, blijft het team ook Philips Hue verbeteren door meer functionaliteiten toe te voegen. De nieuwste functie is Philips Hue Sync dat recentelijk is aangekondigd. Dit hulpmiddel voor de pc en Mac analyseert de content die je kijkt, luistert of speelt en vertaalt dat onmiddellijk in een lichtscript. De lampen van Philips Hue kleuren dus direct mee met de kleuren op het scherm en dat zorgt weer voor een extra dimensie in de gebruikservaring tijdens het kijken van televisie, het gamen of het luisteren van muziek. Hue Sync werkt alleen met Hue Bridge V2.

Een aanrader voor iedere gebruiker

De combinatie van al deze aanpassingen zorgt ervoor dat de app veel sneller en fijner te gebruiken is. De ontwikkelaars hebben dus flinke stappen gemaakt, waardoor de update naar versie 3.0 een aanrader is voor iedere Philips Hue-gebruiker. Deze versie is een verfijning van versie 2 en daarmee zeker een verbetering. Door Philips Hue Sync worden er weer meer functionaliteiten toegevoegd die zorgen voor een nog betere gebruikservaring. We zijn benieuwd wat Philips Hue nog meer voor ons in petto heeft in de nabije toekomst.

De opgefriste Philips Hue app 3.0 is nu te downloaden in de App Store en de Play Store. Meer informatie is te vinden op de website van Philips Hue. De producten van Philips Hue zijn hier bij 50five te koop.

 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost