Nuki Combo 2.0 Review

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Alles over het Nuki slot met bridge.

Onze huizen worden steeds slimmer; je kunt het zo gek niet bedenken of je koopt er tegenwoordig een slimme variant van. En zo ook van het deurslot. De Nuki 2.0 zorgt ervoor dat indringers geen kans meer maken (tenzij je het raam open laat staan). Het slimme slot kan op 90 procent van de huidige sloten in Nederland geplaatst worden en bevat een deursensor. Zo weet je op ieder moment van de dag of jouw deur thuis netjes op slot zit, of dat hij open staat. In deze review kijken we of de Nuki Combo 2.0 de moeite waard is om aan te schaffen en of het een toevoeging is voor jouw smart home.

Even in het kort; wat kan de Nuki 2.0 precies?

De Nuki 2.0 zorgt ervoor dat je middels een app op je telefoon de deur gemakkelijk opent en sluit. Komt je beste vriend op bezoek, maar ben je net wat te laat vertrokken van werk? Dan open je gewoon de deur vanaf een afstandje en staat je vriend niet in de kou op jou te wachten. Hiervoor heb je wel een Bridge nodig. Deze zorgt ervoor dat je de deur ook zonder bluetooth kunt bedienen (dus wanneer je niet dicht bij huis bent). Daarnaast is het mogelijk de deur automatisch te laten openen of sluiten en het slot te laten communiceren met andere slimme apparatuur.

Het is mogelijk de Nuki apart aan te schaffen, maar ook als een pakket samen met de bridge. In deze review behandelen we het pakket, oftewel de Nuki Combo 2.0 (de Nuki 2.0 + bridge).

 

 

Deursensor

Wat de Nuki 2.0 nou zo speciaal maakt en onderscheid van andere slimme sloten, is zijn deursensor. Dit piepkleine metalen plaatje, die je dient te kleven op je deurstijl, laat jou op ieder moment van de dag weten of je deur gesloten is of open staat. Wanneer je het huis verlaat en de deur staat nog open, krijg je een melding op je telefoon. De sensor werkt ontzettend nauwkeurig; wanneer de deur nauwelijks open staat, registreer hij het alsnog. Echter stuurt de app wel pas een melding wanneer je ongeveer 200 meter van je huis verwijderd bent. Ben je dus thuis terwijl de voordeur open staat, dan zul je hier dus niet voor gewaarschuwd worden.

We kregen bij het testen van de Nuki een paar keer de melding dat de deursensor geblokkeerd was. Dit los je gemakkelijk op door even de app te openen en een korte procedure te doorlopen, maar handig is anders.

Open je deur automatisch

Een van de fijnste functies van de Nuki 2.0 is de Auto Unlock. Hiermee stel je via de app in dat je slot inspeelt op bepaalde situaties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de deur te automatisch te laten openen, wanneer je 50 meter van je huis verwijderd bent. Je kan het geheel naar eigen wens aan passen, want er zijn ontzettend veel opties.

Is een Nuki slot wel veilig?

Je schaft natuurlijk een slim slot aan, om je huis veilig te maken. Echter vragen veel mensen zich alsnog af of het wel verstandig is om zo’n slot in huis te halen. Zijn deze namelijk niet makkelijk te hacken? Nee, dat zijn ze zeker niet. Elke Nuki-app gebruikt namelijk zijn eigen sleutel om te communiceren met het slot. Alleen jouw Nuki en Nuki-app hebben toegang tot deze sleutel. Deze gegevens worden altijd veilig verstuurd, doordat de data versleuteld wordt voordat de gegevensoverdracht plaatsvindt. Op deze manier kan alleen de ontvanger, oftewel het Nuki slot, de gegevens ontsleutelen.

Lees meer over de veiligheid van Nuki sloten.

Wat als de batterij leeg is?

Het is natuurlijk behoorlijk vervelend wanneer je voor een dichte deur staat, omdat je slimme slot ineens niet meer werkt. Of dat je thuiskomt van werk en je deur de hele dag open heeft gestaan. Het is en blijft natuurlijk een apparaat en apparaten kunnen storingen krijgen, maar de formule van de Nuki 2.0 is in principe waterdicht. Wij hebben het slot al enige tijd in gebruik en hebben nog niks geks mee gemaakt.

Het is erg belangrijk dat je altijd in de gaten houdt of de batterij van de Nuki nog voldoende opgeladen is. Er zal altijd een melding op je telefoon verschijnen wanneer het batterijpercentage minder dan 20% is. Wanneer de Nuki 2.0 namelijk leeg is, gaat de deur (uiteraard) niet meer open.

Ook komt het natuurlijk wel eens voor dat je mobiele telefoon leeg is. Sta je dan voor een dichte deur? Zeker niet. Het is handig om een Nuki Fob te kopen, een kleine sleutelhanger/afstandbediening, waarmee je de deur ook zonder telefoon kunt openen of sluiten.

Lees hier meer over het openen van een Nuki slot met een lege smartphone.

Smarthome-integratie

De Nuki 2.0 past erg goed thuis in een smart home. Zo werkt de Nuki samen met IFTTT, waardoor je andere apparaten die ook met IFTTT werken gemakkelijk kunt koppelen. Heb je bijvoorbeeld een alarm die met IFTTT werkt? Dan koppel je deze gemakkelijk aan je Nuki, waardoor het slot automatisch geactiveerd wordt, wanneer het alarm af gaat. Daarnaast kun je het slimme slot integreren met Apple HomeKit. Op deze manier bedien je de Nuki gemakkelijk met Siri en de Apple Home App.

Raden we de Nuki Combo 2.0 aan?

Onze ervaring met de Nuki 2.0 is erg positief. Het slimme slot werkt soepel en doet precies wat het je belooft. Daarnaast is de deursensor een enorme toevoeging. Handig voor wanneer je je nog wel eens zorgen maakt of je de deur wel goed dicht hebt gemaakt bij vertrek.

We hebben echter wel gemerkt dat de Nuki niet altijd even snel werkt. Soms komt het voor dat je eventjes moet wachten voor het slot opent. Niet heel fijn wanneer het erg hard regent. Echter komt dit alleen voor wanneer je gebruik maakt van de Auto Unlock.

Ben je op zoek naar een slim slot, die nét eventjes iets meer kan dan gemiddeld? Dan is de Nuki 2.0 in combinatie met de bridge het geld zeker de moeite waard.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost