50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
Seat Mii electric
24 dec. 2020

Keuzehulp voor het opladen van je Seat Mii Electric

By Jeroen
  • Read time: 3 minutes
Een elektrische auto een hoop gedoe? Welnee, en al helemaal niet als je de Seat Mii Electric koopt. De perfecte kleine elektrische auto voor in de stad maakt autorijden eenvoudig terwijl jij je ook al geen zorgen hoeft te maken over het opladen van de auto want ook dat is een tamelijk eenvoudig proces.

Kies voor een laadstation met een capaciteit van 7,4 kW

Als je straks je nieuwe Seat Mii Electric oplaadt bij een openbare laadpaal met een snelheid van 7,2 KW, dan is je accu zomaar weer binnen vier uur voor tachtig procent gevuld. Tref je een snellader van 40 kWh, dan duurt dit overigens slechts een uurtje. Je laadt de Seat Mii Electric ook op via een 230V aansluiting. Voor het laadpunt bij je thuis – als je de laadpaal tenminste kunt plaatsen op eigen terrein- volstaat een laadpaal van 7,4 kW. Het maximale laadvermogen van de Seat is namelijk 7,1 kW en dus sluit een laadstation van 7,4 kW hier mooi op aan. We hebben het hier dan over een zogenaamde 1-fase laadpaal.

Seat Mii Electric laadpaal op eigen terrein

Heb je eigen grond dan mag je gewoon een laadpaal plaatsen zonder enige beperking. Heb je geen eigen grond, dan vraag je via de gemeente waar je woont een laadpaal aan. Wordt die aanvraag gehonoreerd dan wordt er in de buurt een openbare laadpaal gecreëerd. Dit is dan een laadpaal die door iedereen gebruikt mag worden. Heb je eigen grond en besluit je een laadpaal te kopen, regel dan meteen dat de installatie door vakmensen verzorgd wordt. Dit is simpelweg een must als je zorgeloos in je elektrische Seat Mii Electric wilt rijden en zeker wilt zijn dat de accu elke ochtend opnieuw is opgeladen.

De elektrische Seat is er in twee uitvoeringen en met drie optionele pakketten

De nieuwe Seat Mii Electric heeft 83 paardenkrachten en 212 Nm. Je bent in 3,9 tellen van 0 naar 50 kilometer per uur en de topsnelheid ligt ergens rond de 130 kilometer per uur. Met een normale rijstijl rijd je met een accu van 36,9 kWh een afstand van liefst 260 kilometer. De nieuwe elektrische Seat mag er zijn en is in twee uitvoeringen en met drie optionele pakketten verkrijgbaar. Die opties zijn onder meer lichtmetalen velgen, het gebruik van speciale Seat IML-folie en een stuur, schakel pook en handrem in leren uitvoering.

Laat de auto verbinden met de Seat Connect applicatie

Wat de elektrische Seat Mii Electrics met elkaar gemeen hebben is dat je ze allemaal verbindt met de mobiele Seat Connect applicatie. Daarmee kun je op afstand de auto van het slot halen en doe je de airco vast aan op heel warme dagen zodat je in een koele auto stapt. Over instappen gesproken, dit gaat bij de Seat Mii Electric erg eenvoudig voor zowel jong als oud. Dat is ook een reden waarom mensen niet kunnen wachten tot het moment dat de auto dan eindelijk geleverd wordt, en dat zal ergens in de eerste maanden van 2020 zijn.

Led verlichting, een nieuw dashboard en een nieuw audiosysteem

Natuurlijk beschikt de Seat Mii Electric over led-verlichting. Het dashboard heeft een metamorfose ondergaan en er is ruimte gemaakt voor een nieuw audio systeem. Ook zijn er nieuwe dak opties beschikbaar, is er een licht- en regensensor, een boordcomputer met een grootte van 14 inch en kun je een Seat Mii Electric aanschaffen met volautomatische klimaatbeheersing.

Actieradius kan oplopen tot wel 260 kilometer

Zoals gezegd liegen ook de prestaties van de elektrische Seat er bepaald niet om. De actieradius kan wel tot 260 kilometer oplopen, uiteraard wel bij een normale rijstijl. Standaard wordt op de uitvoeringen van de perfecte auto voor in de stad een garantieperiode van zes jaar gegeven. Ook dat zegt wel iets over het vertrouwen dat Seat heeft in het eigen product en de aspirant koper zeker ook extra vertrouwen zal geven.

De Seat Mii Electric is het Spaanse broertje van de Volkswagen e-UP en de Skoda Citigo IV. Het zijn technisch vrijwel dezelfde auto's waarbij met name je persoonlijke voorkeur je keuze bepaalt.

De perfecte kleine elektrische auto voor in de stad

De auto is in vijf kleuren leverbaar en de opties die je aan je auto toevoegt zijn talrijk en allemaal de moeite waard. Bovendien vergroten ze allemaal het rijcomfort van deze kleine Seat, die echter groots is wat betreft de mogelijkheden en die je bovendien voor relatief weinig geld koopt. Met de kleine Seat Mii laveer je eenvoudig tussen het andere verkeer door in de grote stad en dat doe je op stille wijze. Daardoor wordt de concentratie van de bestuurder bewezen groter en dit komt de verkeersveiligheid nadrukkelijk ten goede.

Steeds meer elektrische auto’s in de stad

En zo komen er steeds meer kleinere elektrische auto’s op de markt. De concurrentie is groot en dat stuwt de producenten naar ongekend grote hoogtes. Met elektrisch rijden ben je eerst de investering in een laadstation weliswaar kwijt, dat geld verdien je op korte termijn al terug. Elektrisch rijden is bovendien veel beter voor het milieu. In het segment kleine stadsauto’s gaat Seat scoren met de Mii Electric. Zoveel lijkt ondertussen wel duidelijk.

Hulp nodig bij een laadpaal? Onze specialisten van 50five staan voor je klaar.

Written by Jeroen

Schrijft blogs over de e-mobility en klimaatoplossingen van 50five.

Tags

seat